نماگر 1200 واحد بالا رفت
شاخص کل بورس برای دومین روز در هفته جاری مثبت بود
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات دیروز با افزایش هزار و 206 واحدی همراه شد.بورس اوراق بهادار تهران، روز یکشنبه روند افزایشی به خود گرفت، شاخص کل بورس در پایان معاملات با افزایش هزار و 206 واحدی به رقم 2 میلیون و 128 هزار و 35 واحد رسید.شاخص کل بورس با معیار هموزن با افزایش 7 هزار و 123 واحدی به رقم 740 هزار و 449 واحد رسید.
ارزش روز بازار ناشی از ارزش سهام 611 شرکت بورسی به 7 میلیون و 389 هزار میلیارد تومان معادل 152 میلیارد دلار رسید.معاملهگران در بورس 9.4 میلیارد سهام و اوراق مالی، در قالب 433 هزار فقره معامله و به ارزش 6 هزار و 504 میلیارد تومان داد و ستد کردند.شاخص کل و شاخص قیمت در بورس نسبت به روز شنبه 6دهم درصد رشد کرد، این دو شاخص با معیار هم وزن 97 صدم درصد رشد کردند.
شاخص آزاد شناور 9 صدم درصد، شاخص بازار اول بورس بدون تغییر و شاخص بازار دوم بورس 12 صدم درصد نسبت به روز قبل افزایش یافتند.نمادهای سیمان دشتستان، مسکن شاهد و پتروشیمی پردیس بیشترین اثر افزایشی و نمادهای شستا، پالایشگاه اصفهان، کگل گل گهر و ملی مس ایران بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتهاند؛در فرابورس ایران هم شاخص کل با 166 واحد افزایش به رقم 25 هزار و 661 واحد رسید.ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس به یک میلیون و 411 هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس 371 هزار میلیارد تومان شد.
معاملهگران در فرابورس ایران 4.8 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 309 هزار معامله و به ارزش 18 هزار و 955 میلیارد تومان داد و ستد کردند.شاخص کل و شاخص قیمت در فرابورس 65 صدم درصد رشد کردند، این دو شاخص با معیار هم وزن 1.24 درصد رشد کردند، شاخص بازار اول فرابورس 1.04 درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم فرابورس 5دهم درصد رشد کرد.
نمادهای فولاد هرمزگان، پتروشیمی تندگویان، آریا ساسول، بانک سامان، ایران خودرو دیزل و پتروشیمی زاگرس بیشترین اثر افزایشی و نماد انتخاب الکترونیک بیشترین اثر کاهشی در شاخص کل فرابورس ایران را داشتهاند.
5 هزارمیلیارد تومان ارزش معاملات خرد
ارزش معاملات خرد عدد ۵,۱۵۱ میلیارد تومان را به ثبت رسانده که نسبت به میانگین هفتگی و ماهانه، تغییر قابل توجهی نداشته است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۲,۳۰۵ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما دیروز ۵۴ میلیارد تومان ورود نقدینگی انجام شده است. برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۶۳۶ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقهاست. اما دیروز برای دومین روز متوالی ۳۲۹ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت خارج شده است. در یک هفته گذشته شیب خروج از این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه در حال افزایش است. ارزش صفهای خرید ۲۴۳ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۶۸ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صفهای فروش با کاهش ۱۱۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۵۷ میلیارد تومان قرار دارد. بیشترین ارزش معاملات را گروه انبوهسازی با ثبت رقم ۶۰۱ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای فلزات اساسی با ارزش معاملات ۳۶۳ میلیارد تومان (۰.۵ برابر میانگین هفتگی) و خودرویی با ارزش معاملات ۳۴۵ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه سایر واسطهگریها با ارزش معاملات ۹۰ میلیارد تومان (۱.۸ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسبت به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۱۵ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) و گروه زراعت با ارزش معاملات ۹۵ میلیارد تومان (۱.۵ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
ورود ۲۹ میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها به بازار سهام
کارشناس بازار سرمایه گفت: در جریان معاملات روز یکشنبه سرانه خرید حقیقیها ۲۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و سرانه فروش ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ثبت شد.
کوروش آسایش در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شاخص کل بورس با افزایش ۱۲۱۰ واحدی و ثبت ۰.۰۶ درصد مثبت به ۲.۱۲۸.۰۴۰ واحد رسید و این در صورتی بود که شاخص کل هم وزن نیز با افزایش ۷۱۲۳ واحدی و ثبت ۰.۹۷ درصد افزایش به ۷۴۰.۴۴۹ واحد رسید. در رابطه با سهام و حق تقدم مربوط به معاملات خرد حجم معاملات ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون برگ سهم با ارزش معاملاتی ۴۳۹۹ میلیارد تومان بود.
وی افزود: در جریان معاملات سرانه خرید حقیقیها ۲۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و سرانه فروش ۲۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود که شاهد ورود ۲۹ میلیارد تومان پول اشخاص حقیقی به سهام و حق تقدم بودیم. همچنین ۶۸ درصد بازار یعنی ۵۲۷ نماد مثبت و ۳۲ درصد بازار یعنی ۲۴۵ نماد کار خود را با منفی به پایان رساندند. امروز(یکشنبه) بیشترین ورود پول مربوط به صنعت انبوهسازی با ۸۴ میلیارد تومان و بیشترین خروج پول مربوط به صنعت فلزات اساسی با ۶۲ میلیارد تومان خروج پول بود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: دیروز(شنبه) پول به سمت شرکتهای کوچکتر آمد و با توجه به اینکه در معاملات هیجان وجود دارد و در چند ماه گذشته با مصوبهها در ارتباط با شرکتهای شاخص ساز ترس در سمت تقاضا برای شرکتهای بزرگ ایجاد کرده است لذا پول به سمت شرکتهای کوچکتر آمده و معاملات آن روانتر صورت میگیرد.
بــــرش
شاخصهای بازار سرمایه در هفته نخست بهمن ماه
تعداد سهامداران فعال در بازار اعم از حقیقی و حقوقی (بدون احتساب کدهای دارای معامله در عرضههای اولیه) در هفته گذشته، رقمی بالغ بر ۵۷۷ هزار و ۲۴ نفر بوده است.
در هفته معاملاتی منتهی به ۴ بهمن، شاخص کل «بورس تهران» با (۲.۹) درصد افت نسبت به هفته قبل، معاملات خود را در کانال ۲ میلیون و ١۲۳ هزار و ۴۹۱ واحد به پایان رساند.
در این بازه زمانی، شاخص کل «هموزن بورس» و شاخص کل «هموزن فرابورس» به ترتیب (۴.۵) و (۴.۹) درصد افت و شاخص کل «فرابورس» (۳.۹) درصد افت را تجربه کردند.
گفتنی است، سه صنعت ۱- فلزات اساسی ٢- انبوهسازی، املاک و مستغلات ٣- خودرو و ساخت قطعات جزو سه صنعت پرگردش در معاملات بازار سهام بودند، ارزش معاملات این سه صنعت در مجموع بیش از ۳۴.۴ درصد از ارزش کل معاملات این بازار را در معاملات هفته گذشته به خود اختصاص دادند.
طبق آمار ارائه شده از معاملات بازار سهام در هفته گذشته، سهم حقیقیها، حقوقیها و بازارگردانها از گردش معاملات خرد سهام و حق تقدم به ترتیب ۳۳۵ هزار و ۷۴۶ میلیارد ریال معادل (۷۴.۲ درصد)، ۳۸ هزار و ۹۶۱ میلیارد ریال معادل (۸.۶ درصد) و ۲۴ هزار و ۴۲۳ میلیارد ریال معادل (۵.۴ درصد) بود.
همچنین تعداد سهامداران فعال در بازار اعم از حقیقی و حقوقی (بدون احتساب کدهای دارای معامله در عرضههای اولیه) رقمی بالغ بر ۵۷۷ هزار و ۲۴ نفر است که به تفکیک ۵۷۵ هزار و ۵۳۶ نفر شامل سهامداران حقیقی و یکهزار و ۴۸۸ نفر مربوط به حقوقیها میشود.