صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • بازار سرمایه
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره پانزده - ۰۵ تیر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره پانزده - ۰۵ تیر ۱۴۰۲ - صفحه ۲

معاون اول رئیس‌جمهور:

افزایش نامتعارف قیمت‌ها به رونق تولید کمک نمی‌کند

 

 

معاون اول رئیس‌جمهور تقویت تولید داخلی را اولویت اصلی دولت برشمرد و گفت:افزایش نامتعارف قیمت‌ها هیچ‌گاه نمی‌تواند به رونق تولید کمک کند بلکه افزایش حجم تولید و ارتقای بهره‌وری است که به بهبود کیفیت و رضایتمندی خریداران منجر می‌شود.
به گزارش ایرنا، هدف‌گذاری تولید ۱۹ میلیون کالای خانگی در سال ۱۴۰۲ و تأمین ۱۵۰ هزار جهیزیه باکیفیت، ارزانقیمت و اقساطی برای ازدواج جوانان اقشار کم‌درآمد، از مصوبات جلسه بررسی مسائل صنعت تولید لوازم خانگی بود که به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد.
محمد مخبر در این جلسه تقویت تولید داخلی را از اولویت‌های اصلی دولت برشمرد و گفت:رویکرد جدی دولت حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تقویت بخش تولید لوازم خانگی است تا علاوه بر تأمین نیاز داخلی، زمینه توسعه صادرات نیز فراهم شود.
معاون اول رئیس‌جمهور بر افزایش حجم تولید لوازم خانگی به‌عنوان یک ضرورت در راستای رونق بخشیدن به این صنعت تأکید کرد و افزود:افزایش نامتعارف قیمت‌ها هیچ‌گاه نمی‌تواند به رونق تولید کمک کند بلکه افزایش حجم تولید و ارتقای بهره‌وری است که منجر به کاهش قیمت تمام شده، بهبود کیفیت و رضایتمندی خریداران خواهد شد.
مخبر تصریح کرد:واردات کالاهایی که مشابه آن در داخل تولید می‌شود موضوعیتی برای دولت ندارد اما تولید‌کنندگان باید توجه داشته باشند کیفیت محصولات و قیمت‌ها باید به نحوی باشد که رضایتمندی جامعه را به همراه داشته باشد تا دولت بتواند به حمایت‌های خود از تولید‌کنندگان ادامه دهد. معاون اول رئیس‌جمهور از رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان و فروشندگان لوازم خانگی تهران و رئیس هیأت مدیره و دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی که در جلسه حضور داشتند خواست ظرف چند روز آینده نیازها و انتظارات خود را از دولت احصا کرده و در جلسه آتی ارائه دهند تا تصمیمات لازم برای رونق بخشیدن به صنعت لوازم خانگی و تأمین مطالبات دولت از این صنعت اتخاذ شود.
وی افزود:دولت آمادگی دارد امتیازات و حمایت‌های مورد انتظار فعالان صنعت لوازم خانگی را تأمین کند تا این صنعت مهم بتواند ضمن رونق و توسعه صادرات، نیازهای جامعه را با قیمت و کیفیت مناسب تأمین کند و به هدفگذاری خود برای تولید ۱۹ میلیون انواع لوازم خانگی‌ در سال‌ جاری دست یابد و از سوی دیگر بتوان شرایطی برای تولید لوازم خانگی با قیمت و شرایط پرداخت مناسب برای ازدواج جوانان اقشار کم‌درآمد ایجاد کرد. در این جلسه که مسئولان وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صمت و بانک مرکزی نیز حضور داشتند، گزارشی از تولید ۱۷ میلیون انواع لوازم خانگی در سال گذشته ارائه و عنوان شد در دو ماهه اول سال‌ جاری دو میلیون کالای خانه تولید شده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۹ درصد رشد داشته است.
همچنین در این جلسه وزارت صمت گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامه‌های آتی برای رشد تولید، مدیریت منابع و مصارف ارزی، داخلی‌سازی قطعات و تدوین بسته حمایتی واردات و صادرات ارائه کرد و به تشریح برخی چالش‌های پیش‌روی صنعت لوازم خانگی نظیر تأمین ارز و مواد اولیه تولید پرداخت.
رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان و فروشندگان لوازم خانگی تهران و رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی نیز در این جلسه هر کدام در سخنانی، دغدغه‌های تولید‌کنندگان لوازم خانگی و مسائل پیش‌روی این صنعت را مطرح کردند و از آمادگی خود برای همراهی با دولت در راستای تأمین نیاز داخلی و  افزایش صادرات خبر دادند.
در پایان این جلسه و بر حسب پیشنهاد و مطالبه معاون اول رئیس‌جمهور مقرر شد در مرحله اول و برای فصل تابستان ۱۵۰ هزار بسته جهیزیه با کیفیت مناسب شامل یخچال فریزر، تلویزیون، ماشین لباسشویی، جاروبرقی و اجاق گاز با اعمال تخفیف ۲۰ درصدی از سوی واحد‌های تولیدی صنایع لوازم خانگی و به‌ صورت اقساطی در اختیار زوج‌های جوان اقشار کم‌درآمد قرار بگیرد. بر اساس توافق صورت گرفته، این پیشنهاد در صورت تأمین تسهیلات در فصول پاییز و زمستان نیز به میزان ۱۵۰ و ۱۰۰ هزار بسته دیگر قابل انجام است.

 

جستجو
آرشیو تاریخی