صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گزارش
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و سی و شش - ۰۶ آذر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و سی و شش - ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - صفحه ۵

وام قرض‏الحسنه بدون کارمزد رونمایی شد

روز گذشته در مراسمی با حضور محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی و سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی برای نخستین‏بار از اعطای وام قرض‏الحسنه بدون کارمزد رونمایی شد. محمدحسین حسین‏زاده، مدیرعامل بانک رسالت در آیین رونمایی از وام قرض‏الحسنه بدون کارمزد اظهار داشت: اعطای وام بدون کارمزد موجب وحدت بین جهان اسلام است. وی افزود: قرض‏الحسنه ریشه شرعی دارد و بین فتواهای جهان اسلام مزد کار را در قالب کارمزد از سوی بانک جایز نمی‏دانند. حسین‏زاده با بیان اینکه در 10 سال گذشته اقداماتی در این زمینه انجام شده است، خاطرنشان کرد: این کارها در 2 سال اخیر سرعت بیشتری داشته است. وی ادامه داد: برای اینکه نهاد قرض‏الحسنه وام بدون کارمزد بپردازد، باید مراکز هزینه شناسایی می‏شد و در ادامه این کار بانک دیجیتال ایجاد که در نتیجه آن 80 درصد هزینه‏ها حذف شد. مدیرعامل بانک رسالت اضافه کرد: بر این اساس برنامه‏ریزی انجام گرفت و 20 درصد هزینه‏ها که غیرعملیاتی هستند از محل درآمدهای غیرعملیاتی پوشش داده شد. وی خاطرنشان کرد: در نتیجه این اقدامات وام قرض‏الحسنه بدون کارمزد در شورای فقهی بانک مرکزی مطرح، به بدنه بانک مرکزی ابلاغ و به صورت آزمایشی در 20 روز گذشته عملیاتی و امروز اعطای وام قرض‏الحسنه بدون کارمزد رونمایی شد.

افزایش سهم سپرده قرض‏الحسنه از نقدینگی در سال 1402

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در پایان سال 1400 حدود 2.5 درصد نقدینگی کشور از سپرده قرض‏الحسنه مردم بود و در پایان شهریور‏ماه سال جاری این رقم به 4.2 درصد رسید.
سید احسان خاندوزی روز یکشنبه پنجم آذر‏ماه در آیین رونمایی از وام قرض‏الحسنه بدون کارمزد اظهار داشت: در ستاد اقتصادی دولت برای اینکه هدف‏گذاری عدالت مالی انجام شود، چاره‏ای نداریم جز اینکه دسترسی بیشتر، سهل‏تر و ارزان‏تر مردم به منابع مالی را فراهم کنیم و تمام تلاش ما این است که به کمک سامانه توثیق، سفته و برات الکترونیک و تقویت بانکداری قرض‏الحسنه، خدمات مالی تسهیل شود.
وی گفت: امسال دو گام مهم را پشت‏سر گذاشتیم؛ یک اتفاق در شهریورماه رخ داد و فرایندهای اخذ کارمزد قرض‏الحسنه از 4 درصد خارج و کارمزد این تسهیلات صفر شد و در مصوبه آبان‏ماه، اساسنامه بانک‏های قرض‏الحسنه تهیه شد.
وی ادامه داد: در ریل‏گذاری‏های جدید نگاه متفاوت برای بانک‏های قرض‏الحسنه این اجازه را می‏دهد که به سمت کاهش کارمزد حرکت کنیم و نتیجه آن ثمره عدالت مالی است.
خاندوزی گفت: در پایان سال 1400 حدود 2.5 درصد نقدینگی کشور از سپرده قرض‏الحسنه مردم بود و در پایان شهریورماه سال جاری به 4.2 درصد رسید و این نتیجه اتفاق خوبی است که در قرض‏الحسنه رخ می‏دهد.
وی بیان کرد: پیشنهاد دادیم پرداخت تسهیلات قرض‏الحسنه خرد از سقف ترازنامه بانک‏ها خارج تا تأمین مالی خرد مردم انجام شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در جمع خبرنگاران در خصوص قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‏وکار گفت: ماده 24 قانون تسهیل کسب‏وکار نیازمند آیین‏نامه‏ای بود که در کمیسیون اقتصادی دولت تصویب شد و هم‏اکنون در دستور کار هیأت وزیران قرار دارد و در آذرماه نهایی و تصویب می‏شود.
خاندوزی درباره سبد سهام عدالت نیز اظهار داشت: به محض اینکه وزارتخانه‏های مرتبط موافقت کنند که چه سهامی در این سبد قرار بگیرد، آیین‏نامه برای پرداخت به ذینفعان و جمعیت مشمول یارانه تحت پوشش نهادهای حمایتی به اجرا می‏رسد. وی ادامه داد: این آیین‏نامه آماده اجراست و منتظریم وزارتخانه‏ها سهام مورد نظر خود را اعلام کنند.

 

رئیس کل بانک مرکزی:

بانک مرکزی به دنبال اجرای بانکداری تخصصی است

رئیس کل بانک مرکزی از عملیاتی شدن بانکداری تخصصی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: یکی از سیاست‏های بانک مرکزی اجرای بانکداری تخصصی است. بانک‏ها باید بر اساس تخصص و اهداف بانکداری کشور تقسیم‏بندی شوند و در این راستا اساسنامه نیز تهیه شده است.
محمدرضا فرزین در آیین رونمایی از وام قرض‏الحسنه بدون کارمزد اظهار داشت: در سیاست‏های اخیر بانک مرکزی به دنبال اجرای بانکداری تخصصی هستیم. بانک‏ها باید بر اساس تخصص و اهداف بانکداری کشور تقسیم‏بندی شوند و در حال تهیه اساسنامه بانک‏های تخصصی هستیم که در آینده نزدیک عملیاتی خواهیم کرد.

جای خالی بانکداری توسعه‏ای در کشور
وی ادامه داد: بانکداری توسعه‏ای در کشور اجرا نمی‏شود و باید تغییرات اساسی در اساسنامه ایجاد کنیم و تأمین مالی آنها را هم در دستور کار داریم تا در توسعه کشور نقش اساسی داشته باشند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در بانکداری تجاری نیز به دنبال تغییر فعالیت بانک‏ها هستیم و در نظر داریم به تجارت توجه بیشتری داشته باشیم.
وی بیان کرد: بانکداری قرض‏الحسنه بیشتر نیازهای غیرتجاری مردم را برعهده دارد و نیازهای عمومی مردم برای رفع مشکل کوتاه‏مدت تأمین مالی را برآورده می‏کند.
فرزین گفت: در روزهای اخیر به بانک ملی و سپه که محدودیت در اعطای وام قرض‏الحسنه داشتند اجازه دادیم سقف قرض‏الحسنه خود را تا 300 میلیون تومان افزایش دهند چون در تمام نقاط کشور گسترده هستند و می‏توانند در این زمینه فعالیت کنند.

مدل نظارت بانک مرکزی بر بانک‏ها بزودی تغییر می‏کند
وی درباره مسأله نظارت در بانک مرکزی گفت: مسأله نظارت مهم است و باید نظارت متفاوت در بانک‏ها داشته باشیم، چون حوزه فعالیت بانک‏ها متفاوت است و نحوه نظارت در روزهای آینده توسط بانک مرکزی تغییر می‏کند و هر جا سپرده‏ای وجود داشته باشد، نظارت بانک مرکزی هم وجود خواهد داشت.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در بانک مرکزی، بانکداری قرض‏الحسنه جزو اهداف ماست و در توسعه این بانکداری کوتاهی نمی‏کنیم تا از این طریق بتوانیم نیازهای خرد افراد جامعه را تأمین کنیم.
فرزین بیان کرد: سال‏هاست تسهیلات تکلیفی توسط مجلس تعیین می‏شود و امسال در بودجه پیشنهاد دادیم برای کنترل تورم میزان این تسهیلات در شورای پول و اعتبار تعیین شود.

قانون جدید بانک مرکزی گامی رو به جلو برای استقلال و اقتدار سیاستگذار پولی است
وی در خصوص قانون جدید بانک مرکزی که در مجلس تصویب شد، گفت: این قانون گامی به سمت جلو برای استقلال و اقتدار بانک مرکزی است که پس از 10 سال در مجلس تصویب شد و معتقدم از قانون 51 بهتر است و اختیارات بیشتری در زمینه نظارت بر شبکه بانکی به بانک مرکزی می‏دهد.

اقدامات بانک مرکزی برای گسترش تسهیلات قرض‏الحسنه
فرزین درباره اقدامات بانک مرکزی در خصوص تسهیلات قرض‏الحسنه گفت: افزایش سقف وام قرض‏الحسنه به 300 میلیون تومان، تغییر روش کارمزد و اصلاح ضوابط وجوه سپرده شده در قرض‏الحسنه از جمله اقدامات بانک مرکزی است‏.
رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: دیگر اقدام مناسب بانک مرکزی این است که به صورت غیرحضوری فعالیت بانکی همچون افتتاح حساب و اعتبارسنجی انجام می‏شود. وی افزود: توسعه بانکداری قرض‏الحسنه از اهداف ماست و به دنبال تقویت فعالیت قرض‏الحسنه تک‏شعبه‏ای هستیم، البته نظارت هم وجود خواهد داشت.

جستجو
آرشیو تاریخی