اخبار
رکورد ماهانه ترانزیت پس از ۱۰ سال شکست
داریوش امانی، رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای از شکسته شدن رکورد ماهانه ترانزیت در دی ماه ۱۴۰۲ پس از ۱۰ سال خبر داد.
امانی اظهار کرد: ۵۰۶ هزار و ۸۰۳ دستگاه ناوگان ایرانی و خارجی حامل ۱۱.۴ میلیون تن کالا از قلمرو کشور ترانزیت شده که نسبت به دوره مشابه ۱۰ ماهه ۱۴۰۱ رشد ۴۶ درصدی داشته است. وی افزود: همچنین در دی ماه شاهد شکسته شدن رکورد ماهانه پس از ۱۰ سال با میزان ترانزیت ۱.۴۴۵ میلیون تن ترانزیت از کشور بودیم. رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: بنادر شهیدرجایی و پایانههای مرزی پرویز خان، باشماق، آستارا و بازرگان مهمترین مبادی ورودی کالای ترانزیتی بوده است. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به میزان صادرات از پایانههای مرزی در ۱۰ ماهه سال جاری نیز یادآور شد: ۸.۹۳۸ میلیون تن کالا با تردد ۳۹۰ هزار و ۲۹۲ ناوگان حملونقل بینالمللی صادر شده که با رشد ۱۴ درصدی همراه بوده است.
امانی با بیان اینکه «پیشبینی میشود، روند افزایشی ترانزیت از قلمرو کشور در دو ماهه پایانی سال جاری نیز ادامه یابد»، تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم برای همگرایی سیاسی و اقتصادی منطقهای بهویژه با کشورهای همسایه و تمهیدات وزیر راه و شهرسازی منجر به برگزاری نشستهایی با کشورهای همسایه و هیأتهای خارجی طی سال گذشته و امسال شده است و جا دارد از تلاش تمامی دستگاهها و نهادهای مؤثر برای تسهیل ترانزیت کالا از کشور تشکر و قدردانی شود.
حریم گسلی ۹ شهر در دولت سیزدهم تدوین شد
محمدمهدی حیدری، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با یادآوری اینکه در سالهای گذشته و در دولت قبل، حریم گسلی ۶ کلانشهر تهران، مشهد، تبریز، کرج، زنجان و کرمان تهیه، تصویب و ابلاغ شد، از تداوم برنامههای مرکز برای تعیین حریم گسلی شهرهای لرزهخیز و همچنین مراکز استانها تا پایان دولت سیزدهم خبر داد.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: در دولت سیزدهم و تاکنون حریم گسلی شهرهای شیراز، بم، سیسخت، اردبیل، ارومیه، لاهیجان، قائمشهر، ساری و گرگان تعیین و تهیه شده است و مراحل پایانی را طی میکند که بعد از تصویب در شورایعالی شهرسازی و معماری ایران برای اجرا ابلاغ خواهد شد و مقرر است تا این کار قبل از اتمام سال جاری انجام شود. حیدری توضیح داد: حریم گسلی ۲۴ شهر دیگر نیز تا پایان سال آینده تمام میشود که عمده آنها مراکز استانها هستند. شهرهایی همچون بجنورد، بیرجند، بندرعباس، بوشهر، اهواز، یاسوج، همدان، اراک، قم، سمنان، سنندج و دیگر شهرهایی که لرزه خیزی بالایی دارند همچون خوی در این برنامه قرار دارند.