در حافظه موقت ذخیره شد...
معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی:
به خودکفایی در تولید گندم نزدیک هستیم
علیرضا مهاجر در برنامه صفاول در خصوص تأمین امنیت غذایی کشور گفت: هشت تا هشتونیم میلیون هکتار اراضی کشور در پاییز کشت میشود که از این میزان حدود دو میلیون هکتار کشت آبی و ۶ میلیون هکتار کشت دیم است.
مهاجر ادامه داد: برخی از محصولاتی که میتوان در زمستان کشت کرد در بخش حبوبات است و ما میتوانیم سال آینده، سال خوبی را برای گندم و جو داشته باشیم اما این به آن شرط است که در اردیبهشتماه باران ببارد، میتوانیم بالای 12ونیم میلیونتن تولید داشته باشیم. معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: میزان مصرف نان در کشور ده تا ده و نیم میلیون تن است. ما به مرز خودکفایی در تولید گندم نزدیک هستیم و برنامه ما آن است که به خودکفایی مطلق برسیم.
وی افزود: عاجزانه درخواست میکنم که دولت و قوهقضائیه و حوزههای علمیه کمک کنند که از کوچکشدن اراضی جلوگیری کنیم و در مسیر خودکفایی گندم باقی بمانیم.
مهاجر بیان کرد: یکی از مهمترین نهادهها که باعث افزایش سطح زیر کشت میشود کود است. ما باید روی تغذیه وقت بیشتری بگذاریم و امکانات بیشتری اختصاص دهیم تا تولید افزایش پیدا کند. وی افزود: میزان مصرف کود سفید ما بیشتر از دو میلیون و چهارصد هزار تن بود و ما امسال نسبت به سال گذشته کود بیشتری مصرف کردیم و تا امروز حدود یک میلیون و چهارصد هزار تن کود مصرف شده که نسبت به سال گذشته بیشتر است.
او گفت: ما سه نوع محصول داریم که برای هرکدام باید یک نوع برنامهریزی شود. برای برخی کالاهای اساسی مثل گندم و جو برنامه درازمدت طراحی شده است اما اختلاف قیمت بین گندم و جو باعث میشود که کشاورزان از کاشت جو خودداری کنند.
مهاجر یادآور شد: قیمت جو حداقل است و قیمت گندم حداکثر است همین موضوع باعث شده که کشاورزان بیشتر کشت گندم را انجام دهند.
وی با بیان اینکه قسمتی از این کالاهای اساسی محصولات صنعتی مثل قند شکر و دانههای روغنی است گفت: شکر یکی از محصولاتی است که خوشبختانه کشت آن را از تابستان به زمستان منتقل کردیم تا میزان آب کمتری مصرف کند و این فناوری از خارج وارد و بومیسازی شد.
او گفت: باید مسائل را طوری حل کنیم که بسیاری از مشکلات اعم از استفاده از ارز دولتی حل شود. دولت برای این کار اقدام کرد و مردمیسازی یارانهها در همین راستا بود. تقریباً همه محصولاتی که در بخش کشاورزی وارد میشوند با ارز دولتی هستند. در این محصولات باید پارادوکس دولت حل شود.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: با توجه به مسائل و مشکلات سیاسی در حوزه گندم و غلات در دنیا هماکنون گندم یک کالای سیاسی است و ما باید بتوانیم این نیاز را در کشور تأمین کنیم.
وی افزود: اکثر دیمکارهای ما کشاورزانی فقیر هستند و نیاز داشتند که ما یک طرح و تحولی را در این زمینه داشته باشیم و در حال برنامهریزی برای خروج رکود این بخش هستیم.
او با بیان اینکه به کشاورزان تسهیلات با نرخ سود ۴درصد و با بازپرداخت هفت تا 10 سال میدهیم گفت: ما بذرها را به کود آغشته میکنیم و در اختیار کشاورزان قرار میدهیم. ما یک پروژه خوب راهاندازی کردیم و بعد از پنج سال هم اگر اجرایی نشد پروژه را تمدید میکنیم.
مهاجر بیان کرد: سامانه خوبی داریم که همه کشاورزان را رصد میکنیم و میدانیم که چقدر کشت انجام شده است. کل دیم را بیمه میکنیم، معمولاً در سالهای قبل مقدار کمی بیمه انجام میشد اما ما تصمیم گرفتیم که کل مجموعهها را بیمه کنیم و بیمه کل اراضی پاییزه بویژه دیمها در دستور کار ماست.
وی افزود: در کشور شرایط خوبی را برای تولید سبزی صیفی داریم، بهراحتی بالای صد و بیست تن گوجه فرنگی تولید میکنیم و اکنون تولید در هرمزگان، جنوب فارس و... تولید گوجه فرنگی و پیاز اجرایی شده است.
وی افزود: قیمت تضمینی در بازار خود را پیدا میکند. ما محصولاتی داریم مانند گندم که محصول سیاسی است و نمیتوانیم برای آن قیمت کف بگذاریم. برای اینکه ما بتوانیم امنیت غذایی را تأمین کنیم چارهای نداریم که برخی محصولات را با خرید تضمینی کنیم.
او گفت: دولت نمیخواهد قیمت نان افزایش پیدا کند و ما دنبال راهکاری هستیم که این مشکل را حل کنیم.
مهاجر با توصیهای به کشاورزان گفت: دما افزایش پیدا کرده و این باعث میشود بیماریها افزایش پیدا کند من تقاضا میکنم کشاورزان به دستورالعملها عمل کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: الگوی کشت یک برنامه چندضلعی است بنابراین در رأس این اضلاع ارکان نظام وجود دارند. الگوی کشت از لحاظ فنی مشکل ندارد.