اقتصاد بینالملل
قیمت گاز مایع در آسیا به کف ۷ ماهه سقوط کرد
قیمت گاز طبیعی مایع (الانجی) در شمال آسیا، تحت تأثیر دورنمای هوای ملایمتر و ذخایر بالا که نیاز به خرید گاز بیشتر برای زمستان را کاهش داده، به پایینترین قیمت در حدود ۷ ماه اخیر سقوط کرد. به گزارش «ایران اقتصادی»، معاملهگران اظهار کردند: نرخ معاملات نقدی به حدود ۹ دلار و ۸۰ سنت به ازای هر واحد mmBtu رسید که پایینترین قیمت از اواسط ژوئن بود. همچنین عرضه فراوانی وجود دارد و صادرکنندگان از آنگولا گرفته تا پاپوا گینه نو، محمولههای الانجی را در هفته جاری برای فروش عرضه کردند.
قیمت الانجی از اواسط اکتبر، تقریباً نصف شده و مایه آسودگی خیال خانوارها و کسب و کارهایی شده که پس از آغاز جنگ اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ میلادی و شکلگیری بحران انرژی جهانی، با افزایش سرسامآور هزینههای انرژی خود روبهرو شدند. بهای معاملات آتی گاز اروپا هم کاهش یافته است زیرا انتظار میرود که هوای سرد تا هفته آینده به پایان برسد.
ذخایر بالای گاز در سراسر شمال آسیا که خانه بزرگترین خریداران الانجی است، به معنای آن است که فشار فوری برای تأمین سوخت بیشتری وجود ندارد. پیشبینی میشود، دما در چین و شبهجزیره کره از ۹ تا ۱۷ ژانویه، بالاتر از دمای معمول فصلی باشد.
طبق گزارش ایسنا از بلومبرگ، با این حال، کاهش قیمتها باعث علاقه به خرید از سوی مشتریان حساس به قیمت در بازارهای نوظهور شده است. خریداران در هند و تایلند بهدنبال خرید محمولههایی برای فوریه هستند و تقاضای آنها ممکن است به ایجاد کف برای قیمت الانجی کمک کند.
چشمانداز سال 2024 بانکها در بازارهای نوظهور
مؤسسه رتبهبندی فیچ اعلام کرد، بخش بانکی بازارهای نوظهور در سال ۲۰۲۴ میلادی عمدتاً خنثی خواهد بود. به گزارش «ایران اقتصادی»، مؤسسه رتبهبندی فیچ در آخرین گزارش خود در مورد چشمانداز بانکها اظهار داشت که چشمانداز در بخشهای بانکی بازارهای نوظهور (EM) برای سال ۲۰۲۴ خنثی است. به گفته این آژانس رتبهبندی، بخش بانکی در کشورهایی مانند هند، اندونزی و ویتنام کمی بهتر خواهد بود. این مؤسسه خاطرنشان کرد، چین با چشمانداز رو به وخامت، قابل توجه است. این گزارش پیشبینی میکند که رشد بخشهای بانکی بازارهای نوظهور، به استثنای چین، به ۳.۱ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش یابد که از ۳.۶ درصد در سال ۲۰۲۳ نزول کرده است.
طبق گزارش ایسنا از بیزنس، فیچ میگوید: «این مورد منعکسکننده شرایط همچنان چالشبرانگیز اما نه بدتر است که با رشد اقتصادی ضعیفتر، ضعف ارز، مشکل بدهیهای دولتی، یا فشارهای تأمین مالی خارجی در برخی بازارها مشخص میشود.»