با امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین وزرای کار تهران و دوحه صورت میگیرد
تبادل نیروی کار میان ایران و قطر
دولت سیزدهم با فعال کردن دیپلماسی اقتصادی از مهاجرت نیروی کار مدیریتنشده جلوگیری کرده و برای کارجویان در کشورهای دیگر اشتغال ایجاد میکند
تشکیل کارگروه مشترک همکاری ایران و قطر محمدحسن العبیدلی، قائم مقام وزارت کار قطر در نشست گفت: از همکاری مثمرثمر هیأت ایرانی در کمیته مشترک سپاسگزارم و در این حوزه اقدامات خوبی در حوزه همکاری مشترک صورت گرفته است
دولت سیزدهم برای اشتغالزایی بیشتر نیروی کار و همچنین ارزآوری بیشتر برای اقتصاد کشور، نیروی کار به کشورهای دیگر اعزام خواهد کرد. در اولین گام این دولت با امضای تفاهمنامه دو جانبه با قطر، در حوزههای حمل و نقل، گردشگری و سلامت، نیروی کار به این کشور اعزام خواهد کرد.
صبح دیروز، دوشنبه ۵ تیرماه تفاهمنامه همکاری مشترک بین وزرای کار ایران و قطر در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به امضای طرفین رسید.
صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان انعقاد این تفاهمنامه گفت: در روزهای اخیر نشستهای مشترکی بین هیأت ایرانی و قطری شکل گرفته و تصمیمات خوبی در زمینههای مختلف اتخاذ شده است. امیدواریم این تصمیمات هرچه سریعتر اجرایی شوند.
وزیر کار ادامه داد: از مواضع سازنده و صریح هیأت قطری قدردانی داریم و توافقات اتخاذ شده باید با جدیت و قدرت دنبال شود که این مهم با ادامه مذاکرات و پیگیریها محقق خواهد شد. مرتضوی تأکید کرد: درخواست مأموریت یک نفر در سفارتخانههای دوطرف برای پیگیری توافقات انجام شده را داریم.
توافق همکاری ایران و قطر در حوزههای اعزام نیروی کار
محمود کریمی بیرانوند، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان این مراسم گفت: از روز گذشته مذاکرات بسیار خوبی در سطوح مختلف در حوزههای کارشناسی در راستای ساماندهی و اعزام نیروی کار با هیأت قطری شکل گرفت.
این دور پنجمین نشست مذاکرات با هیأت قطری در حوزه اعزام نیروی کار محسوب میشود. تفاهمنامهای در سال ۱۳۷۰ شمسی با دولت وقت قطر در این حوزه شکل گرفته که به دلایلی این توافقات چندان موفقیتآمیز نبوده و در این دور مذاکرات، به دنبال چگونگی اجرایی کردن تفاهمنامه جاری هستیم.
او اضافه کرد: بیانیه مشترکی با محوریت موضوعات ملی بین هیأت ایرانی و قطری برای امضا آماده شده است.
معاون وزیر کار ادامه داد: در قسمتهای هوایی، دریایی، هتلداری و پزشکی از طرف هیأت قطری درخواست اعزام نیروی کار صورت گرفته است.
او ادامه داد: در فرایند تأمین کار نیروی کار متخصص در تمامی حوزهها آمادگی کامل خود را اعلام میکنیم که در کمترین زمان ممکن این مهم را محقق کنیم. وی بیان کرد: در ۶ ماه اخیر بیش از ۴ هزار نفر نیروی کار ایرانی درخواست اعزام به کشور قطر را داشتند که تنها ۵۰۰ نفر از آنها موفق به انجام این کار شدند. طبیعتاً اگر اعلام نیازها به صورت دقیقتر باشد، این رقم امکان افزایش خواهد داشت.
کریمی بیرانوند تأکید کرد: بر اساس اعلام هیأت قطری ۱۵۰ دفتر اعزام نیروی کار در این کشور وجود دارد که کارها باید از این طریق انجام شود. در راستای موضوعات اعلام نیاز، در کمیته مشترک اجرایی و عملیاتی کردن آن بررسی میشود و عزم ما در این زمینه وجود دارد.
تسهیل تجارت بین ایران و قطر با امضای تفاهمنامه وزرای کار دو کشور
علیرضا عسگریان، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: روز گذشته جلسه مفصلی بین هیأت ایرانی و قطری در وزارت کار برگزار شد و گفتوگوهایی در تمامی زمینهها صورت گرفت. او بیان کرد: وزیر کار ظرفیتهای مختلف وزارتخانه را در حدود ۱۲۰ حوزه به حضور هیأت قطری معرفی کردند. حوزه حمل و نقل از نظر ما در ارتباط با کشور قطر بسیار مهم است. عسگریان گفت: ارتباط بین جنوب و شمال را با کمترین هزینه با صدور مجوز در مبداء انجام خواهیم داد. تمام کشورهای شمالی ایران با ما در ارتباط هستند و امکانات حمل و نقل در این حوزه فراهم است. معاون وزیر کار بیان کرد: همکاریهای مالی بانکی نیز برای ما در ارتباط با کشور قطر در راستای تسهیل تجارت بین دو کشور بسیار مهم است.
وی ادامه داد: ما پیرو جلسه برگزار شده در صورت امکان با حضور در قطر ارتباط گستردهای با بازرگانان قطر برقرار خواهیم کرد و این ارتباط ظرفیتهای پنهان را آشکار خواهد کرد.
او همچنین تأکید کرد: برگزاری نمایشگاه در حوزه نمایش توانمندیهای کشور ما در قطر بسیار مؤثر خواهد بود. این نمایشگاه میتواند با اتاقهای بازرگانی دوطرف متصل شود. از تجار قطری برای برگزاری گفتوگوهای مستقیم و سفر به ایران دعوت میشود.
عسگریان در ادامه افزود: امیدواریم این ارتباط با وزیر اقتصاد قطر نیز برقرار شود. امید داریم که این جلسات منشأ اثر و نقطه شروع خوبی در همه حوزهها بویژه مبادلات تجاری باشد.
تفاهم همکاری ایران و قطر در زمینه کار، اشتغال و آموزش و اعزام نیروی کار ماهر
علی بنسعید بن صمیخ المری، وزیر کار کشور قطر، در ادامه این نشست گفت: بسیار مهم است که توافقات بین هیأت قطری و ایرانی پیادهسازی شود که مقدمات این مهم تدارک دیده شده است. او افزود: هیأتهای ایرانی و قطری در مذاکرات روز گذشته به توافقات و تفاهمها در حوزههای کار، اشتغال و آموزش و همچنین تجارت و بازرگانی دست یافتند تا همکاری بین دو کشور اجرایی شود.
وی همچنین بیان کرد: دو هیأت و سیاستمداران ایرانی و قطری بسیار تمایل به افزایش اشتغال دارند و اعزام نیروی کار ایرانی به قطر را انتظار دارند و اینکه اعزام رایزن این حوزه میتواند چالشهای این بخش را برطرف کند. هماهنگی بیشتر دو کشور امکان برطرف کردن این چالشها را فراهم خواهد کرد. وزیر کار دولت قطر مطرح کرد: ما نیازمند جذب نیروی کار در برخی زمینهها از جمله پزشک، میهماندار و حمل و نقل در سطوح بالا هستیم. علی بنسعید بن صمیخالمری ادامه داد: در ارتباط با بازرگانان و سرمایهگذاری تسهیلات بانکی رؤسای بانکهای مرکزی ایران و قطر در دوحه توافقاتی داشتند که امیدواریم در این زمینهها اقدامات مناسبی صورت گیرد.
او توضیح داد: ما در قطر برای تسهیل سرمایهگذاری در این کشور، وزارتخانههای کار، بازرگانی و کشورمان را در قالب یکپارچه و هماهنگ در راستای تسهیل فعالیتهای این حوزهها به کار گرفتهایم. وزیر کار کشور قطر در ادامه گفت: همچنین ما اخیراً اقدامات دیگری برای تسهیل سرمایهگذاری و جذب کارکنان ماهر انجام داده و در این حوزه روادید کارآفرینان و افراد بااستعداد را عملیاتی کردهایم.
تشکیل کارگروه مشترک همکاری وزارتخانههای کار ایران و قطر
محمدحسن العبیدلی، قائم مقام وزارت کار قطر در ادامه این نشست گفت: از همکاری مثمرثمر هیأت ایرانی در کمیته مشترک سپاسگزارم و در این حوزه اقدامات خوبی در حوزه همکاری مشترک صورت گرفته است.
وی تأکید کرد: ما کارگروه مشترک دائمی را تشکیل دادیم که به صورت پیوسته پیگیری توافقات بین وزارتخانههای کار ایران و قطر را دنبال خواهد کرد و از طرف ایران دستگاههای مربوطه در این کارگروه عضو خواهند بود. او بیان کرد: امیدواریم با پیگیری و تحقق توافقات صورت گرفته جذب نیروی کار ماهر ایرانی را در کشور قطر داشته باشیم. امید که در آینده پیگیری لازم از طرفهای ایرانی و قطری در حوزه اجرای توافقات کمیته مشترک صورت گیرد.
در جریان این تفاهمنامه، گفتوگوهای دوجانبه و تبادلنظر در مورد مسائل حوزههای کارگری، کارفرمایی و تبادل تجربیات مهارتآموزی و همچنین توسعه همکاریهای مشترک با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورد توجه و تأکید وزرای کار ایران و قطر قرار گرفت.
بــــرش
اعزام نیرو بر مبنای اولویت تأمین نیاز کشور
معاون کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اینکه چه تعداد از نیروی کار ایرانی در قطر حضور دارند، اظهار داشت: با توجه به اینکه دولتهای قبلی مسأله اعزام نیروی کار به قطر را رها کرده بودند، آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد، ولی برآوردهای ایران و قطر نشان میدهد حدود 30 هزار نیروی کار ایرانی در قطر حضور دارند.
محمود کریمی بیرانوند ادامه داد: بر اساس گزارش طرف قطری در 6 ماه گذشته 5 هزار نیروی کار ایرانی درخواست اعزام به قطر داشتهاند که از این تعداد فقط 500 نفر به مرحله عمل و اعزام رسیده و 4500 نفر هنوز باقی ماندهاند و ما میخواهیم این مسأله را ساماندهی کنیم.
معاون کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اینکه چگونه مراقبت کنیم در بحث اعزام کار، نیروهای نخبه و متخصص از کشور خارج نشوند، گفت: ما بر مبنای اولویت تأمین نیاز کشور اعزام نیرو انجام میدهیم و ابتدا نیروهای متخصص که موردنیاز است در داخل استفاده میکنیم و نیروهای مازاد را اعزام میکنیم، البته در گذشته برخی مراجع غیررسمی در دانشگاهها به خروج نیروی نخبه و متخصص کمک کرده بودند، اما میخواهیم این مسأله را ساماندهی کنیم.