کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد

بازدهی متعادل از مسیر صندوق‌های سرمایه‌گذاری

در دهه‌های قبل در بازار سرمایه فقط معامله سهام صورت می‌گرفت؛ اما با راه‌اندازی بورس‌های کالا و انرژی و توسعه ابزارهایی همچون انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سبدگردان‌ها، اوراق، انواع گواهی‌های سپرده و... شرایطی فراهم شد تا هر شخصی با هر میزان دارایی و دانش مالی و سطح ریسک، بتواند از ظرفیت‌های بورس برای سرمایه‌گذاری استفاده کند. از سوی دیگر، اگرچه بازار سرمایه ما بازاری یک‌طرفه است؛ اما معامله آپشن‌ها تا حدودی این خلأ را برطرف کرده است.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران، امیر ندیری، کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب اظهارداشت: سهامداران در بازار سرمایه می‌توانند با سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری، بازدهی متعادلی را رقم بزنند.
وی ضمن تأکید بر مزایای توسعه ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم گفت: در بورس‌های معتبر دنیا، بیشترین حجم معاملات به صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاص دارد و مردم، کمتر به‌صورت مستقیم اقدام به معامله سهام می‌کنند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه توسعه ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم قطعاً به نفع مردم و بازار سرمایه خواهد بود، خاطرنشان کرد: این صندوق‌ها توسط اشخاص حرفه‌ای مدیریت شده و ریسک کمتری برای سرمایه‌گذاران به همراه خواهد داشت. کما اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد معمولاً متوسط بازدهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری از میانگین شاخص بالاتر بوده است. ندیری با تأکید براینکه وجود طیف وسیعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام، صندوق‌های درآمد ثابت و... به سرمایه‌گذاران با سلایق مختلف فرصت انتخاب می‌دهد، اضافه کرد: کارمزد معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری، پایین‌تر از کارمزد معاملات سهام بوده و ضمناً وجود بازارگردان در این صندوق‌ها، موجب شده نقد شوندگی بالاتری داشته و در صف‌های خرید یا فروش قفل نشوند. مدیر صندوق‌های کارگزاری اقتصاد بیدار با اشاره به اینکه مشکلات بازارسرمایه در نیمه نخست سال ١٣٩٩ ناشی از رشد هیجانی و غیرمنطقی این بازار بود، توضیح داد: از آنجا که صندوق‌های سرمایه‌گذاری توسط حرفه‌ای‌ها مدیریت می‌شوند؛ می‌توان اطمینان خاطرداشت با توجه به توسعه ابزارهای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در ٢ سال اخیر، درصورت اقبال مجدد مردم به بورس، اتفاقات ١٣٩٩ تکرار نشود.
جستجو
آرشیو تاریخی