اخبار
رشد 22 برابری مصرف برق کشور در طول 45 سال گذشته
وزارت نیرو اعلام کرد: صنعت برق کشور در طول 45 سال گذشته شاهد پیشرفتهای کمی و کیفی قابلتوجهی بوده است که از جمله نتایج آن افزایش بیش از 22 برابری میزان مصرف برق کشور در طول این سالها بوده است.
در سال 1357 کل مصرف برق کشور 14 میلیارد کیلوواتساعت بود که این رقم در پایان سال 1401 به 317 میلیارد کیلوواتساعت رسیده است.
بررسیها نشان میدهد در طول سالهای اخیر بیش از 50 درصد انرژی برق کشور در بخش مولدها یعنی صنعت و کشاورزی به مصرف رسیده است.
به عنوان مثال در حالی در سال 1357 میزان مصرف برق در بخش صنایع کشور 5 میلیارد کیلوواتساعت بود که این رقم در سال 1401 با افزایش 23 برابری به 115 میلیارد کیلوواتساعت رسید.
تنها در سال گذشته بخش کشاورزی و صنعت در مجموع 50.8 درصد از کل برق مصرفی کشور را به خود اختصاص دادند.
همچنین در طول سالهای گذشته بخش خانگی همواره چیزی حدود 30 درصد مصرف برق را به خود اختصاص داده است و تنها در سال گذشته در این بخش 31 درصد برق مصرف شد که البته نسبت به سال 1400 کاهش 2.6 درصدی داشت.
بر اساس این گزارش در طول سالهای گذشته و در جریان تعدیل و بهینهسازی روشنایی معابر، سهم این بخش در مصرف برق روندی کاهشی داشته است و از 5 درصد در سال 1377 به 1.6 درصد در سال 1401 رسید.
کاهش 50 درصدی بارشهای زمستانه
سخنگوی صنعت آب با اشاره به کاهش 50 درصدی میزان بارشها از آغاز زمستان تاکنون گفت: در چنین شرایطی مدیریت مصرف باید بهعنوان یک الگوی جدی در دستور کار باشد و توجه تمام اقشار جامعه بهطور جدی به این موضوع جلب شود.
فیروز قاسمزاده با اشاره به آخرین وضعیت بارشها و موجودی سدهای کشور اظهار داشت: سال آبی 1403‐ـ1402 در حالی 127 روز خود را سپری میکند که پیشبینیهای بارشی محقق نشده است و سالجاری بهعنوان چهارمین سال خشک متوالی، با کاهش جدی بارش روبهروست. وی با بیان اینکه فصل پاییز امسال با کاهش بارندگی حدود 30 درصدی به پایان رسید، افزود: تاکنون، بارشهای زمستانه نیز با کاهش حدود 50 درصدی روبهرو بوده است؛ بهطوریکه بارشهای باران و برف هفته اخیر بویژه در شمالغرب کشور نهتنها نتوانست کمبود بارش پاییزه را جبران کند بلکه سهم زمستان نیز محقق نشده است.
قاسمزاده خاطرنشان کرد: پوشش برفی کشور، بهرغم رشد اندک نسبت به سال گذشته، همچنان با کاهش 10 درصدی نسبت به متوسط بلندمدت مواجه است. سخنگوی صنعت آب، کاهش بارندگیهای پاییز و زمستان را دلیل کاهش بیش از 10 درصدی ورودی مخازن سدهای کشور اعلام کرد و گفت: با تنظیم و اجرای برنامه دقیق منابع و مصارف حوضههای آبریز و مدیریت مستمر مخازن سدها، حجم مخازن کشور در شرایط تقریباً برابر با سال گذشته حفظ شده است.