اخبار
رشد صدور پروانههای صنعتی
شاهد استقبال سرمایهگذاران از صنایع هستیم و سرمایهها از دلالی به سمت تولید سوق پیدا کرده است. عبدالوهاب سهل آبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در جمع خبرنگاران گفت: موتور محرک اقتصاد کشور صنعت است و مسئولان تأکید ویژهای بر رونق صنعت و اشتغالزایی در این صنعت دارند، نبود زیرساختها، نوسانات ارزی، مالیات و سایر موارد مشکلاتی برای صنعتگران ایجاد شده است.رئیس خانه صنعت بر توسعه صادرات در بخش صنعت و معدن تأکید کرد و افزود: امسال وضعیت تولید در صنایع بزرگ مانند فولاد، پتروشیمی و سیمان خوب بوده است. همچنین این صنایع مشکلات چندانی نداشتهاند بلکه بیشترین مشکلات ما در صنایع کوچک و متوسط است در صورتی که این صنایع کمتر آسیب پذیر باشند بهره وری بالا و سهم اشتغال زیادی خواهند داشت.
وی عنوان کرد: آمار نشان میدهد که کارخانهها در حال توسعه هستند و صدور پروانههای کارخانهای در حال رشد است.در حال حاضر اکثر شهرکهای صنعتی به دنبال اخذ زمین هستند که نشانگر رشد بخش صنعت هست.
همکاری فنی ایران و ویتنام
در زمینه تجارت حلال
سفیر ویتنام در ایران با سرپرست دفتر تخصصی امور بینالملل و حلال سازمان استاندارد دیدار و گفتوگو کرد. لوئونگ هوییسفیر ویتنام، به امضای برنامه اجرایی یادداشت تفاهم دو کشور در جریان اجلاس مجمع عمومی 2023 ایزو در استرالیا، اشاره کرد و برای ایجاد ساختارهای همکاری در صدور گواهی حلال، خواستار بهرهمندی از همکاریهای بیشتر طرف ایرانی در زمینه انجام مقایسات بین آزمایشگاهی، تبادل کارشناسان و هیأتهای فنی با هدف افزایش ظرفیتهای علمی و فنی بویژه در حوزه حلال شد. سید ابراهیم ابراهیمی سرپرست دفتر تخصصی امور بینالملل و حلال سازمان استاندارد، از آمادگی کامل سازمان ملی استاندارد ایران جهت ارائه کمکهای فنی و انتقال تجربیات برای اجرای برنامههای عملیاتی و اجرایی مشترک بویژه در زمینه کمک به استقرار زیر ساختهای حلال و گسترش تجارت حلال میان دو کشور با ایجاد یک نهاد ملی صدور گواهی حلال در ویتنام خبر داد.
ارتقای استانداردسازی
صنعت طلا
اخذ کد شناسایی جهت تولید مصنوعات طلا اجباری است، تاکنون ۶۶۲ کد شناسایی مصنوعات طلا در استان تهران، ابطال شده است. همچنین در حال حاضر ۸۸۰ کد شناسایی معتبر برای مصنوعات طلا، در استان وجود دارد.
محمدحسین طاهری مدیرکل استاندارد استان تهران گفت: ۹۹ درصد عیارسنجیهای انجامشده بر مصنوعات طلا، توسط کارشناسان استاندارد، با الزامات استاندارد مطابقت داشته است و تنها یک درصد آنها مغایرت بحرانی داشتهاند. طاهری با اشاره بر سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ جهت استعلام و اطمینان از صحت اعتبار پروانه استاندارد و یا مجوز فرآوردههای مشمول استاندارد اجباری از جمله مصنوعات طلا، بیان داشت: تشکیل کمیته تخصصی جهت پیگیری امور مربوط به صنعت طلاسازی، برگزاری دورههای آموزشی با مشارکت اتحادیه و غیره از راههای ارتقای سطح کیفی و استانداردسازی صنعت طلا است که تداوم اجرای آن مد نظر قرار دارد.