اخبار
افزایش حریق مناطق جنگلی نسبت به سال گذشته
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها گفت: در ۳ ماهه امسال روند حریق مناطق جنگلی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ناشی از شرایط جوی بوده است. سرهنگ علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در حاشیه مراسم روز جهانی مقابله با بیابانزایی در پاسخ به سؤال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه آیا روند آتش سوزیها نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییری داشته است، گفت: با توجه به شرایط جوی، روند آتش سوزی جنگلها نسبت به ۳ ماهه سال گذشته افزایشی بوده است. به گفته آهنگران، تراکم گیاهی و خشکسالی سبب افزایش آمار آتشسوزیها در کشور شده و نکته حائز اهمیت آن است که آتش سوزی مزارع در حاصلخیزی زمین نه تنها تأثیری ندارد، بلکه منجر به از بین رفتن ریزمغذیها شده و خسارات را بیشتر میکند. او درباره آتشسوزی جنگلهای پلدختر افزود: تراکم گیاهی در منطقه زاگرس رو به خشکی گذاشته و این امر شدت حریقها را در این منطقه بیشتر کرده است. آهنگران ادامه داد: بر اساس مطالعات صورت گرفته در یک دهه گذشته، ۹۵ درصد حریقها در سطح کشور عامل انسانی داشته که از این آمار ۹۰ درصد غیر عمدی و ۵ درصدی عمدی رخ داده است.
فرمانده یگان حفاظت از منابع طبیعی کشور با اشاره به نگاه نادرست کشاورزان در خصوص آتشسوزی جنگلهای پلدختر افزود: برخی کشاورزان معتقدند با آتش زدن زمین میتوان خاک را حاصلخیز کرد که براین اساس در این منطقه یکی از کشاورزان مبادرت به آتش زدن مزرعه خود کرده که این آتش به جنگلها سرایت پیدا کرد. به گفته او، بنابر آمار از ابتدای سال ۴۲ فقره آتش سوزی در کشور گزارش شده که در این خصوص ۱۷ نفر شناسایی شدند و اقدامات قانونی درباره آنها در حال انجام است.
۲۵ درصد قارچ تولیدی کشور صادر میشود
رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ گفت: براساس آمار ۲۰ تا ۲۵ درصد قارچ تولیدی کشور صادر میشود که این میزان بالغ بر ۳ تا ۴ میلیون دلار ارزآوری دارد. مهدی رجبی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، از ثبات قیمت قارچ در بازار خبر داد و گفت: با وجود افزایش هزینههای تولید، تمام تلاشمان برآن است که افزایش قیمت اعمال نشود اما تولیدکنندگان خواستار اصلاح و افزایش قیمت هستند لذا در راستای کمک به تولیدکننده قرار است تصمیماتی در این خصوص اتخاذ شود. به گفته او، قیمت کنونی هرکیلو قارچ سرمزرعه ۸۰ تا ۹۰ هزارتومان است که براین اساس هرکیلو قارچ فله با حداکثر نرخ ۱۰۵ تا ۱۱۵ هزارتومان در خرده فروشیها باید عرضه شود که متأسفانه شاهد عرضه با قیمتهای بالای ۱۳۰ هزارتومان هستیم. رجبی ادامه داد: همه ساله با آغاز فصل گرما، تولید و عرضه قارچ کاهش مییابد، اما شرایط آب و هوایی به گونهای بوده که کمبودی را در عرضه نداشتیم و کماکان روزانه ۵۵ تا ۶۰ تن قارچ عرضه میشود که نسبت به ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت تفاوتی نداشته است. رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ افزود: از اواسط تیرماه افزایش دمای هوا پیشبینی میشود که واحدهای تولیدی با ۷۰ درصد ظرفیت خود کار کنند. او با بیان اینکه آمار رسمی و دقیقی از صادرات قارچ نداریم، گفت: براساس برآوردهای صورت گرفته سالانه ۲۰ تا ۲۵ درصد قارچ تولیدی صادر میشود که رقمی بالغ بر ۲ تا ۳ میلیون دلار ارزآوری دارد، هرچند با رفع موانع صادراتی امکان افزایش چندبرابری ارزآوری حاصل از صادرات قارچ وجود دارد.