کشف معادن ایران با همکاری روسیه
طبق توافقنامه همکاری مشترکی که با متخصصان روسی داریم، انتظار میرود معادن فلزی و غیرفلزی جدیدی کشف شود و تحول بنیادین در اکتشافات مواد معدنی، آموزش متخصصان ایرانی و معرفی ظرفیتهای سرزمینی ایران از اهداف همکاری با روسیه است.
رضا جدیدی مدیرکل دفتر برنامهریزی، فناوری و بودجه سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی گفت:متخصصان روسی در این توافقنامه موظف شدند، اطلاعات پایه زمینشناسی ۳۰ هزار کیلومتر مربع در ۲ بلوک شمالی و جنوبی کشور را تولید کنند که با توجه به ساختار زمینشناسی دو بلوک طراحی شده، انتظار داریم در مدت ۲ سال همکاری مشترک، معادن فلزی و غیرفلزی جدیدی کشف کنیم.
مدیرکل برنامهریزی و فناوری اطلاعات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه کارشناسان معدنی روسی سابقه خوبی در حوزه معادن ایران از جمله زغال سنگ دارند، گفت: این سازمان بر اجرای این توافقنامه نظارت فنی خواهد داشت و انتظار داریم انتقال فناوری و آموزش متخصصان ایرانی نیز در این همکاری انجام شود.
به گفته وی، در این طرح ۱۶۰ متخصص ایرانی با متخصصان روسی همکاری میکنند و در این میان انتقال تجربه نیز انجام میشود.
راهکارهایی برای ارتقای بهرهوری
اجرای برنامههای مرتبط با افزایش بهرهوری در زنجیره ارزش محصولات بخش معدن سیاستگذاری شده و جلسات هماندیشی با شرکتها در این زمینه برگزار میشود.
سمیه خلوصی معاون برنامهریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با اشاره به ارائه راهکارهای ایمیدرو برای ارتقای بهرهوری بخش معدن، گفت: این سازمان اجرای طرحهای توسعهای را مورد توجه قرار داده است، اما در برخی زنجیرههای ارزش همچون فلزات اساسی متمرکز بر تدوین عوامل مؤثر در افزایش بهرهوری هستیم.
خلوصی اظهار داشت: باید رشد بهرهوری را به عنوان یک راهبرد کلیدی دنبال کنیم. بدیهی است که باید به صورت شاخصمحور به اجرای برنامهها بپردازیم، شاخصها را اندازهگیری کرده و در جهت بهبود شاخصها پروژه تعریف کنیم.
معاون برنامهریزی و توانمندسازی ایمیدرو در تعریف برنامههای ارتقای شاخصهای بهرهوری معدن و صنایع معدنی ایمیدرو، عنوان کرد: کاهش آب مصرفی بخش صنعت و معدن، برنامه صرفهجویی و بهینهسازی مصرف انرژی، استحصال درصدی از محتوای ماده معدنی موجود در باطله معادن و کارخانههای فرآوری و کاهش ضایعات تولید، ازجمله عوامل اثرگذار در ارتقای بهرهوری است. خلوصی ادامه داد: همچنین سهم محصولات با فناوری متوسط به بالا از تولید محصولات معدن و صنایع معدنی، کاهش قیمت تمامشده محصولات و افزایش نسبت تولید به ظرفیت اسمی شرکت، از دیگر مسائل مورد توجه در اجرای برنامههای حوزه افزایش بهرهوری معدن و صنایع معدنی است.