سابقه اعتقاد مشاور جو بایدن به «دلارزدایی»

 
به گزارش «ایران اقتصادی»، بالاجی سرینیواسان (Balaji Srinivasan)، مدیر ارشد فنی سابق شرکت کوین‌بِیس (Coin base)، در حساب توئیتری خود، موضع قبلی جَرد برنشتاین (Jared Bernstein) اقتصاددان ارشد کاخ سفید درباره دلارزدایی را به دنبال‌کنندگانش یادآوری کرد. سرینیواسان معتقد است دیدگاه قبلی اقتصاددان ارشد جدید کاخ سفید درباره وضعیت دلار امریکا به عنوان یک ارز ذخیره جهانی منطقی بود.
وی در توئیتی از دنبال‌کنندگانش خواست حدس بزنند این جمله متعلق به چه کسی است:
«دولت باید تعهد خود به حفظ وضعیت ذخیره ارزی دلار را کنار بگذارد!» و سپس توضیح داد که این جمله متعلق به یک طرفدار افراطی بیت‌کوین نیست؛ بلکه اظهارات اقتصاددان ارشد جدید بایدن درباره سیاست واشنگتن درخصوص دلار امریکا است.
سرینیواسان به مقاله‌ برنشتاین اشاره کرد که در اوت 2014 میلادی در نیویورک‌تایمز با عنوان «دلار را از سلطنت خلع کنید!» منتشر شد.
در این مقاله، برنشتاین استدلال می‌کند که نقش دلار به‌عنوان ارزی که بانک‌ها و دولت‌های خارجی می‌خواهند آن را حفظ کنند، رشد شغل در امریکا را تضعیف می‌کند و کسری بودجه و تجاری این کشور را افزایش می‌دهد و حباب‌های مالی را متورم می‌کند.
جو بایدن در اواسط ماه فوریه، برنشتاین را به ریاست شورای مشاوران اقتصادی خود معرفی کرد.
این اقتصاددان در پاسخ به سؤالات اعضای کمیته بانکی سنا، چین را متهم کرد که به دنبال پایان دادن به سلطه دلار است؛ زیرا به امریکا کمک کرد روسیه را پس از حمله مسکو به اوکراین تحریم کند. از وی نقل شده است که: داشتن ارز ذخیره، امتیازاتی بسیار مهم و حتی در حوزه امنیت نیز مزایایی دارد.
در 13 ژوئن (23 خرداد)، سنای امریکا جَرد برنشتاین، مشاور قدیمی بایدن، را به عنوان رئیس شورای اقتصادی کاخ سفید تأیید کرد. سرینیواسان نوشت: بله، من می‌دانم که برنشتاین در شهادت‌های عمومی‌اش به طور رسمی حرف خود را پس گرفت؛ اما یک دهه این دیدگاه را داشت و دیدگاهش در واقع مستدل بود.
سرینیواسان معتقد است که سیاستمداران در ابتدا سعی خواهند کرد دلارزدایی را مانند تورم انکار کنند؛ بنابراین در ابتدا می‌گویند «دلارزدایی اتفاق نمی‌افتد» سپس می‌گویند «دلارزدایی روی می‌دهد اما اتفاق مهمی نیست» و در نهایت خواهند گفت «دلارزدایی بدیهی، اجتناب‌ناپذیر و حتی خوب بود!»
سرینیواسان تا کنون چالش‌های بالقوه متعددی را برای امریکا و اقتصاد جهانی پیش‌بینی کرده بود که نکول‌های دولتی و افزایش بدهی کارت اعتباری، همچنین تحولات منفی در بازارهای اوراق قرضه، املاک و مستغلات و سایر بازارها و روند فعلی دلارزدایی از آن جمله هستند. او در توئیت‌های اخیر خود تأکید کرد که نه تنها بازارها یا یک دولت، بلکه ده‌ها دولت دلارزدایی را هدایت می‌کنند زیرا نمی‌خواهند واشنگتن بتواند اقتصاد آنها را کنترل کند. وی این پرسش را مطرح کرد که «آیا می‌توان این دولت‌ها را سرزنش کرد؟ آیا کنترل اقتصاد سایر کشورها از راه دور، یک نظم جهانی «دموکراتیک» است؟» و افزود: جهان در حال اعلام استقلال است و می‌خواهد «دلار» را از سلطنت خلع کند.

جستجو
آرشیو تاریخی