خبر
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی خبر داد
مصارف اوراق «گام» متنوع میشود
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اصلاحات در دستورالعمل اوراق «گام» برای رفع نواقص گذشته گفت: اصلاح دیگری که هفته گذشته کمیسیون اقتصادی دولت در این زمینه مصوب کرد، در صورت تصویب نهایی در دولت، رجوع به «گام» و تأمین مالی زنجیرهای از مسیر «گام» را با تعدد مصارف آن افزایش میدهد.
به گزارش ایسنا، سید علی روحانی در خصوص انتشار اوراق گام به عنوان یکی از ابزارهای تأمین مالی زنجیرهای با بیان اینکه دستورالعمل اوراق گام (گواهی اعتباری مولد) از چند سال قبل نوشته شده بود اما در عمل تحقق پیدا نکرد، اظهار کرد: هدف از انتشار اوراق، تسهیل تأمین مالی در زنجیره است، یعنی یک شرکت نیاز به مواد اولیه دارد و آن شرکت تأمینکننده مواد اولیه نیز خود یک مواد اولیه دارد که در طول این زنجیره ابزاری را ایجاد میکنیم که هر شرکت میتواند به زنجیره قبل از خود بابت تسویه مالی به جای پول نقد، اوراق گام تحویل بدهد.
روحانی با بیان اینکه ترجیح این است که این زنجیره دارای چهار تا پنج حلقه باشد، تصریح کرد: وقتی زنجیره به حلقه انتهایی میرسد، احتمالاً نزدیک به سررسید اوراق شدهایم و این اوراق که یک ماهه یا 6 ماهه منتشر میشود، در حلقه آخر میتواند به بازار برود و نرخ تنزیلی بخورد یا میتواند تا سررسید صبر شود و مبلغ اسمی را دریافت کند.
بیشتر کالاهای مصرفی از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: بسیاری از کالاهای اساسی از جمله مواد خوراکی و کالاهای مصرفی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند.
به گزارش سازمان مالیاتی، مهدی موحدی بکنظر سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور در برنامه «صبح بخیر ایران» با بیان اینکه بسیاری از مواد خوراکی و کالاهای اساسی و بسیاری از کالاهای مصرفی معاف از مالیات بر ارزش افزوده هستند، بیان کرد: فرآوردههای کشاورزی و دامی از جمله شیر، پنیر، ماست و... معاف از مالیات هستند و مالیات بر ارزش افزوده بر آنها تعلق نمیگیرد. وی با بیان اینکه مالیات بر مصرف به واسطه آنکه معافیتهای بسیاری در این زمینه وجود دارد، قاطبه مردم را دربرنمی گیرد و مصرفکننده مالیاتی را پرداخت نمیکند، افزود: تنها راه حل برای آنکه مالیات بر ارزش افزودهای که مصرفکننده نهایی آن را پرداخت میکند را بتوانیم از فروشندگان دریافت کنیم آن است که شفافیت در این مسیر ایجاد کنیم. سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: برای شفافیت در این مسیر لازم است که هر فروشنده صورتحساب خود را ثبت کند و ما از آحاد مردم تقاضا داریم که در هنگام خرید فاکتور و یا صورتحساب را از فروشنده مطالبه کند. موحدی بکنظر اظهار داشت: اتصال دستگاهها به سامانه مؤدیان از ابتدای دیماه شروع شده و هنوز قاطبه صاحبان مشاغل به این سامانه متصل نشدهاند. بخشی از اصناف حقوقی به این سامانه متصل شدهاند. بنابراین باید شرایطی را ایجاد کنیم که تمامی فروشندگان به سامانه مؤدیان متصل شوند.