اخبار
تداوم رشد تجارت ایران
و انگلستان
وزارت تجارت و بازرگانی انگلستان در جدیدترین آمار خود اعلام کرد، مبادلات تجاری این کشور با ایران در سال میلادی گذشته به ۸۳ میلیون پوند برابر با ۱۰۵ میلیون دلار رسیده است.
مبادلات ایران و انگلستان در سال ۲۰۲۳ با رشد ۴ درصدی نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است. مبادلات دو کشور در ماههای ژانویه تا دسامبر۲۰۲۲ بالغ بر ۸۰ میلیون پوند اعلام شده بود. واردات انگلستان از ایران در سال میلادی گذشته ۱۶ میلیون پوند معادل ۲۰ میلیون دلار بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل یک میلیون پوند کاهش داشته است. اما صادرات انگلستان به ایران در سال ۲۰۲۳ رشد ۶ درصدی داشته و به ۶۷ میلیون پوند برابر با ۸۵ میلیون دلار رسیده است. انگلیس در سال قبل از آن ۶۳ میلیون پوند کالا به ایران صادر کرده بود.
ابلاغیه برای خرید تایر
اوایل هفته گذشته سامانه جامع تجارت در اطلاعیهای اعلام کرده که با هماهنگی صورت گرفته با فراجا جهت استعلام اطلاعات خودرو، از ۲۳ بهمن ماه سالجاری در زمان ثبت اسناد فروش به مصرف کننده تایر سواری، علاوه بر کدملی و شماره تلفن همراه تحت مالکیت خریدار تایر، شماره برگ سبز خودرو و پنج رقم انتهای شماره شاسی به صورت الزامی دریافت میشود. بدین ترتیب ثبت اسناد قبلی با شماره شاسی و موتور از تاریخ مذکور بایستی در سامانه جامع تجارت ثبت شود و پس از این تاریخ امکان ثبت با مقادیر قبلی نخواهد بود.محمدحامد حسامزاده معاون دفتر صنایع غیرفلزی وزارت صمت در نامهای خطاب به مدیران سازمان صمت استانها، این الزام به ثبت اطلاعات برای خرید خرده تایر سواری را ابلاغ کرد.
آزادسازی مسدودی متقاضیان جدیدخودروهای وارداتی
تا چند روز دیگر نتایج خودروهای وارداتی برای متقاضیان اعلام میشود و متقاضیان جدید میتوانند به نظام بانکی و شعبههای حسابهای وکالتی در بانکها مراجعه کرده و اقدام به آزاد کردن حساب کنند.
مهدی تقدسی، مدیر سامانه یکپارچه فروش خودروها از آزاد شدن وجه مسدودی متقاضیان جدید خودروهای وارداتی خبر داد و گفت: متقاضیان میتوانند برای برداشت وجوه مسدودی خود در حسابهای وکالتی اقدام کنند.مدیر سامانه یکپارچه خودرو بااشاره به عرضه خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه فروش خودروها برای متقاضیان جدید، افزود: از چند روز گذشته نیز شرایط عرضه خودروهای وارداتی برای متقاضیان جدید جهت عرضه خودروهای مازاد وارداتی به صورت فروش فوری با زمان تحویل حداکثر سهماه نیز اعلام شد.
کارشکنی بینالمللی علیه سازمان استاندارد
رفتارهای سیاسی مجمع بینالمللی نهادهای تأیید صلاحیت (IAF) در ارتباط با لغو عضویت ایران (مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران) و آن هم در آستانه پیوستن این مرکز پس از ۲۶ سال به عضویت کامل انجمن بینالمللی تأیید صلاحیت آزمایشگاهی و امضای موافقتنامه شناسایی متقابل قابلدرک نیست.
براین اساس، مجمع بینالمللی نهادهای تأیید صلاحیت (IAF) از سال ۱۳۹۸ تاکنون علیرغم مکاتبات مکرر، از صدور صورتحساب حق عضویت ایران به علت تحریم امتناع میکند.همچنین علیرغم پیگیریهای مکرر جهت صدور صورتحساب حق عضویت، نهایتاً رئیس مجمع اعلام نمود که به دلیل تحریمهای امریکا قادر به صدور صورتحساب نیست.