کاهش میانگین سنی شناورهای کشور به زیر ۵ سال

سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به ساخت ۴۰ فروند شناور خدماتی گفت: میانگین سنی شناورهای خدماتی با قرار گرفتن این تعداد شناور در چرخه فعالیت به زیر ۵ سال کاهش می‌یابد.
علی اکبر مرزبان با اشاره به برنامه‌ها و اقدامات این سازمان در حوزه نوسازی ناوگان تجاری اظهار کرد: با ورود ۲۰ کشتی تحت پرچم ایران که ۱۹ فروند آن در دریای خزر بوده است، شاهد افزایش قابل توجه ظرفیت ناوگان تجاری کشورمان و قرار گرفتن ایران با ارتقای یک پله در جایگاه ۱۶ جهان بودیم.
 وی افزود: امروز ناوگان دریایی کشورمان در دریای خزر از نظر ظرفیت به اندازه ناوگان روسیه شده است که سالیان سال بزرگ‌ترین ناوگان تجاری را داشتند.
مرزبان با اشاره فرصت ایجاد شده برای نوسازی ناوگان مسافربری دریایی یادآور شد: سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با ۲۰ درصد آورده و تأمین مابقی از طریق وجوه اداره شده سازمان بنادر و دریانوردی می‌توانند در طرح نوسازی ناوگان مسافری دریایی کشور مشارکت کنند. در طرح نوسازی ناوگان مسافربری در راستای تأمین ایمنی و رفاه حال هموطنان، سازمان بنادر و دریانوردی حمایت‌های بسیار خوبی دارد و تاکنون حدود سه شرکت برای پنج شناور درخواست داده‌اند.
سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه نوسازی ناوگان مسافربری دریایی در آب‌های جنوب گفت: پیش‌بینی می‌شود ناوگان مسافری کشورمان در استان‌های هرمزگان و بوشهر که بیشترین حجم ناوگان را دارند طبق برنامه نوسازی شوند که سرمایه‌گذاری مطلوب در این راستا نیازمند اصلاح نظام نرخ‌گذاری کشتی‌های مسافربری است.
مرزبان با بیان اینکه هزینه ساخت یک کشتی مسافربری با ظرفیت ۱۵۰ نفر حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است، گفت: با همکاری استانداری‌های بوشهر و هرمزگان تمهیداتی برای دستیابی به نرخ متعادل و البته دارای جذابیت برای سرمایه‌گذاران اندیشیده شده است.
وی با اشاره به برنامه‌ها و اقدامات انجام شده برای نوسازی و توسعه ناوگان خدماتی نیز گفت: طبق برنامه‌های سازمان بنادر و دریانوردی هم‌اکنون ۴۰ شناور خدماتی در دست ساخت قرار دارد و با ورود این شناورها به چرخه فعالیت، میانگین سن شناورهای خدماتی کشورمان به زیر ۵ سال کاهش می‌یابد و تا ۲۵ سال آینده سازمان بنادر و دریانوردی را در این خصوص بیمه می‌کند.
سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی خاطرنشان کرد: شناورهای خدماتی برای جریان صادرات و ورود و خروج کشتی‌ها بسیار حیاتی هستند.
 
تعمیرات همزمان ۱۳ شناور
همچنین مدیرعامل شرکت تعمیرات کشتی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از تعمیرات همزمان ۱۳ شناور در یاردهای این شرکت خبر داد و گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، امسال ۵۰ فروند انواع شناور از سوی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تعمیر خواهد شد. وی تصریح کرد: تعمیرات انواع شناورهای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران که قابلیت تعمیر در داخل کشور را دارند، تماماً در این مجموعه صورت گرفته و با استفاده از ظرفیت‌های موجود داخلی، از اعزام شناورها به خارج از کشور برای تعمیرات خودداری شده است. وی با بیان اینکه انجام تعمیرات دوره‌ای شناورهای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از توانمندی‌های داخلی منجر به جلوگیری از خروج ارز از کشور شده است، گفت: پیش‌بینی ما این است که طی سال ۱۴۰۳ بتوانیم دست‌کم ۵۰ فروند انواع شناور را پذیرش و تعمیر کنیم. 
 

جستجو
آرشیو تاریخی