در حافظه موقت ذخیره شد...
بلندترین سد کشور با فاینانس چین ساخته میشود
پروژه مهم و زیرساختی سد بختیاری که بعد از یک دهه توقف، قرار است با ارتقاع 275 متر، حجم مخزن 2.7 میلیارد مترمکعب و ظرفیت 750 مگاوات تولید برق در غرب ایران احداث شود، از مسیر فاینانس چین تأمین مالی خواهد شد.
ماشاالله تابع جماعت، معاون برنامهریزی و نظارت شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران درباره وضعیت تکمیل سد بختیاری به عنوان بلندترین سد کشور گفت: سد بختیاری در مرحله تأمین مالی از محل فاینانس کشور چین است، این طرح توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به فاینانسور چینی معرفی شده و هماکنون در حال اخذ مجوزهای لازم است و در برنامه زمانبندی تعیینشده اجرا خواهد شد. وی در خصوص طرحهای آماده بهرهبرداری نیز اظهار کرد: پروژههایی نظیر انتقال آب به سد کنجانچم (طرح گرمسیری) و آبرسانی به شهر هیدوج (انتقال آب از سد ماشکید) از جمله پروژههایی است که به اتمام رسیده و آماده بهرهبرداری است. معاون برنامهریزی و نظارت شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران همچنین افزود: انتقال آب به روستاهای پاییندست سد کهیر (طرح کهیر)، اتمام بخش اضطراری خط دوم انتقال آب به زاهدان به میزان 18.5 کیلومتر و اتمام ایستگاه پمپاژ (خط دوم انتقال آب به زاهدان) از دیگر پروژههای آماده بهرهبرداری است.
وی ادامه داد: شرکت آب و نیرو تاکنون با اجرای دهها پروژه ملی و بزرگ بیش از 23 میلیارد مترمکعب مخازن برای ذخیرهسازی آب ایجاد کرده که افزون بر 40 درصد کل مخازن کشور است.
تابع جماعت با بیان اینکه سدهای در دست اجرای این شرکت با مخازن 8 میلیارد مترمکعب است، اضافه کرد: پیشبرد این امر، نقش مهمی در مدیریت بهینه منابع آب کشور خواهد داشت. وی گفت: پروژههای مهمی نظیر سد و نیروگاه بختیاری و خرسان 3، نیروگاه توسعه گتوند و سدهایی نظیر کاکارضا، کوار، شفارود، گابریک و تنگ معشوره در کنار تکمیل طرحهای توسعه مناطق مرزی نظیر طرح گرمسیری، آزاد، ژاوه، زاب و همچنین طرحهای آبرسانی نظیر تهلاب، آبرسانی به کرمان و طرح انتقال آب زاهدان از جمله پروژههایی است که شرکت آب و نیرو در دست اجرا دارد.