وضعیت نگرانکننده برای ۵سد تهران
وضعیت بارشها در استان تهران نسبت به دوره بلندمدت ۵۶ درصد کاهش داشته و میزان بارندگیها در این استان بسیار نامطلوب است و همین امر سبب شده که حجم آب پنج سد تهران در وضعیت نگرانکنندهای قرار گیرد.
وضعیت بارشها در تهران نسبت به سایر مناطق کشور بدتر شده است، بهگونهای که میزان آن در همسنجی با دوره بلندمدت ۵۵ساله ۵۶ درصد کاهش را نشان میدهد. طبق اعلام قبلی شرکت آب و فاضلاب استان تهران هماکنون سرانه مصرف آب هر شهروند تهرانی ۲۵۰ لیتر در شبانهروز است که این میزان حدود دو برابر الگوی تعیین شده (۱۳۰ لیتر در شبانهروز) است.
تازهترین آمار منتشره از سوی مرکز اطلاعات و دادههای آب کشور میزان بارشها از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۵ دی را ۳۹.۵ میلیمتر اعلام کرده که در همسنجی با ۹۰.۷ میلیمتر دوره بلندمدت کاهش ۵۶ درصدی را نشان میدهد.
این میزان بارش همچنین در مقایسه با همین بازه زمانی سال گذشته که ۴۷.۲ میلیمتر بارش داشته بازهم رشد منفی ۱۶ درصدی را نشان میدهد.
این وضعیت بارشی اثر منفی روی سدهای تهران بهخصوص سدهای شرق این استان گذاشته است. طبق آمار تازه مرکز اطلاعات و دادههای آب کشور هم اکنون مجموع آب موجود در سدهای تهران ۲۷۳ میلیون مترمکعب با ۱۴ درصد پرشدگی است. تهران دارای پنج سد شامل امیرکبیر و طالقان در غرب این استان و سدهای لار، لتیان، ماملو در شرق است. طبق اعلام تازه شرکت آب منطقهای تهران هم اکنون سد لار ۱۲ میلیون مترمکعب آب با یک درصد پرشدگی دارد. سد ماملو ۲۷ میلیون مترمکعب با ۱۱ درصد پرشدگی و سد لتیان ۱۵ میلیون مترمکعب با ۱۶ درصد پرشدگی است. سد امیرکبیر هم ۵۳ میلیون مترمکعب با ۲۷ درصد پرشدگی و سد طالقان با ۱۶۶ میلیون مترمکعب که ۴۰ درصد پرشدگی دارد.