اخبار

تولید در ایالات‌متحده
کاهش یافت

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که تولیدات ایالات‌متحده کاهش یافته است و اقتصادش به سمت کندی پیش می‌رود.
به گزارش «ایران اقتصادی»، تولیدات ایالات‌متحده در ماه نوامبر کاهش یافته و شواهد نشان می‌دهد با کاهش استخدام و افزایش اخراج‌ها، اشتغال کارخانه‌ها بیشتر کاهش یافت، همچنین شواهد بیشتری حاکی از آن است که اقتصاد پس از رشدی قوی در سه ماهه گذشته، شتاب خود را از دست داده است.
نظرسنجی مؤسسه مدیریت عرضه (ISM) پس از داده‌هایی بود که نشان‌دهنده رشد متوسط در هزینه‌های مصرف‌کننده و کاهش تورم در ماه اکتبر بود، دنبال شد. فعالیت اقتصادی در حال کاهش است زیرا نرخ‌های بهره بالاتر تقاضا را کاهش می‌دهد. با این حال، اکثر اقتصاددانان انتظار رکود اقتصادی در سال آینده را ندارند و معتقدند که فدرال رزرو آن را کنترل خواهد کرد. مؤسسه مدیریت عرضه اعلام کرد که شاخص مدیران خرید تولیدی آن در ماه گذشته بدون تغییر در ۴۶.۷ بوده است و سیزدهمین ماه متوالی بود که زیر ۵۰ بود که نشان‌دهنده انقباض در تولید است. این طولانی‌ترین فاصله زمانی از آگوست ۲۰۰۰ تا ژانویه ۲۰۰۲ میلادی است.
برخی از اقتصاددانان بر این باور بودند که اعتصاب کارگران شرکت خودروسازی‌ای که در اواخر اکتبر به پایان رسید، همچنان بر شاخص مدیران خرید تأثیر داشت و بازگشت مجدد به این زودی‌ها بعید است. سه صنعت غذا، نوشیدنی، تنباکو، تجهیزات حمل ونقل و محصولات معدنی غیرفلزی در ماه گذشته رشد داشته‌اند. ۱۴ صنعت شامل محصولات کاغذی، تجهیزات الکتریکی، لوازم، قطعات، کامپیوتر، محصولات الکترونیکی، ماشین‌آلات و تولیدات متفرقه گزارش انقباض داشتند.
نظرات تولیدکنندگان عمدتاً منفی بود و نیاز به کاهش سطح موجودی را ذکر کردند. سازندگان رایانه و محصولات الکترونیکی اظهار کردند که به نظر می‌رسد اقتصاد بشدت در حال کاهش است و شرکت‌های تولیدی متفرقه گفتند که «سفارش‌های مشتریان به سه ماهه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی رسیده است که منجر به افزایش موجودی در پایان سال شده است». طبق گزارش ایسنا از رویترز، کاهش مداوم مدیران خرید احتمالاً ضعف در بخش تولید را بیش از حد نشان می‌دهد که ۱۱.۱ درصد از اقتصاد این کشور را تشکیل می‌دهد.

 

اتحادیه اروپا واردات سوخت هسته‌ای از روسیه را
افزایش داد

آژانس تأمین انرژی اتمی اروپا(ESA) اعلام کرد که اتحادیه اروپا بار دیگر واردات سوخت هسته‌ای و خدمات راکتورهای طراحی روسیه از این کشور را افزایش داده است. به گزارش «ایران اقتصادی»، رویترز تأکید کرد که واردات سوخت هسته‌ای، مشمول تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه نیست و علیرغم افزایش تقاضا برای انرژی هسته‌ای در اروپا، حجم کل چنین وارداتی از روسیه در سال گذشته ثابت مانده بود.
استفانو سیکارلو، سرپرست آژانس تأمین انرژی اتمی اروپا (ESA) گفت که پنج کشور اروپایی که از راکتورهای برق VVER روسیه استفاده می‌کنند، امسال سطح واردات را نسبت به سال ۲۰۲۱ میلادی بالاتر بردند. سیکارلو معتقد است که این روند مشکلاتی را که اتحادیه اروپا در دستیابی به خودکفایی در سوخت چنین رآکتورهایی با آن مواجه است، برجسته می‌کند.
به گفته وی، در سال ۲۰۲۲ میلادی خرید بلغارستان، جمهوری چک، فنلاند، مجارستان و اسلواکی از روسیه در حوزه خدمات تبدیل ۳۰ درصد و در حوزه خدمات غنی‌سازی اورانیوم ۲۲ درصد افزایش داشته است. کاترین هاف، رئیس دفتر انرژی هسته‌ای وزارت انرژی ایالات‌متحده در نوامبر گذشته طی اظهاراتی، وابستگی ایالات‌متحده به سوخت هسته‌ای روسیه را تهدیدی جدی برای امنیت ملی و اهداف آب و هوایی خوانده بود.
طبق گزارش فارس، وی تأکید کرد که آنچه بیش از همه نگران‌کننده است این است که تقریباً ۲۰ درصد از سوخت مورداستفاده در راکتورهای هسته‌ای امریکا از قراردادهای غنی‌سازی اورانیوم با وارد کنندگان روسی تأمین می‌شود. بلومبرگ هم در پایان ماه اگوست گذشته گزارش داده بود که تلاش‌های ایالات‌متحده و اروپا برای کنارگذاشتن اورانیوم وارداتی از روسیه نافرجام بوده است و حدود نیمی از عرضه جهانی اورانیوم از روسیه تأمین می‌شود.

جستجو
آرشیو تاریخی