اخبار
نبود توقف در تجارت ایران و عراق
دولت عراق برای ساماندهی به دینار و دلار سیاستهایی را با تمام کشورها اعمال کرده و به دنبال ثابت نگه داشتن نرخ این دو ارز است؛ به این معنا که از دونرخی شدن قیمت ارزها جلوگیری کند. یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به سیاستهای جدید ارزی عراق، گفت: این موضوع تأثیری بر روند مبادلات دو کشور نخواهد گذاشت و نگرانی در این زمینه وجود ندارد؛ تاکنون نیز توقفی در صادرات و واردات دو کشور وجود نداشته است. آل اسحاق تأکید کرد: اکنون با اعمال محدودیتهای جدید، نرخ دلار آزاد ۲۰ درصد گرانتر از بانک مرکزی عراق خواهد بود و این روند موجب لطماتی به تجارت ایران میشود، زیرا محصولات ایرانی در بازار رقابتی گرانتر محاسبه میشود. وی با اشاره به مذاکرات بانک مرکزی ایران و عراق برای رفع مشکلات، اظهار داشت: نگرانی در این زمینه وجود ندارد زیرا دو کشور به دنبال ساماندهی در این زمینه هستند. آل اسحاق تصریح کرد: در هشت ماهه نخست امسال مبادلات ایران و عراق افزایش ۳۴ درصدی را تجربه کرده است و دستیابی به آمار ۱۱ میلیارد دلاری تا پایان سال دور از انتظار نیست.
تمرکز بر جهش توسعه صنایع دانشبنیان
اگرچه رویکرد درستی درخصوص افزایش کمی واحدهای صنعتی دانشبنیان در کشور طی سالهای گذشته شکل گرفته، اما بر این عقیده هستیم که از نهایت ظرفیتهای موجود در حوزه دانشبنیانها باید استفاده شود.
محمدمجید فولادگر معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: درحال حاضر حدود ۱۰ هزار واحد صنعتی دانشبنیان در کشور فعال شده است، همچنین در تلاش هستیم با ایجاد بازارهای جدید برای این شرکتها، فعالیتهای این بخش را بیش از پیش توسعه و جهش دهیم تا تولید محصولات باکیفیت آنان با رشد کمی نیز همراه شود.
ضرورت توسعه حلقههای تولید نساجی
هموار کردن مسیر توسعه صنعتی در کشور پیامدهای مثبتی به همراه دارد و موجب رشد اشتغال در کشور میشود.
عباس علیآبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پایان خامفروشی جهتگیری اصلی توسعه صنعتی کشور بوده که برنامهریزی لازم در این زمینه صورت گرفته است.
علی آبادی با بیان اینکه بهرهگیری از ظرفیتهای فناورانه ضامن ارتقای بهرهوری در صنایع است، افزود: باتوجه به اینکه صنعت نساجی یکی از نیازهای اساسی کشور است، توسعه آن در تمامی حلقههای زنجیره تولید الزامی است.
وی بیان داشت: سرمایه در گردش در صنعت نساجی از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید با دستگاههای مربوطه مذاکره کرد تا نیاز این صنایع را به منابع مالی تأمین کنند.