صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بین الملل
  • بازار
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره بیست - ۱۲ تیر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره بیست - ۱۲ تیر ۱۴۰۲ - صفحه ۱۵

درهای لبنان به روی نیروی کار ایران باز می‌شود

به نظر می‌رسد بازار کار و دیگر بازارهای اقتصادی لبنان با مشارکت ایران رونق گیرد و هر دو کشور از این موضوع سودآوری زیادی را داشته باشند

دولت سیزدهم برای بهبود بازار کار یا به عبارت ساده‌تر به‌کارگیری نیروی انسانی کشور با توجه به کار شایسته علاوه بر اقداماتی که در داخل کشور برای بهبود فضای کسب‌وکار انجام می‌دهد، در بیرون از مرزها نیز دیپلماسی کار را در زیرمجموعه دیپلماسی سیاسی در نظر گرفته است. نشانی این مسأله را در همین چند روز اخیر می‌توان مشاهده کرد، آنجا که تبادل نیروی کار را با کشور حاشیه‌نشین قطر با امضای تفاهمنامه‌ای با وزارت کار این کشور در دستور کار خود قرار داده است. حالا هم دیروز وزیر کار لبنان به ایران آمد و خواستار مشارکت ایران در توسعه اقتصادی و بازار کار کشورش شد. موضوعی که نشان می‌دهد دولت سیزدهم گام دوم خود را در حوزه بهبود بازار کشور در دیپلماسی کار اجرایی کرده است.
روز گذشته، وزرای کار دو کشور ایران و لبنان روبه روی هم قرار گرفتند و درباره اینکه چگونه می‌توان در دیپلماسی کار به همدیگر کمک کنند به تبادل نظر پرداختند، آنچه در این گفت‌وگو مشخص بود، همتای لبنانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران بسیار راغب بود که ایران در حوزه آموزش نیروی متخصص کار و همچنین مهارت‌افزایی و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف اشتغال و اقتصاد در این کشور مشارکت داشته باشد.
به نظر می‌رسد با رشد صادرات ایران به لبنان و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف اقتصادی این کشور از سوی ایران، بازار کار این کشور توسط ایران بهبود پیدا کند که نتیجه آن دو سر برد خواهد بود.
لبنان کشوری با ظرفیت اقتصادی بسیار بالایی است که در صورت استفاده بهینه از این موضوع، ایران می‌تواند عروس مدیترانه را برای اهداف اقتصادی خود در اختیار بگیرد.
بر هیمن اساس است که روز گذشته سیدصورلت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دیدار با همتای لبنانی خود گفت که همکاران ما و شما تفاهمنامه همکاری تهیه کرده‌اند که امضا خواهد شد تا منشأ همکاری‌های گسترده باشد. ما آمادگی داریم تجربیات را برای لبنان ارائه کنیم و در همین راستا اگر فرصت داشته باشیم می‌توانیم از بخش‌های مختلف و صنایع زیرمجموعه این وزارتخانه بازدید داشته باشیم.
حالا با همکاری ایران در بازار کار و دیگر بخش‌های اقتصادی کشور لبنان، شاهد باز شدن درهای نگین خاورمیانه به روی بازار کار ایران خواهیم شد.

سرمایه‌گذاری اقتصادی و انتقال آموزش‌های فنی و حرفه‌ای برای نیروی کار
جزئیات بیشتر این موضوع بدین شرح است: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران با وزیر کار لبنان تفاهمنامه همکاری امضا کردند. بر اساس مفاد این تفاهمنامه مقرر شد تا سرمایه‌گذاری اقتصادی، صادرات، تبادل تجربه‌ها در حوزه‌های صنعتی و تولیدی و انتقال آموزش‌های فنی و حرفه‌ای برای نیروهای کار فراهم شود.
«سیدصولت مرتضوی» روز یکشنبه در جلسه امضای تفاهمنامه با «مصطفی بیرم» وزیر کار لبنان، بر لزوم همکاری‌های بین ایران و لبنان تأکید کرد و اظهار داشت: ایران با کشورهای اسلامی بخصوص لبنان رابطه وسیعی دارد که باید از ظرفیت‌های هر دو کشور بهره برد.
مرتضوی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی فعالیت دارد، گفت: مجموعه صندوق‌های بازنشستگی کشوری و تأمین اجتماعی زیر نظر این وزارتخانه فعالیت می‌کنند. بخش اعظم اقتصاد کشور در این وزارتخانه رقم می‌خورد و ما در بخش‌های مختلف صنعت، بهداشت و بیمه خدمات ارائه می‌کنیم؛ همچنین در حوزه‌های آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی همکاران فعالیت دارند.
وی خاطرنشان کرد: ارتباط با کشورهای همسایه و دوست فراهم شده است و بستر انتقال تجربه‌ها را در حوزه‌های آموزشی و صادرات محصولات شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه فراهم خواهیم کرد، توسعه صادرات به رشد اقتصادی منجر خواهد شد.
مرتصوی تأکید کرد: معاونت‌های مختلف اقتصادی و اشتغال، تفاهمنامه همکاری با وزارت کار لبنان تهیه کردند تا با اجرای این تفاهمنامه‌ها، شاهد همکاری‌های گسترده بین دو کشور باشیم.
وی به توسعه خدمات آموزشی و مهارت‌افزایی در تربیت نیروی متخصص با همکاری لبنان اشاره کرد و گفت: پیش‌نویس همکاری‌ها آماده شده است که امیدوارم با پیگیری‌های کارشناسی تفاهمنامه‌ها اجرایی شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران عنوان کرد: امضای این تفاهمنامه‌ها فصل جدیدی در ارائه تجربه‌ها در حوزه کارآفرینی و نیروی متخصص بین دو کشور است. به‌طور قطع، این همکاری‌ها دستاوردهای مختلفی دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از انتقال تجربیات و فرصت‌های سرمایه‌گذاری و ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای اعلام آمادگی کرد.
همچنین در این مراسم، مرتضوی از وزیر کار لبنان درخواست کرد از شرکت‌های تابعه زیر نظر این وزارتخانه بازدید کنند.

تأکید بر مشارکت ایران در توسعه اقتصادی لبنان
وزیر کار لبنان نیز در آیین امضای تفاهمنامه با وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی اعلام کرد: کشور ایران به خاطر ایستادن در کنار ملت‌ها، هزینه‌هایی پرداخت کرده و مورد تحریم‌ها و محاصره ظالمانه قرار گرفته است.
«مصطفی بیرم»، ادامه داد: ایران تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده است که باید از این تجربیات در کشور لبنان بهره ببریم.
بیرم با اشاره به اینکه لبنان توانسته است سرزمین‌های خود را از دست اسرائیل آزاد کند، گفت: ادعای شکست‌ناپذیری آنها را از بین برده‌ایم و در صدد هستیم دولت مقتدر در لبنان تشکیل دهیم. هیچ گزینه‌‍‌ای نمی‌تواند جایگزین این دولت باشد ما باید از فرزندانمان دفاع کنیم.
وی گفت: به خاطر وجود مشکلات داخلی، لبنان محاصره ظالمانه شده است که این امر در جنبه اقتصادی و اجتماعی تأثیر گذاشته است؛ با وجود این با سفر به ایران به‌دنبال توسعه همکاری‌ها و روابط بین دو کشور هستیم تا برنامه‌ها را به مرحله اجرا برسانیم.

 

بــــرش

رونق بازار کار ایران با سرمایه‌گذاری در لبنان
کشور لبنان در غرب قاره آسیا واقع شده است و با دریای مدیترانه، سوریه و فلسطین مرز مشترک دارد. لبنان را عروس خاورمیانه می‌نامند و پایتخت آن یعنی بیروت از لحاظ کیفیت زندگی از برترین شهرهای جهان محسوب می‌شود. بیروت را پاریس خاورمیانه نیز می‌گویند و شهری است که توانسته در میان شهرهای آسیایی خود را به‌خوبی مطرح کند. سطح زندگی در بیروت و لبنان بالاست و مردمانی شیک پوش و با سبک زندگی مجلل دارد. در طی سالاهای اخیر، به دلایل نبود یک نظام سیاسی منسجم، اقتصاد لبنان با بحران مواجه شده است، به‌طوری که در حال حاضر این کشور دارای تورم بالایی است. اما با این حال به‌دلیل موقعیت استراتژیک این کشور، به‌دلیل آنکه در کرانه مدیترانه قرار گرفته و به سه قاره نیز دسترسی دارد، این کشور استعداد شکوفایی دوباره را دارد. یکی از منابع درآمد و رشد اقتصاد این کشور گردشگری است. بسیاری از گردشگران به منظور سرمایه‌گذاری وارد این کشور می‌شوند. بزرگترین صنعت و منبع درآمد لبنان جواهر‌سازی است. صنایع غذایی(آجیل و خشکبار)، مد و پتروشیمی از صنایعی هستند که برای لبنان درآمدزایی می‌کنند. لبنان در بخش کشاورزی نیز سرآمد است. از محصولات کشاورزی و تولیدی لبنان می‌توان به بادام، سیب، آووکادو، موز و انگور اشاره کرد که با صادرات آنها بخش اعظمی از بودجه کشور تأمین می‌شود. بنابراین ایران می‌تواند با سرمایه‌گذاری در بخش‌های گفته شده، سودآوری بسیاری نصیب کشور کند. تفاهمنامه دیروز بین وزرای کار دو کشور در همین راستا بود.

جستجو
آرشیو تاریخی