صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و شصت و شش - ۱۳ دی ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و شصت و شش - ۱۳ دی ۱۴۰۲ - صفحه ۱۱

پیوند کارگر و کارفرما در سامانه جست‌و‌جوی شغل

سامانه جست‌و‌جوی شغل به عنوان حلقه واسط حوزه اشتغال و ارتباط‌دهنده کارجویان و کارفرمایان 18 تیرماه 1402 راه‌اندازی شد. این سامانه اینترنتی در واقع جست‌و‌جوی شغل بر بستر فضای مجازی را در قالب فرصتی دوسویه در اختیار فعالان و متقاضیان حوزه کار و تولید قرار داده است.
«صولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین راه‌اندازی سامانه جست‌و‌جوی شغل، آغاز به‌کار این سامانه را کار بزرگی دانست که شفافیت عملکردی حوزه اشتغال را به دنبال دارد. او با بیان اینکه سامانه مذکور ارتباط بین کارگر و کارفرما را به بهترین شکل و به صورت برخط برقرار می‌کند، توضیح داد: امکان ثبت‌نام و درج مشخصات تمامی کارجویان و کارفرمایان در این سامانه وجود دارد.
 
اهداف سامانه جست‌و‌جوی شغل
براساس گزارش آتیه آنلاین، سامانه جست‌و‌جوی شغل با هدف اتصال کارجو به کارفرما و به اشتراک‌گذاری مؤثر فرصت‌های شغلی به نشانی اینترنتی https://shoghl.mcls.gov.ir توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی راه‌اندازی شده است، بر این اساس کارفرمایان و کارجویان می‌توانند با ثبت اطلاعات فردی و شغلی مورد نیاز خود با دفاتر کاریابی هماهنگ شده و اقدامات لازم را در راستای جذب نیروی کار انجام دهند.
دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی این وزارتخانه نیز در جهت تسهیل و تسریع در خدمت‌رسانی به کارجویان و افزایش میزان اشتغال اقدام به راه‌اندازی سامانه‌های اینترنتی همچون سامانه جامع کاریابی (karyabi.mcls.gov.ir) و سامانه جست‌و‌جوی شغل
(shoghl.mcls.gov.ir) کرده است.
سامانه جست‌و‌جوی شغل
(shoghl.mcls.gov.ir) با هدف کاهش هزینه‌های جست‌و‌جوی شغل، بهبود و انسجام در عملکرد کاریابی‌ها و در نهایت افزایش اشتغال، ایجاد شده است.
از دیگر مزایای این سامانه اینکه با ورود اطلاعات و رزومه کارجویان در صورتی که به مهارت و تخصص خاصی نیاز داشته باشند، سازمان فنی و حرفه‌ای کشور نیز می‌تواند با پیش‌بینی نیروی کار، کارجویان را به سمت مهارت‌آموزی و کسب تخصص، سوق داده و بستر کار آنها را فراهم آورد.
سامانه جامع شغل، امکاناتی را فراهم آورده تا کارجویان و کارفرمایان بتوانند بهترین انتخاب را داشته و امکاناتی را به متقاضیان ارائه می‌دهد تا با صرف کمترین هزینه به مقصود خود برسند.
 
مزایای سامانه جست‌و‌جوی شغل
توسعه فعالیت سامانه جست‌و‌جوی شغل به عنوان حلقه واسط ارکان بازار کار در قالب نیروی کار، کارفرما و مؤسسات فعال کاریابی در کشور علاوه بر کارکرد ساماندهی و برقراری بسترهای ارتباطی مؤثر در پیوند بین کارجو و کارفرما، شرایط کسب داده‌های آماری متمرکز بازار اشتغال را فراهم آورده و باعث شکل‌گیری سیاست‌های بازار کار متناسب با واقعیات این حوزه است.
همچنین وجود این سامانه به علت جذابیت‌ها در یافتن شغل و نیروی کار برای کارجو و کارفرما و نیز مزیت بازار کار برای کاریابی‌ها، امکان جذب بیشتر و تمرکز حوزه بازار اشتغال را در قالب این سامانه افزایش می‌دهد.
محسن ابراهیمی مدیرکل اشتغال اتباع وزارت کار در گفت‌و‌گو با آتیه آنلاین در این باره گفته است: در راستای جبران کمبود نیروی کار در موارد اشاره شده، بخشی از کارفرمایان با مراجعه به اداره‌کل اتباع خارجی وزارت کار و ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان‌ها با طرح کمبود نیروی کار، خواهان استفاده از نیروی کار خارجی می‌شوند.
وی گفته که البته سیاست و رویکرد حوزه اشتغال کشور و راهبری وزارت کار در این بخش بر صیانت از نیروی کار بومی بنا شده است و بر این اساس در سامانه جست‌و‌جوی شغل وزارت کار بر استفاده از نیروی کار داخلی توسط کارفرمایان و بهره‌مندی از ظرفیت این سامانه تأکید شده است. اما کارفرمایان براساس نیاز به نیروی کار بر پایه قوانین و مقررات، امکان بهره‌مندی از نیروی کار اتباع خارجی را خواهند داشت.

 

جستجو
آرشیو تاریخی