ضروری نبودن کدملی
برای خرید طلا
به دلیل چند نرخی بودنِ نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالای فروخته شده، از این پس فروشندگان طلا و جواهر باید در هنگام فروش صورتحساب نوع ۲ صادر کنند.
مهدی امیدوار سخنگوی اتاق اصناف ایران گفت: درج کدملی در صورتحساب خرید طلا ضروری نیست. همچنین اصل طلا مشمول ارزش افزوده نیست اما اجرت ساخت، حقالعمل و سود فروشنده کالاهای مذکور، مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده میشود. امیدوار خاطرنشان کرد: در فاکتور نوع ۲ نیازی به ثبت مشخصات و کدملی خریدار نیست بلکه در این نوع صورتحساب اطلاعات فروشنده و مشخصات کالا همراه با نرخ مالیات بر ارزش افزوده به تفکیک اجرت و کارمزد ثبت میشود و بابت اصل طلا نیز هیچگونه مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمیشود. وی ادامه داد: از آنجایی که امکان تفکیک معافیت اصل طلا از ارزش افزوده و نرخ ۹ درصدی سود و کارمزد در رسید دستگاه کارتخوان وجود ندارد، به همین دلیل رسید چاپی دستگاه کارتخوان بهعنوان صورتحساب الکترونیک مورد پذیرش قرار نمیگیرد.
بیش از 500 واحد کارگاهی به دانشبنیانها واگذار میشود
از فهرست یکهزار محصول فناورانه حدود ۱۶۱ محصول فناورانه استراتژیک (راهبردی) نهاییسازی شده است که این امر یکی از بزرگترین اقدامات در حوزه دانشبنیان و فناورانه خواهد بود.
علی بابایی، مدیرکل دفتر نوآوری و فناوری وزارت صمت از اختصاص ۱۰ درصد از منابع وزارت صمت معادل ۷۲۰ میلیارد تومان به فناوریهای نوظهور و پیشرفته فناورانه در سال جاری خبر داد و گفت: این امر به تولید محصولات، ایجاد بازار برای شرکتهای دانشبنیان و تسهیل صادرات کمک میکند.
بابایی بر پیوند بنگاههای بزرگ و شهرکهای دانشبنیان تأکید کرد و افزود: انجام کار فناوری و دانشبنیان در ایران سخت است چراکه مشوقهایی نداریم. البته در این خصوص بسته سیاست در محصولات فناورانه بزودی از سوی وزارت صمت ابلاغ میشود که این امر به ارتقای کیفیت و رقابت محصولات استراتژیک فناورانه کمک میکند.
شناسایی بیش از دو هزار نیاز فناورانه
فرشاد مقیمی، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: شناسایی و معرفی ۲ هزار و ۱۸۸ نیاز فناورانه شهرکهای صنعتی به شرکتهای دانشبنیان در قالب فعالیتهای فن بازارانه انجام شده است. مقیمی عنوان کرد: ایجاد و توسعه مراکز نوآوری خوشهها و رشتهصنعتها و آمادهسازی بنگاهها برای ورود به صنعت صورت گرفته و قرار است ۲۶۰ هکتار به زیستبوم علم و فناوری کشور در شهرکها و نواحی صنعتی ۱۷ استان اضافه شود که این امر در راستای امضای تفاهمنامه با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام میشود. وی با بیان اینکه ۴۰ شهرک فناوری جدید در دست مطالعه است، گفت: هماکنون ۶ شهرک فناوری به بهرهبرداری رسیده و ۲ شهرک دیگر نیز در دست ساخت است. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ابراز داشت: ۵۷۷ واحد کارگاهی در شهرکها و نواحی صنعتی ایجاد میشود که از این تعداد ۲۰۵ مورد در راستای واگذاری به شرکتهای دانشبنیان تکمیل شده است و ۲۷۳ واحد کارگاهی دیگر تا پایان امسال ایجاد میشود.