اخبار

قرارداد عربستان با فرانسه برای ساخت تأسیسات پتروشیمی
به گزارش «ایران اقتصادی»، مهر به نقل از رویترز گزارش داد که دو شرکت آرامکوی عربستان و توتال انرژیز فرانسه طی بیانیه‌ای مشترک از امضای یک قرارداد ۱۱ میلیارد دلاری برای ساخت یک مجموعه تأسیسات پتروشیمی در عربستان خبر دادند. در این بیانیه آمده است که شرکت آرامکو و توتال انرژیز یک قرارداد مهندسی و ساخت به ارزش ۱۱ میلیارد دلار برای ساخت تأسیسات موسوم به «امیرال» امضا کرده‌اند. به گفته مقامات سعودی؛ این تأ‌سیسات درواقع توسعه پالایشگاه ساتورپ در مقیاس بین‌المللی در عربستان خواهد بود.

 

تحریم‌ روسیه، اروپا را به رکود کشاند!

به گزارش «ایران اقتصادی»، «رشید ساری» اقتصاددان بین‌المللی اهل کشور مغرب، گفت که اتحادیه اروپا در دستیابی به اهدافی که به خاطر آن تحریم‌ها علیه روسیه وضع کرده، ناکام مانده است.  اتحادیه اروپا روز جمعه یازدهمین بسته تحریمی خود علیه روسیه را در حالی تصویب کرد که بسیاری از اقتصاددانان تأیید کردند این اروپاست که بهای تحریم‌ها را می‌پردازد تا جایی که معیشت شهروندان در کشورهای اروپایی را به طور بی‌سابقه‌ای تحت تأثیر قرار داده است.  فارس نوشت: اقتصاددان مغربی در گفت‌وگو با اسپوتنیک بیان داشت که مجموعه تلاش‌های اتحادیه اروپا و امریکا در کاهش ارزش روبل و تحمیل تحریم‌های همه‌جانبه روسیه برای تسلیم کردن این کشور موفقیت‌آمیز نبوده است.  وی ادامه داد: تلاش دوم اتحادیه اروپا با هدف کاهش درآمدهای نفتی و گازی از طریق فرایند تعیین سقف قیمتی بر گاز روسیه نیز موفقیت‌آمیز نبود.
این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: آنچه اکنون اتحادیه اروپا به دنبال آن است توهمی بیش نیست، زیرا با توجه به وجود بلوک‌های جدید در سطح جهانی، این بلوک‌ها کنترل زیادی بر صحنه پیدا کرده‌اند و وزن اقتصادی خود را دارند که در تلاش بسیاری از کشورهای عربی برای انعقاد قراردادهای اقتصادی با روسیه و بلوک‌های جدید از جمله مصر، عربستان سعودی، امارات و الجزایر نمود دارد.  وی تأکید کرد: پافشاری اتحادیه اروپا بر تحریم‌های اقتصادی انزوای آن و نه روسیه را افزایش می‌دهد، زیرا در سایه بحران‌های اقتصادی زیادی که اتحادیه اروپا از آن رنج می‌برد، روسیه روابط خود را با منطقه و آفریقا تقویت کرده است.
ساری گفت: نرخ تورم در اتحادیه اروپا در سال‌جاری به طور کلی بیش از ۶.۱ درصد است، در حالی که این نرخ‌ها در کشورهای اتحادیه اروپا به صورت جداگانه متفاوت است و پیش‌بینی می‌شود، نرخ رشد در اروپا به ۱.۴ درصد کاهش یابد در حالی که در سال ۲۰۲۲ در ۳.۵ درصد تثبیت شده بود و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۴ شاهد نرخ فاجعه بار ۰.۸درصد یعنی کمتر از یک درصد باشیم.
این کارشناس مغربی تصریح کرد: منطقه یورو با توجه به نرخ رشد و تورم در آنجا، برخلاف نرخ رشد بالای کشورهای عربی و چین، به سمت مرحله رکود پیش می‌رود.

 

جستجو
آرشیو تاریخی