در حافظه موقت ذخیره شد...
تولید پنبه به ۷۰ هزار تن رسید
به گفته او، بنا بر آمارهای اعلامی میزان واردات نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش و خرید داخلی از سوی صنایع نساجی کاهش داشته است چراکه به دلیل تخصیص ارز نیما، صنایع انگیزه بیشتری نسبت به تأمین ماده اولیه خود از طریق واردات دارند.
کاویانی، نرخ جهانی پنبه در طول یک سال گذشته را ۱۹۵ سنت تا ۳ دلار و ۵ سنت اعلام کرد و افزود: قیمت هر کیلو پنبه داخلی در اوایل فصل برداشت ۹۵ هزار تومان بود که متأسفانه اکنون به ۷۵ تا ۸۵ هزار تومان رسیده است که بر این اساس سودی عاید کشاورزان نمیشود. مدیرعامل صندوق پنبه ادامه داد: علی رغم اعلام وزیر جهاد مبنی بر آنکه پنبه جزو ۵ محصول مهم استراتژیک محسوب میشود، اما حمایت لازم از کشت این محصول را ندارند که در نهایت سال آینده سطح زیرکشت پنبه کاهش و نیاز به واردات افزایش مییابد.
او درباره آخرین وضعیت واردات پنبه گفت: بنابر آمار ۹ ماهه ۸۰ هزار تن پنبه وارد کشور شده، در حالی که مدت مشابه سال قبل تا این تاریخ میزان واردات ۵۹ هزار تن بوده است.
همچنین سال گذشته میزان خرید پنبه داخلی ۴۴ هزار تن بود که امسال به ۲۶ هزار تن رسیده است. کاویانی نیاز سالانه پنبه مورد نیاز صنعت نساجی را ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: امسال با تأمین ۷۰ هزار تن از طریق تولید داخل، مابقی از طریق واردات باید تأمین شود، اما مجوز بیرویه واردات نباید داده شود و تنها در صورت خرید پنبه داخل اجازه واردات بدهند تا تولید این محصول استراتژیک دچار چالش نشود.