اخبار
مشارکت صمت
در ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر
برای جلوگیری از رشد بیرویه مصرف برق، با الزام بهکارگیری الکتروموتورهای پربازده مغناطیسی (BLDC) در کولرهای آبی، جایگزینی تولید لامپهای LED بهجای لامپهای پرمصرف و ترویج موتورگیرلس در آسانسورها در قالب تفاهمنامه سهجانبه با وزارت نیرو و سازمان استاندارد، ریلگذاری مناسبی برای ارتقای بهرهوری در تجهیزات برقی صورت گرفته است.
سیدمحمد موسوی، معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت، گفت: با همدلی و همکاری دولت و بخشخصوصی، نصب ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان دولت سیزدهم به اتمام میرسد. همچنین چندی پیش شاهد افتتاحیه الکتروموتورهای پربازده مغناطیسی بودیم که نتیجه پیگیریهای مدیران پرتلاش یکی از شرکت دانشبنیان و حمایتهای مالی صندوق نوآوری و شکوفایی بود.
نظارت استاندارد
در واردات آمبولانس
بعضی از کالاهای وارداتی دپوشده در گمرکات کشور دارای مشکلاتی مانند نوع اسناد، اظهار اسناد و تشخیص اصالت کالا هستند و برای اینکه در گمرکات رسوب نکند و نیاز فوری کشور در ابعاد مختلف را برآورده کنند دستورات ویژه و خاصتری را برای ترخیص آنها صادر میکنیم. مهدی اسلامپناه، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران از ترخیص آمبولانسهای وارداتی معطل در گمرکات کشور خبر داد و گفت: گزارشی در مورد آمبولانسهای در گمرک مانده با مشکلات یادشده به سازمان استاندارد رسید که پس از بررسیهای صورتگرفته دستور ترخیص آمبولانسهای وارداتی در گمرکات را به مدیرانکل استاندارد در استانهای مرزی ابلاغ کردیم که این آمبولانسها بهسرعت ترخیص شوند.
رشد صادرات
اسباببازی ایران
صادرات اسباببازی سال گذشته حدود ۳۸.۵ میلیون دلار بوده که امسال به نزدیک ۵۰ میلیون دلار خواهد رسید.
محمدرضا زارع، سرپرست مرکز ملی خلاق و فرش ایران گفت: مهمترین مقاصد صادراتی، کشورهای همسایه مثل عراق، امارات، ترکیه، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، روسیه و ازبکستان بوده است.
به گفته وی، ایران در اسباببازیهای علمی آموزشی، بازیهای کارتی، عروسکهای پولیشی و عروسکهای کوچکمقیاس مزیت رقابتی دارد. همچنین تولید ماشینهای کنترلی و پهپادها با ارتفاع کم در حال حاضر در کشور انجام میشود. توان تولید برخی کیتهای الکترونیک هم که در گذشته وارداتی بود در حال حاضر در کشور ایجاد شده است، اما در مورد کالاهای جدید، هنوز تولید به اندازهای نیست که امکان صادرات وجود داشته باشد.
زارع با بیان اینکه یکی از مشکلات در حوزه اسباببازی این بوده که مجموعهها کوچک هستند و نمیتوان به آنها مجوز صنعتی داد، تصریح کرد: اما اعلام شده این مجموعهها میتوانند در کنار هم قرار بگیرند و مجوز صنعتی دریافت کنند. در این صورت وزارتخانه به واحدهای دارای مجوز در حوزه تسهیلات، اعطای زمین در شهرکهای صنعتی، تأمین مواد اولیه و تسهیل در حوزه صادرات کمک خواهد کرد. تاکنون حدود ۹۰ پروانه بهرهبرداری صنعتی در حوزه اسباببازی صادر شده است.