مذاکره با ۲۱ کشور برای ایجاد مناطق آزاد مشترک

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی از مذاکره با ۲۱ کشور برای ایجاد مناطق آزاد مشترک خبر داد که سند همکاری با ۶ کشور امضا شده است، گفت: هیچ فردی با کلمه «باید» در این دوره در مناطق آزاد منصوب نشده است.
حجت‌الله عبدالملکی در گفت‌وگو با ایرنا در خصوص اجبار برای انتصابات در مناطق آزاد از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: فشار برای انتخاب یک فرد مفهوم نسبی دارد، گاهی فردی پیشنهادی را تحت فشار قرار گرفتن برای یک تصمیم قلمداد کند.
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه در دولت سیزدهم تراز تجاری مناطق آزاد مثبت شد، گفت: در سال ۱۴۰۱ مجموع صادرات مناطق آزاد ۷۷۰ میلیون دلار از واردات به این نقاط بیشتر بوده است؛ مجموع صادرات غیرنفتی مناطق آزاد و ویژه در همین سال حدود ۱۸ میلیارد دلار بوده، در حالی که واردات آنها به سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار رسید، به این معنا که بیش از ۱۴ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور انجام شده است. مشاور رئیس‌جمهور با اشاره به راه‌اندازی ۱۰ منطقه آزاد جدید در کشور، تأکید کرد: پیش از این هفت منطقه آزاد مصوبه داشتند که در دولت سیزدهم اساسنامه آنها به تأیید شورای نگهبان رسید و از این تعداد در دو منطقه مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره آن نیز تعیین شدند و فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و پنج منطقه دیگر طی دو ماه آینده به چرخه فعال کشور اضافه خواهند شد. عبدالملکی با بیان اینکه نسل جدیدی از مناطق آزاد در جهان در حال شکل‌گیری است، خاطرنشان کرد: ایران از کشورهای پیشرو در این زمینه است که مناطق آزاد مشترک نام‌گذاری شده‌اند و بر‌اساس همکاری بین‌المللی شکل می‌گیرند و مدل‌های مختلف دارند که مطابق قوانین حاکم بیش از ۵۰ نوع نقاط مشترک وجود دارد.

جستجو
آرشیو تاریخی