اخبار
هزینه برق مصرفی کشاورزان در صورت صرفهجویی
رایگان میشود
مدیرکل هوشمندسازی و فناوریهای نوین توانیر با بیان اینکه امسال اولویت برنامههای مدیریت مصرف در بخش کشاورزی با مدیریت منابع آب است، گفت:هزینه برق مصرفی کشاورزان همکار با طرحهای مدیریت مصرف رایگان میشود. حامد احمدی گفت: براساس پروانه بهرهبرداری؛ ٩٢ درصد از چاههای کشاورزی مجوز استفاده کمتر از١٩ ساعت در روز دارند و برای حفظ منابع آب ضروری است که مدت زمان در نظر گرفته در پروانه بهرهبرداری را رعایت کنند.
وی ادامه داد: وزارت نیرو امسال به منظور ایجاد برنامهای مدون برای مدیریت منابع آب، ساعاتی که باید کشاورزان براساس پروانه بهرهبرداری موتورهای استحصال آب را خاموش کنند، با ساعات اوج مصرف روزانه منطبق کرده است.
احمدی با اشاره به طرح تشویقی وزارت نیرو برای کشاورزان خاطرنشان کرد: در کنار همه الزامات قانونی، وزارت نیرو با راهاندازی طرحی تشویقی، هزینه برق کشاورزانی را که با صنعت برق در طول ٥ ساعت اوج مصرف روز همکاری کنند، رایگان کرده است.
مدیرکل هوشمندسازی و فناوریهای نوین توانیر همچنین خاطرنشان ساخت: علاوه براین، کشاورزانی که از ساعت ١٠ صبح تا ١٠ شب ٤ ماه گرم سال نسبت به سال گذشته کاهش مصرف داشته باشند، ماهانه تا ١٠ تا ١٢ میلیون تومان است پاداش دریافت خواهند کرد. احمدی همچنین در خصوص کشاورزانی که دارای پروانه بهرهبرداری بیش از ١٩ ساعت در روزهستند نیز گفت: اگر این کشاورزان در ٥ ساعت گرم بعدازظهر با صنعت برق همکاری کرده و مصرف برق خود را کاهش دهند به ازای هر کیلووات ساعت صرفهجویی مشمول پاداش خواهند شد.
افزایش تولید نفت اوپک برای دومین ماه پیاپی
سازمان کشورهای صادرکننده نفت ۲۶.۷۰ میلیون بشکه در روز در ماه گذشته میلادی نفت تولید کرده که ۷۰ هزار بشکه نسبت به ماه مه افزایش داشته است.
تولید نفت اوپک در ماه ژوئن برای دومین ماه پیاپی افزایش یافته و به نظر میرسد افزایش عرضه نیجریه و ایران، تأثیر کاهش تولید داوطلبانه سایر اعضای ائتلاف اوپک پلاس را خنثی کرده است. طبق اطلاعات به دست آمده از ردیابی کشتیها و منابع صنعتی، سازمان کشورهای صادرکننده نفت ۲۶.۷۰ میلیون بشکه در روز در ماه گذشته میلادی نفت تولید کرده که ۷۰ هزار بشکه نسبت به ماه مه افزایش داشته است. به گزارش چابک آنلاین، این افزایش تولید در شرایطی صورت گرفته که اعضای ائتلاف اوپک پلاس در ماه گذشته تصمیم گرفتند بیشترین کاهش تولید خود را تا پایان سال ۲۰۲۵ ادامه دهند. هدف از این اقدام تقویت بازار جهانی نفت در بحبوحه ضعف رشد تقاضا، نرخ بالای بهره و افزایش تولید امریکا بوده است. تولید نفت نیجریه ۵۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته و ایران و الجزایر هم تولید خود را بالا بردهاند. بیشترین کاهش تولید متعلق به عراق با ۵۰ هزار بشکه در روز بوده است اما این کشور هنوز هم بالاتر از هدف اوپک پلاس تولید میکند. طبق تحقیقات رویترز، اوپک حدود ۲۸۰ هزار بشکه در روز بیشتر از هدف تعیین شده برای ۹ عضو شرکتکننده در قرارداد اوپک پلاس تولید میکند که بیشتر این مازاد تولید هم متعلق به عراق است. در میان کشورهایی که از کاهش تولید معاف شدهاند، تولید نفت ایران به ۳.۲ میلیون بشکه در روز رسیده، یعنی درست به اندازه تولید این کشور در نوامبر ۲۰۲۳ که بالاترین رقم از ۲۰۱۸ بوده است.