صفحات
  • صفحه اول
  • کلان
  • گفت و گو
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره صد و هشتاد و شش - ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره صد و هشتاد و شش - ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۲

دخل و خرج دولت در سال ۱۴۰۳ مشخص شد

شروع بررسی برنامه هفتم توسعه از امروز در صحن علنی

گزارش شور دوم کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور همراه با تمام اصلاحات و مصوبات در جزئیات آن به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید.
در نشست علنی مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش شور دوم کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و پس از ۱۰ جلسه بررسی جزئیات لایحه، ماده واحده لایحه در بخش‌های درآمدی و هزینه‌ای و تمام مصوبات و اصلاحات اعمال شده آن با ۱۶۰ رأی موافق و ۲۸ رأی مخالف از ۱۹۲ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
بر اساس ماده واحده، بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور از حیث منابع و مصارف، بودجه کل کشور بالغ بر 64 میلیون 587 هزار و 123 میلیارد و 997 میلیون ریال به‌شرح زیر است:
‌الف - منابع بودجه عمومی دولت از لحاظ درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و مصارف بودجه عمومی دولت از حیث هزینه‌ها و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی، بالغ بر 28 میلیون و 371 هزار و 400 میلیارد ریال شامل منابع عمومی بالغ 25 میلیون و 620 هزار و 400 میلیارد ریال بوده و درآمد اختصاصی وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی بالغ بر 2 میلیون و 751 هزار میلیارد ریال است.
‌ب - بودجه شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت از لحاظ درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بالغ بر 37 میلیون و 415 هزار و 723 میلیارد و 997میلیون ریال و از حیث هزینه‌ها و سایر پرداخت‌ها بالغ بر 37 میلیون و 415 هزار و 723 میلیارد و 997میلیون ریال است که مبلغ یک میلیون و 200 هزار میلیارد ریال، مبالغ دوبار منظور شده از سرجمع بودجه کل کشور کسر می‌شود.
بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور در صحن علنی پایان یافت و امروز قرار است بررسی ایرادات شورای نگهبان به برنامه هفتم توسعه در دستور کار مجلس قرار گیرد.به گزارش ایرنا، بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور از روز یکشنبه اول بهمن ماه در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و نمایندگان در ۱۰ جلسه کاری لایحه مذکور را بررسی کردند.
 
وام ازدواج مشخص شد
در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از اول فروردین ماه ۱۴۰۱ است مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان با دوره‌ بازپرداخت ۱۰ ساله در نظر گرفته شد.تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۱۴۰۱/۰۱/۰۱ بوده مبلغ 3 میلیارد ریال و با دوره‌ بازپرداخت ۱۰ ساله است.تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای زوج‌های (مرد) زیر 25 ‌سال و زوجه‌های (زن) زیر 23 سال مبلغ 3 میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است.در ردیف (۳) بند (ث) تبصره (۱۳) ماده واحده این لایحه تسهیلات قرض‌الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن (با رعایت قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران) به این شرح اعلام شد:این تسهیلات برای خانواده‌های فاقد مسکن که از ابتدای سال ۱۳۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر می‌شوند به میزان 3 میلیارد ریال است.
تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری برای متولدین ۱۴۰۲ به بعد مشخص شد
در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری برای متولدین ۱۴۰۲ به بعد مشخص شد.
نمایندگان در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، با بندهای (ب) و (پ) و ردیف (۲) بند (ث) و بندهای الحاقی ۱ و ۲ تبصره ۱۳ موافقت کردند.
در بند (ب) تبصره (۱۳) ماده واحده این لایحه آمده است: 50 درصد اعتبارات مزبور صرف برنامه‌ها و فعالیت‌های ستاد ملی جمعیت، اعتکاف، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، اردوهای زیارتی و راهیان نور و پیشرفت، اردوهای جهادی، یادواره‌ها و گردهمایی‌ها، یادواره‌ها و گلزارهای شهدا، طرح مسجد محوری، کمک به مساجد، حلقه‌های میانی، گروه‌ها و مجامع تخصصی مردمی، نمایشی، مطبوعاتی، رسانه‌ای نوین، نشر و کتاب، ترویج فرهنگ کتابخوانی و تولید محتوای فرهنگی فاخر فارسی در فضای مجازی، گردشگری، توسعه و آموزش سواد رسانه‌ای شود. در بند (پ) تبصره (۱۳) ماده واحده این لایحه که به پیشنهاد زهره سادات لاجوردی نماینده مردم تهران در مجلس اصلاح شد، آمده است: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است در سقف ردیف‌های اعتباری خود نسبت به حمایت از محصولات سینمایی فاخر و برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری با رویکرد ترویج فرهنگ ایرانی - اسلامی و اشاعه فرهنگ مقاومت و ایثار اقدام کند.
در ردیف (۲) بند (ث) تبصره (۱۳) ماده واحده این لایحه آمده است:‌ تسهیلات قرض‌الحسنه فرزندآوری (موضوع ماده (۱۰) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) برای فرزندانی که از سال ۱۴۰۲ به بعد به دنیا آمده‌اند به شرح زیر پرداخت می‌شود:به ازای فرزند اول ۴۰۰ میلیون ریال. به ازای فرزند دوم ۸۰۰ میلیون ریال.‌ به ازای فرزند سوم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال. به ازای فرزند چهارم یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال.‌ به ازای فرزند پنجم و بیشتر ۲ میلیارد  ریال.

جزئیات افزایش حقوق کارمندان، بازنشستگان و نیروهای مسلح در سال آینده
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ بندهایی را برای افزایش حقوق کارمندان دستگاه‌های اجرایی، بازنشستگان ونیروهای مسلح تصویب کردند.
در ردیف (۱) بند (الف) تبصره (۱۵) که به تصویب رسید، ضریب حقوق گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر و حقوق بازنشستگان، وظیفه‌بگیران، مشترکان صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرایی به میزان ۲۰ درصد افزایش یافت.
در ردیف (۲) بند (الف) تبصره (۱۵) ماده واحده این لایحه که به پیشنهاد محسن دهنوی اصلاح شد، آمده است: حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان(مشمول و غیرمشمول قانون مدیریت خدمات کشوری)، به‌میزان ۲۰ درصد افزایش می‌یابد. تفاوت تطبیق موضوع ماده (۷۸) قانون مدیریت خدمات کشوری، تفاوت تطبیق موضوع جزء (۱) بند «الف» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور و تفاوت تطبیق موضوع بند «ی» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور در حکم حقوق، بدون تغییر باقی می‌ماند.
در جزء یک و دو ردیف (۲) بند (الف) تبصره (۱۵) ماده واحده نیز آمده است:۲-۱- حداقل مبلغ مندرج در حکم کارگزینی و قرارداد منعقد ماهانه حقوق‌بگیران به میزان ۱۰۰ میلیون ریال تعیین می‌شود.۲-۲- مستمری والدین شهدا به میزان ۱,۵ برابر مبلغ مندرج در جزء (۲-۱) تعیین می‌شود.
بر اساس ردیف (۳-۲) بند (الف) تبصره (۱۵) ماده واحده لایحه مذکور، حداقل حکم حقوق بازنشستگان و وظیفه‌بگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح و سایر صندوق‌های وابسته به دستگاه‌های اجرایی، متناسب با سنوات خدمت به میزان ۹۰ میلیون ریال تعیین می‌شود.
طبق بند (۴-۲) در اجرای ماده (۴۹) قانون خدمت وظیفه عمومی، حداقل دریافتی ماهانه سربازان وظیفه مجرد مشغول در مناطق غیرعملیاتی معادل ۶۰ درصد حداقل دریافتی پایور، حداقل دریافتی ماهانه سربازان وظیفه مجرد مشغول در مناطق عملیاتی معادل ۷۵ درصد حداقل دریافتی پایور و حداقل دریافتی ماهانه سربازان وظیفه متعهد بدون فرزند معادل ۹۰ درصد حداقل دریافتی پایور است. سازمان برنامه و بودجه مکلف است تمام اعتبارات لازم به منظور اجرای این بند را در ردیف بودجه مستقل به صورت جداگانه ذیل ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران منظور کند.

حقوق مشاغل خاص با تأیید هیأت وزیران افزایش می‌یابد
نمایندگان مجلس با موافقت دولت مصوب کردند که افزایش حقوق کارکنان مشاغل خاص با تصویب هیأت وزیران اعمال شود. نمایندگان در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ مصوب کردند تا افزایش حقوق مشاغل خاص نه دستگاه خاص همچون افزایش حقوق کارکنان مناطق عملیات صنعت نفت با تصویب هیأت دولت اعمال شود.
بر اساس این مصوبه که با موافقت دولت و کمیسیون تلفیق همراه بود افزایش حقوق کارکنان مشاغل خاص با درخواست بالاترین مقام آن دستگاه و پیشنهاد شورای حقوق و دستمزد و تصویب هیأت وزیران اعمال می‌شود.
 
۱۰ میلیارد یورو به واردات کالاهای اساسی کشاورزی و دارو اختصاص یافت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصلاح یک بند از گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه ۱۴۰۳ مصوب کردند که ۱۰ میلیارد یورو برای واردات کالاهای اساسی کشاورزی و دارو در سال آینده اختصاص داده شود.
بر اساس بند (الف) اصلاحی تبصره (۴) ماده واحده این لایحه؛ دولت و دستگاه‌های موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸ مهرماه ۱۳۸۶ از جمله بانک مرکزی مجاز هستند تا سقف ۱۰ میلیارد یورو برای واردات صرفاً کالاهای اساسی کشاورزی، دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی به تخصیص، فروش، تهاتر یا مبادله منابع ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز و میعانات گازی، به نرخ ترجیحی اقدام کنند.
در خصوص این کالاها، کارگروهی مرکب از رئیس کل بانک مرکزی (دبیر کارگروه)، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر جهاد کشاورزی و وزیر صنعت، معدن و تجارت و بالاترین مقام دستگاه اجرایی ذی‌ربط موظفند سیاستگذاری و فرایند تأسیس، توزیع و موارد مصرف ارز ترجیحی را به گونه‌ای اجرا کرده و بر آن نظارت کنند که کالاها و خدمات مشمول بهنگام، به اندازه و با قیمت متناسب با نرخ ترجیحی ارز به مصرف‌کننده نهایی برسد.
 
۴۰۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه مسکن به محرومان اختصاص می‌یابد
در جریان بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ بانک مرکزی مکلف شد به افراد تحت‌ پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی، خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان معسر با معرفی نهادهای مربوطه و تأیید سامانه رفاه ایرانیان مبنی بر قرارداشتن این افراد در سه دهک اول درآمدی، وام قرض‌الحسنه مسکن محرومان به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان اعطا کند.

جستجو
آرشیو تاریخی