اخبار
خرید محصولات استراتژیک با نرخ منطقی راهی برای کنترل کشت محصولات آب بر
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: مسئولان وزارت جهاد و دولت در راستای کاهش کشت محصولات آب بر باید اقدام به خرید محصولات استراتژیک بالاتر از نرخ منطقی و بازارهای جهانی کنند. سیدرضا نورانی گفت: با توجه به مشکلات پیش روی صادرکنندگان همچون بازگشت ارز به سامانه نیما باید زیرساختهای لازم فراهم شود. به گفته وی، با اتخاذ تصمیمات یک شبه مبنی بر ممنوعیتهای گاه و بیگاه صادرات و اخذ تعرفههای یک شبه، صادرکنندگان متحمل زیان میشوند.
نورانی با بیان اینکه افزایش چندبرابری صادرات محصولات کشاورزی با فراهم شدن زیرساختها شدنی است، افزود: با رفع موانع صادراتی و اتخاذ سیاستهای حمایتی پیشبینی میشود که صادرات محصولات کشاورزی به ۱۰ میلیارد دلار برسد. رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به راهکارهای کاهش کشت محصولات آب بر گفت: در بحث محصولات استراتژیک باید برنامه اصولی تهیه کرد به طوریکه با خرید محصولات استراتژیک با نرخ منطقی و بالاتر از قیمتهای جهانی کشاورزان به سمت و سوی کشت محصولات آب بر نروند. وی گفت: اگر قراراست به سمت توسعه صادرات محصولات کشاورزی حرکت کنیم و به عبارتی تولید صادرات محور باشد، راهی جز توسعه کشت محصولات اساسی و پایداری تولید نداریم.
برنامهریزی برای صادرات برنج ایرانی در حال انجام است
رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: با توجه به پتانسیل تولید برنج، امکان صادرات محصول به بازارهای هدف وجود دارد. قاسم پیشه ور گفت: با توجه به پتانسیل صادرات برنج در کشور، مکاتباتی با وزارت جهاد در اینخصوص صورت گرفته که امیدواریم هرچه سریعتر ابلاغ شود. به گفته وی، بنابر آمار سالانه ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج در کشور تولید میشود که امکان صادرات ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزارتن از این میزان وجود دارد. پیشه ور ادامه داد: با توجه به هزینههای بالای تولید و قیمت تمام شده محصول، دولت حمایتهای لازم همچون خرید توافقی برنج از کشاورزان را باید انجام دهد تا محصول تولیدی روی دست تولید کننده نماند. رئیس اتاق اصناف کشاورزی افزود: بهرغم افزایش هزینههای تولید، قیمت برنج در استانهای شمالی نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. وی گفت: با توجه به شرایط جوی، امکان خودکفایی ۱۰۰ درصدی برنج و بینیازی از واردات در صورت حمایتهای لازم وجود دارد.