اخبار
تعداد روستاهای برقدار به 58 هزار و ۷۸۹ رسید
وزارت نیرو در راستای ارتقای سطح رفاه و معیشت قشر محروم جامعه در سال ۱۴۰۲ اقدام به برقرسانی به ۱۰۳ روستا با اعتباری بالغ بر ۱۷۶ میلیارد تومان کرد و بدین ترتیب تعداد کل روستاهای برق دار شده کشور به ۵۸ هزار و ۷۸۹ روستا رسید.
در پیروی از سیاست کلان کشور به منظور برقدار شدن روستاهای محروم کشور و با هدف گسترش دامنه نفوذ انرژی برق در مناطق محروم، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۰۳ روستا با تعداد ۱۵۴۱ خانوار به شبکه سراسری برق متصل شدند.
طول شبکه فشار متوسط و ضعیف روستایی احداث شده طی سال گذشته به منظور تأمین برق کافی برای روستاهای مناطق محروم به ترتیب ۱۷۱ و ۶۱ کیلومتر بوده است.
همچنین تعداد و ظرفیت ترانسفورماتورهای روستایی نصب شده طی سال ۱۴۰۲ به ترتیب ۱۲۲ دستگاه و 6.2 مگاولت آمپر اعلام شده است.
با در نظر گرفتن موارد اشاره شده در پایان سال ۱۴۰۲ تعداد کل روستاهای برق دار شده کشور به ۵۸ هزار و ۷۸۹ روستا رسید و تعداد کل مشترکان روستایی و تعداد کل مشترکان خانگی روستایی کشور نیز که تا پایان سال گذشته از نعمت برق بهرهمند شدند، به ترتیب ۸ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۹۰۱ روستا و ۷ میلیون و ۵۱۰ هزار و ۳۰۳ روستا بوده است.
بر اساس این گزارش تعداد کل روستاهای بالای۲۰ خانوار برقدار موجود تا پایان سال ۱۴۰۲ به ۴۱ هزار و ۲۵ روستا و تعداد کل روستاهای زیر ۲۰ خانوار برقدار در همین بازه زمانی به ۱۷ هزار و ۷۶۴ روستا رسید.
با این تفاسیر در حال حاضر طول شبکه فشار متوسط روستایی موجود کشور به ۳۰۱ هزار و ۷۸۲ کیلومتر معادل ۶۵ درصد کل شبکه فشار متوسط کشور رسید و طول شبکه فشار ضعیف روستایی موجود نیز ۱۳۷ هزار و ۷۹۶ کیلومتر است.
این گزارش اضافه میکند هزینه برقرسانی به روستاها در سال گذشته ۱۷۶ میلیارد تومان برآورد میشود.
کاهش واردات نفت خام آسیا
در نیمه اول سالجاری میلادی
طبق گزارش شرکت تحقیقات نفت LSEG ، آسیا در نیمه اول سال جاری میلادی ۲۷.۱۶ میلیون بشکه در روز نفت خام وارد کرده است یعنی حدود ۱۳۰ هزار بشکه در روز کمتر از ۲۷.۲۹ میلیون بشکه در روز وارد شده در همین دوره در ۲۰۲۳.
به نقل از رویترز، واردات نفت خام آسیا در نیمه اول 2024 نسبت به همین دوره در سال گذشته میلادی کاهش یافته است. این در حالیست که انتظار میرفت آسیا به عنوان پرمصرفترین قاره دنیا سردمدار رشد تقاضای جهانی باشد.
این نتیجه بیشتر حاصل کاهش واردات چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت دنیا بوده است. واردات نفت هند به عنوان دومین وارد کننده بزرگ آسیا نتوانسته کاهش واردات چین را جبران کند.
کاهش واردات نفت آسیا در نیمه اول 2024 برخلاف پیشبینی گروههای صنعتی بزرگ مانند آژانس بینالمللی انرژی و اوپک از رشد تقاضا در 2024 بوده است.
البته واردات تنها یکی از اجزای تقاضای کلی است و عوامل دیگری مانند تولید داخلی نفت و تغییر در سطح ذخایر هم دخیل هستند. اما در آسیا با توجه به وابستگی منطقه به نفت وارد شده توسط نفتکشها یا از طریق خط لوله از روسیه و آسیای مرکزی در مورد چین، واردات محرک اصلی تقاضاست.