جهش حضور دانشبنیانها در شهرکهای صنعتی
احیای واحدهای غیرفعال رونق میگیرد
موضوع دانشبنیان برای ما مهم است و باید جهتگیریها در این راستا تقویت شود، همچنین از مجموع ۱۰۱ هزار قرارداد برای احداث واحدهای صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور، ۵۱ هزار قرارداد به ساخت واحد تولیدی منجر شده است که سهم شرکتهای دانشبنیان باید افزایش یابد.
شناسایی بیش از دو هزار نیاز فناورانه
فرشاد مقیمی مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان این مطلب درباره تسهیل استقرار شرکتهای دانشبنیان در شهرکها و نواحی صنعتی کشور، گفت: در بحث زمین صنعتی یا غیرصنعتی در قالب واگذاری سولهها کارهایی انجام شده است، در بحث اسقرار نیز در مراکز کسبوکار واحدهایی قرار دارند، اما مهمتر از همه شرایط واگذاری است. مقیمی ادامه داد: ما به نیازهای فناورانه در شهرکها و نواحی صنعتی پی بردیم، یعنی مراکزی است که کارهای فناوری انجام میدهند، هماکنون در شهرکها و نواحی صنعتی کشور ۲۰ فنبازار داریم و ۲ هزار و ۱۱۵ نیاز فناورانه در کشور شناسایی شده است. همچنین ۷۸۰ واحد تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور دانشبنیان هستند و به دنبال اتصال شرکتهای دانشبنیان به مجموعههای بزرگ صنعتی برای رفع نیازهای فناورانه بخش صنعت هستیم.
تمرکز بر انتقال واحدهای صنفی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: هماکنون توانستیم واحدهای صنفی را نیز در شهرکهای صنعتی مستقر کنیم، بیش از سه میلیون واحد صنفی و ۶۰۰ هزار واحد صنفی تولیدی در کشور مشغول به کار هستند که ۱۹ درصد از واحدهای تولیدی را شامل میشوند و بخش قابل توجهی از زنجیرههای واحدهای صنعتی بر دوش این واحدها قرار دارد. مقیمی گفت: تفاهمنامهای با اتاق اصناف منعقد شده تا این واحدهای صنفی در شهرکهای صنعتی تولید بیشتری داشته باشند، علت این موضوع استقرار مناسب بود، زیرا نبود مکان مناسب باعث شده تا مخاطراتی برای تولیدات صنفی ایجاد شود. وی اظهار داشت: ساماندهی صنوف در داخل شهرها نیز شروع شده است، همچنین احداث شهرکهای صنفی در حاشیه شهرها از برنامه هفتم توسعه است که موجب توسعه خدمات به شهروندان خواهد شد.
ضرورت نوسازی و بهسازی
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تصریح کرد: نوسازی و بازسازی صنایع برای ما مهم است، طول عمر مفید ماشینآلات ۲۰ سال است، الان ۱۲ هزار واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری داریم که بیش از ۲۰ سال عمر دارند و باید به نوسازی و بهسازی اقدام کنند. مقیمی تأکید کرد: با نوسازی و بهسازی یکی از اتفاقات دیگر قابل رقابت بودن صنایع است که روی میدهد، با این اقدام میتوانند در بازار داخلی دوام داشته باشند و در حوزه صادرات درآمدهای غیر نفتی کشور را افزایش دهند. معاون وزیر صمت اظهار داشت: امسال تاکنون ۷۶۴ واحد غیرفعال را فعال کردیم، ۵۴۳ واحد در دست احیا قرار دارد، اینها جزو کمترین فعالیتهایی است که عنوان شد. همچنین در مورد کاهش فعالیت تولیدی سههزار و ۳۰۰ واحد هدفگذاری و شناسایی شده است، این واحدها برای افزایش تولید نیاز به مواد اولیه دارند. البته در این روند، ۱۲ هزار ۱۸۱ واحد بالای ۷۰ درصد، نزدیک به ۱۷ هزار واحد نیز بین ۵۰ تا ۷۰ درصد و ۱۴ هزار واحد نیز زیر ۵۰ درصد فعالیت دارند. برای افزایش رونق این واحدها، تدابیری مدنظر قرار دارد که تا پایان سال اجرایی خواهد شد. بر این اساس شاهد افزایش رونق فعالیت این واحدهای تولیدی خواهیم بود.