اخبار
نیمی از ظرفیت سدها خالی است
درحال حاضر با وجود ۲۲ میلیارد و ۴۱۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در سدهای کشور، ۴۵ درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و ۵۵ درصد این ظرفیت خالی است.
در 155 روز ابتدایی سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه تا پنجم اسفندماه 1402) در مجموع 10 میلیارد و 430 میلیون مترمکعب آب وارد سدهای ایران شده که نسبت به ورودی 12 میلیارد و 200 میلیون مترمکعبی آب به سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته، کاهشی 15 درصدی داشته است.
همچنین در این مدت، به منظور تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و مباحث زیست محیطی، 9 میلیارد و 720 میلیون مترمکعب آب از سدهای کشور رهاسازی شده که نسبت به خروجی 7 میلیارد و 990 میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی قبل از سدها، 22 درصد افزایش را نشان میدهد.
درحال حاضر با وجود 22 میلیارد و 410 میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در سدهای کشور، 45 درصد ظرفیت مخازن سدها پُر و 55 درصد این ظرفیت خالی است. میزان ذخایر آبی سدها در روز پنجم اسفندماه 1401 بالغ بر 23 میلیارد و 330 میلیون مترمکعب بود، که مقایسه این رقم با حجم فعلی ذخایر آبی سدها، نشاندهنده کاهش 4 درصدی در این بخش است.
تولید گاز مخازن ذخیرهسازی شوریجه دی و سراجه اعلام شد
هرمز قلاوند، مدیر نظارت بر تولید نفت وگاز شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه روزانه یک میلیارد و ۷۰ میلیون مترمکعب گاز غنی در بخش بالادستی صنعت نفت تولید میشود، گفت: سهم میدان پارس جنوبی از این مقدار تولید، بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب است.
وی با اشاره به افزایش تولید ۸ میلیون مترمکعبی از میدان گازی کنگان افزود: برداشت روزانه گاز غنی در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران هماکنون به ۲۳۲ میلیون مترمکعب و تولید گاز غنی در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به ۶۵ میلیون مترمکعب رسیده است.
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران، تولید گاز از مخازن ذخیرهسازی شوریجه دی و سراجه را بهترتیب بیش از ۱۶ و ۸.۳ میلیون مترمکعب اعلام و اظهار کرد: امسال نسبت به پارسال بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز بیشتری در این مخازن ذخیره شده است.
قلاوند با اشاره به تولید روزانه ۶۵ میلیون مترمکعب گاز از منطقه خانگیران در شمال شرق کشور تصریح کرد: هماکنون کل چاههای موجود در این منطقه فعال است و گاز به سمت پالایشگاه گاز شهید هاشمینژاد ارسال میشود.