اخبار
تعداد مشترکان بدمصرف آب ۲۷ درصد کمتر شد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: حادثه سد امیرکبیر که باعث انسداد مسیر انتقال آب از این سد به تهران شد، چالشهای متعددی به دنبال داشت که میتوانست 25 درصد از مردم تهران را از نظر دسترسی به آب شرب دچار مشکل کند، اما با اقداماتی که صورت گرفت تنها حدود 4 درصد از جمعیت شهر تهران در دسترسی به آب با محدودیت مواجه شدند و بعد از 7 روز شرایط آبی تهران به حالت عادی بازگشت. محسن اردکانی تصریح کرد: با وجود افزایش 2 درصدی تعداد مشترکان آب و فاضلاب تهران در 3 ماه ابتدای امسال، 4 درصد از مصرف آب تهران نسبت به سال گذشته کاسته شده است. طبق تعریف شرکت آب و فاضلاب استان تهران، الگوی مصرف ماهانه آب در تهران ۱۴ مترمکعب برای هر انشعاب است؛ خانوارهایی که تا 14 مترمکعب آب مصرف کنند «مشترک خوشمصرف»، بین ۱۴ تا ۲۸ مترمکعب «مشترک پرمصرف» و خانوارهایی که بیش از دو برابر الگو آب مصرف کنند، «بدمصرف» محسوب میشوند.
هزینه ارزی صنعت پتروشیمی به ۳.۵ میلیارد دلار رسید
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به ۲ میلیارد دلار خرید ارزی شرکتهای تولیدی پتروشیمی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این مقدار ظرفیت بسیار مطلوبی برای تبدیل به ساخت داخل است.
حسن عباسزاده، با اشاره به اینکه ۷۰ میلیون تن محصول پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ تولید شد، اظهار کرد: پارسال ۲۸ میلیون تن محصول به ارزش حدود ۱۶ میلیارد دلار صادر و ۱۲ میلیون تن در داخل به فروش رسید.
وی افزود: از ۱۶ میلیارد دلار درآمد ارزش صنعت پتروشیمی، ۱۴ میلیارد دلار به بانک مرکزی برای تأمین نیازهای ارزی کشور ارائه شد.
مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی بخش هزینهای ارزی بهصورت سالانه نیز دارد که همه آن در همان سال هزینه نمیشود، ادامه داد: صنعت پتروشیمی پارسال ۳.۵ میلیارد دلار هزینه ارزی داشته است که حدود ۲ میلیارد دلار در بخش شرکتهای تولیدی، حدود یک میلیارد دلار در بخش پرداخت تسهیلات خارجی و حدود ۴۰۰ میلیون دلار در بخش تأمین قطعات پروژهها هزینه شده است.
عباسزاده تأکید کرد: این ۲ میلیارد دلار خرید ارزی شرکتهای تولیدی، ظرفیت بسیار مطلوبی برای تبدیل به ساخت داخل است که این کار در حال انجام در مجتمعهاست و امیدواریم این مقدار هر سال با کمک شرکتها کاهش یابد.