در حافظه موقت ذخیره شد...
۳٫۵ میلیون خودروی فرسوده مانع صادرات ۵۰ میلیون لیتر بنزین است
جلیل سالاری تأکید کرد: اکنون در زمینه خاموشی مشعلها به جلوگیری کامل از گازسوزی در مشعلها نزدیک شدهایم و تنها یک یا دو پالایشگاه باقی مانده که آن نیز در حال اجراست.
سالاری تصریح کرد: در زمینه تولید، استاندارد ما بیش از استاندارد جهانی و حتی تا سه برابر بوده و نزدیک به ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین و ۲۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده (سیانجی) در کشور مصرف میشود که رقم بالایی به نظر میآید و نیازمند بهینهسازی است.
وی تأکید کرد: لازم است در حوزه کیفیسازی خودروها و خارج کردن خودروهای فرسوده اقدام جدی شود. هماکنون ۳.۵ میلیون خودرو فرسوده در کشور وجود دارد که با خروج آنها از چرخه در عمل روزانه ۴۰ تا ۵۰ میلیون لیتر بنزین مازاد خواهیم داشت که میتوان این مقدار را در سبد صادراتی قرار داد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: به موازات تولید بنزین، احداث پالایشگاههای نو و کیفیسازی باید در دستور کار قرار گیرد و در عین حال در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی گامهای جدی برداریم، از اینرو همسو با این هدف طرحهایی در زمینه کیفیسازی و تولید و استفاده از خودروهای هیبریدی با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، اجرای طرحهای توسعهای در شرکتهای پالایشی برای تثبیت ظرفیت تولید بنزین و رسیدن به رقم ۱۳۰ میلیون لیتر در روز در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: در عمده کلانشهرها براساس تکالیفی که داریم، بنزین و گازوئیل با استاندارد یورو توزیع میشود. در زمینه دیگر فرآوردههای نفتی هم تا سال ۱۴۰۴ به استاندارد یورو میرسیم.
سالاری افزود: در حوزه نفتکوره طرحهای جامعی در همه شرکتهای پالایشی طراحی شده است که بهتدریج اجرایی میشوند. در این زمینه به همکاری میاندستگاهی نیاز داریم زیرا طرحهای ما بیشتر محیط زیستی هستند، از اینرو تسریع در صدور مجوزها الزامی است.
وی با تأکید بر اینکه درباره نرخ سوم بنزین، مصوبه و ابلاغیهای نداشتهایم، گفت: واردات بنزین هم تنها در شرایطی که پالایشگاهها تعمیرات اساسی دارند، انجام میشود.