صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و شصت و دو - ۰۹ دی ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و شصت و دو - ۰۹ دی ۱۴۰۲ - صفحه ۱۱

وجود بیش از 21 هزار آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد در کشور

سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با داشتن ۶۵۸ مرکز دولتی و بیش از ۲۱ هزار آموزشگاه‌ آزاد بستر مناسب و ارزشمندی برای مهارت‌آموزی و ایجاد اشتغال پایدار به‌شمار می‌رود.
به گزارش ایسنا، کارشناسان تأکید دارند نیازسنجی مراکز آموزشی در راستای تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص با توجه به نیاز بازار کار می‌تواند هم یک سرمایه‌گذاری روی تربیت نیروی انسانی ماهر باشد و هم نیاز واحدها و بنگاه‌های اقتصادی به تأمین نیروی کار ماهر را برطرف کند.
بی‌‌تردید آگاهی‌دهی و اطلاع‌رسانی به مردم، تلاش برای گسترش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کمک به آموزش اشتغال خانگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
در کشور ما سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به عنوان متولی ارائه آموزش‌‏های مهارتی غیررسمی نقش مؤثری در تربیت نیروی انسانی ماهر و مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی و جذب افراد ماهر به بازار اشتغال دارد.
در همین راستا مهرداد عظیمی، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای اخیراً ظرفیت‌های بالای این سازمان در مهارت‌آموزی و تربیت نیروی خلاق و ماهر به بازار کار را مورد اشاره قرار داده و گفته است: وجود ۶۵۸ مرکز دولتی و بیش از ۲۱ هزار آموزشگاه‌ آزاد زیرنظر سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای، زیرساخت‌ ارزشمندی برای مهارت‌آموزی و ایجاد اشتغال در کشور است.
وی با تأکید بر ضرورت ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی و نهضت ملی مهارت‌آموزی معتقد است: افرادی که در حرفه‌های مختلف مشغول فعالیت هستند، در راستای آموزش مهارت فنی و حرفه‌ای و از طریق ارتقای مهارت می‌توانند به اشتغال پایدار برسند. رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مهارت را کلید موفقیت در کشور دانسته و می‌گوید: حضور در بنگاه‌های اقتصادی بزرگ موجب ترویج آموزش‌های مهارتی در مراکز جوار و بین کارگاهی می‌شود و همه دستگاه‌ها باید پیوست مهارتی داشته باشند و آن را در پروژه‌های مهارتی خود دنبال کنند.
در حال حاضر کارجویان فاقد مهارت و شاغلین نیازمند به ارتقای مهارت دو بخش عمده جامعه هدف سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای را تشکیل می‌دهند. افراد در حوزه‌های مذکور می‌توانند تحت آموزش‌های یک‌ماهه تا یک‌ساله به فراگیری دوره‌های مهارتی بپردازند و پس از گذراندن دوره‌های آموزشی با شرکت در آزمون‌های کتبی و عملی، گواهینامه‌های بین‌المللی دریافت کرده و وارد بازار کار شوند. بانوان نیز می‌توانند با بهره‌گیری از آموزش‌های مهارتی و دریافت وام کم‌بهره به‌طور خوداشتغالی یا خویش‌فرمایی جذب بازار کار شوند و از این طریق به اشتغال پایدار برسند.
فتح‌الله بیات، فعال حوزه کار در گفت‌وگو با ایسنا، ارتقای سطح مهارت نیروهای کار را مورد تأکید قرار داده و می‌گوید:‌ بحث مهارت‌آموزی باید از سطح مدارس آغاز شود و تا دانشگاه‌ها ادامه پیدا کند. هم‌اکنون دانشگاه‌های علمی‌ - کاربردی در این زمینه فعالند و دانشجویان آنها به شکل عملی و کارگاهی تحصیل می‌کنند و مهارت می‌آموزند و سریعاً جذب بازار می‌شوند.
وی می‌گوید: در کنار این افراد، عده‌ای هم هستند که بیکارند، اما در کارگاه‌های آموزشی مهارت می‌آموزند یا به آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای می‌روند و دوره‌های مهارتی را فرا می‌گیرند تا پس از کسب مهارت لازم در شغل مورد مشغول شوند.
این فعال حوزه کار درباره برگزاری دوره‌های آموزشی از سوی سازمان‌ها برای مهارت‌افزایی نیروهای کار می‌گوید: بسیاری از بنگاه‌ها برای بالابردن سطح مهارت نیروهای خود دوره‌های آموزشی برگزار می‌کنند یا آنها را به مراکز ارائه آموزش مهارت معرفی می‌کنند. در برخی موارد نیز نیروهای خود را برای دیدن دوره‌های یک‌ماهه و سه‌ماهه به خارج کشور اعزام می‌کنند تا پس از گذراندن دوره‌های تکمیلی و کسب مهارت لازم به کشور بازگردند و این دانش و تجربه را در اختیار دیگر نیروهای کار قرار دهند.
به گفته بیات، داشتن مهارت به ایجاد تولید باکیفیت و بهره‌وری کارگاه کمک می‌کند و بر همین اساس به جای دعوت از متخصصین خارجی و خروج ارز از کشور بهتر است روی مهارت‌افزایی نیروهای کار داخلی سرمایه‌گذاری کنیم و کارگران را تحت پوشش آموزش‌های مهارتی قرار بدهیم.
کارشناسان آموزش‌های مهارتی را تکمیل‌کننده ‌آموزش‌های نظری دانسته و معتقدند که افراد باید از دوران ابتدایی با مقوله مهارت و کسب‌و‌کار آشنا شوند. بی‌‌تردید سرمایه‌گذاری در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای ارزشمند است، زیرا نیروی انسانی ماهر موجب رونق بازار کار و رشد و توسعه اقتصادی می‌شود.

جستجو
آرشیو تاریخی