خبر
از 5 نفر جوان ایرانی 4 نفر در جمعیت فعال قرار دارند
معاون پژوهش فنیوحرفهای با اشاره به اینکه ۳ میلیون جوان ایرانی نه در حال تحصیل، نه اشتغال و نه مهارتآموزی هستند گفت: از هر۵نفر جوان ۱۵تا۲۴ساله یکنفر در این وضعیت قرار دارند.
علیحسین شهریور، معاون پژوهش فنی وحرفهای در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، بااشاره به اینکه نهضت ملی مهارتآموزی، نیازمند استفاده از لحظهلحظه فرصتهاست گفت: گزارشهای سازمان بینالمللی کار تأکید میکند، پیشرفتهای فناوری، از جمله هوشمصنوعی، اتوماسیون و روباتیک، شغلهای جدیدی ایجاد خواهند کرد اما افرادی که شغلهای خود را در این گذار از دست میدهند از حداقل امکانات برای به دست آوردن فرصتهای تازه برخوردارند.
وی با بیان اینکه مهارتهای امروز با شغلهای فردا مطابقت ندارد و مهارتهایی که بهتازگی کسب میشود ممکن است بهسرعت منسوخ و بیفایده شود گفت: بنابراین ظهور این مسیر تازه، مستلزم ایجاد نهضت ملی مهارتآموزی در کشور و عمل متعهدانه و اقدام متحولانه، از طرف دولت و بخشخصوصی است.
معاون پژوهش سازمان فنی وحرفهای درباره اهمیت مهارتآموزی گفت: گزینههای مهارتافزایی را باید برای کارگران و شاغلین بنگاههای اقتصادی گسترش داد تا بتوانند تا زمانی که به انتخاب خود مایل به کار هستند، از نظر اقتصادی فعال بمانند.
شهریور بااشاره به اینکه خطری برای کشور وجود دارد که جدی گرفته نمیشود ادامه داد: از هر5نفر جوان 15تا24 ساله یک نفر، نه در حال تحصیل نه در حال اشتغال و نه در حال مهارتآموزی هستند. حدود 3میلیون جوان ایرانی این وضعیت را دارند که اصطلاحاً NEET خوانده میشوند؛ اگر سیاستگذاران همین امروز به فکر مهارتآموزی و اشتغال آنها نباشند در آینده کشور هزینه گزافی خواهد داد.
وی اظهار داشت: اینکه بیکاری و شکاف شغلی نسبت به قبل از همهگیری کرونا کاهش یافته است، با اینحال بیکاری جهانی در حال افزایش است. بررسیها نشان میدهد نیرویکار به مهارتهایی متفاوت با مهارت قبلی نیاز دارد. رویکرد برنامه درسی مبتنی بر شایستگی، راهبردی مناسبی جهت آموزش نیروی کار ماهر است. معاون پژوهش سازمان فنی وحرفهای اظهار داشت: کار شایسته کلید پایاندادن به فقر است. قلب دنیای کار مهارت است. سرانجام مجلس و شورای نگهبان صدای مهارت را شنیدند و پس از قریب 50سال اساسنامه سازمان آموزش فنی وحرفهای کشور تصویب شد. این اقدام ارزش، فرصتها و منزلتی که توسعه مهارتآموزی به جامعه میآورد را آشکار میکند.
به گزارش تسنیم، NEETها اقشاری از جامعه هستند که در حقیقت نه در حال تحصیل و آموزش هستند، نه اشتغال به کار دارند و نه در حال مهارتآمورزی برای ورد به صحنه اشتغال، یعنی افرادی که شاغل نیستند و بهدنبال و در جست وجوی شغل نیز نیستند که بهاعتقاد جامعهشناسان سیاسی وجود چنین افرادی در جامعه میتواند بحرانهایی را ایجاد کند.