در حافظه موقت ذخیره شد...
کم کاری بانکها در پرداخت تسهیلات مسکن
ارسلان مالکی تصریح کرد: عدم پرداخت تسهیلات از سوی بانکهای عامل قابل توجیه نیست و این امر موجب عقبماندگی استانها مانند استان خراسان شمالی در بخش اجرای طرح نهضت ملی مسکن در کشور میشود.
وی گفت: گزارش بانکهای عامل خراسان شمالی در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن بسیار نگرانکننده است.
وی افزود: وضعیت آمار و اطلاعات از مستأجران استان خراسان شمالی ناراحتکننده است که همکاری بانکهای عامل میتواند این مشکل را حل کند.
مالکی مطرح کرد: در شورای عالی مسکن با حضور رئیسجمهور مقرر شد برای اجرای طرح ملی مسکن یک سوم اعتبارات از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور، یک سوم وزارت نیرو و یک سوم صندوق ملی مسکن تأمین شود.
سیدعلی میرکریمی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی در این جلسه گفت: امیدواریم با حضور تیم سازمان ملی زمین و مسکن در خراسان شمالی بخشی از مشکلات تأمین زمین و مسکن رفع شود.
وی اظهار داشت: ۲۳۰۰ هکتار زمین نیاز داریم تا به تکلیف خود در حوزه نهضت ملی مسکن را ادا کنیم که تاکنون عملیات الحاق حدود ۱۴۰۰ هکتار در حال انجام میباشد.
میرکریمی ادامه داد: ۷۹ هزار متقاضی در طرح نهضت ملی مسکن در استان خراسان شمالی ثبت نام کردهاند که ۳۴ هزار نفر دارای شرایط نهضت ملی مسکن هستند.
محمدرضا حسیننژاد، استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه عنوان کرد: عدم پرداخت تسهیلات از سوی بانکهای عامل برای طرح نهضت ملی مسکن نقطه منفی به شمار میرود و قابل توجیه نیست که بانک مسکن در پرداخت تسهیلات وضعیت قابل قبول و مطلوبی دارد اما سایر بانکهای عامل کوتاهی داشتهاند که این موضوع پذیرفتنی نیست.
وی اضافه کرد: برخورد با رؤسای بانکهای عامل باید به صورت جدی انجام شود و توضیحات بانکها قابل قبول نیست و بانکهای عامل تا ۱۵ روز آینده باید تعهد پرداخت داشته باشند در غیراین صورت برخورد خواهد شد.
براساس این گزارش درحالیکه نظام بانکی طبق قانون باید 20 درصد از تسهیلات خود را به ساخت مسکن اختصاص دهد، آمارها حاکی از آن است که بانکهای خصوصی کمی بیش از 3 درصد از وامهای خود را به مسکن اختصاص دادهاند. در حالیکه مهمترین نیاز ساختوساز نهضت ملی مسکن تأمین مالی است، بانک مرکزی گزارش داده که 7 بانک خصوصی از فروردین تا آبان 1400 کمتر از 0.2 درصد از تسهیلات خود را به نهضت ملی مسکن اختصاص دادند. مطابق با ماده ۴ قانون ماده جهش تولید مسکن نظام بانکی که 2 سال پیش به تصویب مجلس رسید، نظام بانکی مکلف شد تا ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی خود را به ساخت مسکن تخصیص دهد، با این حال بانکها دراین مدت از انجام 83 درصد تعهد قانونی خود سر باز زدند. به گزارش فارس، اندیشکده اقتصادی دانشگاه علم و صنعت، بیقانونی نظام بانکی را مهمترین دلیل این عملکرد ضعیف برشمرده است.