صفحات
  • صفحه اول
  • کلان
  • اصناف و تشکلها
  • انرژی
  • تولید
  • زیرساخت
  • بازار
  • صفحه آخر
شماره دویست و شصت و چهار - ۱۹ تیر ۱۴۰۳
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و شصت و چهار - ۱۹ تیر ۱۴۰۳ - صفحه ۵

اخبار

دور جدید ثبت‌نام خودروهای وارداتی

متقاضیان خودرو‌های وارداتی از روز گذشته تا پایان هفته جاری فرصت دارند با بلوکه کردن ۵۰۰ میلیون تومان در حساب وکالتی خود اقدام به ثبت‌نام کنند.
مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت از آغاز دور جدید ثبت‌نام خودروهای وارداتی خبر داد و گفت: متقاضیان می‌توانند به نظام بانکی و شعبه‌های حساب‌های وکالتی در بانک‌ها مراجعه کرده و اقدام به ثبت‌نام کنند.
به گفته ضیغمی، وجود وجه اعتبار مذکور در حساب وکالتی برای همه متقاضیان ضروری است و به عنوان پیش‌نیاز در اختصاص خودروهای وارداتی است. همچنین از روز جاری نیز ثبت‌نام در سامانه یکپارچه تخصیص خودروهای وارداتی آغاز می‌شود و افراد پس از وکالتی کردن حساب می‌توانند ثبت‌نام کنند. معاون وزیر صمت بیان داشت: پس از این عرضه مشتریان قدیمی یعنی افرادی که در زمستان سال ۱۴۰۱ ثبت‌نام کرده بودند دیگر اولویتی نسبت به سایرین نخواهند داشت.
بر اساس این گزارش، در این عرضه محصولات نشان تویوتا، هونگچی، هوندا، سانگ یانگ، هاوال، سوزوکی، بستیون، نیسان، اشکودا وغیره در مدل‌های مختلف عرضه خواهد شد.

 

کالای بدون ثبت سفارش مرجوع شود

بر مبنای لایحه جدیدی که دولت سیزدهم به تازگی به رئیس مجلس ارائه کرده، اگر کالای بدون ثبت سفارش در محوطه‌های بندری تخلیه و بعد از یک ماه مرجوع نشود، با سازکار جدید متروکه مواجه خواهد شد.
البته کالاهایی که حسب مورد بدون ثبت آماری با ثبت سفارش وارد کشور شده‌اند حداکثر ظرف یک ماه باید از کشور خارج شوند. در غیر این صورت با اخطار قبلی، کالا توسط گمرک متروکه می‌شود و امکان اعاده اظهارنامه متروکه در مورد آنها وجود ندارد. همچنین در مورد محموله‌هایی که به صورت حمل یکسره مقصد نهایی آن غیر از گمرک وروی باشد، مقررات متروکه با اعاده به خارج در گمرک مقصد اعمال خواهد شد، رویه‌های ورود موقت برای پردازش مرجوعی و عبور خارجی کالاها مشمول ضوابط این ماده نیست.

 

رشد صادرات ایران
به افغانستان

افغانستان کشوری محصور در خشکی است که صرفاً از بندر کراچی پاکستان و چابهار ایران به آب‌های آزاد دسترسی دارد و بیش از ۹۰ درصد نیازهای خود را از طریق واردات بویژه از ایران تأمین می‌کند.
حسین روستایی رایزن بازرگانی ایران در افغانستان گفت: در حال حاضر دولت افغانستان بهره‌برداری و تولید معادن را به طور جدی در دستور کار قرار داده و دو کشور می‌توانند در این رابطه وارد همکاری‌های اقتصادی شوند. روستایی به روند رشد صادرات محصولات ایرانی به افغانستان با ۱۴ درصد رشد در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: سهم ایران از واردات به افغانستان ۲۷ درصد است.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان بیان داشت: برقراری امنیت سراسری و استقرار حاکمیت مرکزی در کل کشور افغانستان، سیاست جایگزینی واردات با تولیدات داخلی، شفاف‌سازی در وزارت مالیه، ارتقای نرخ برابری افغانی در برابر دلار و بهبود ثبات اقتصادی از جمله شرایط و مواردی است که برای توسعه اقتصاد در این کشور در نظر گرفته شده که می‌تواند به افزایش مبادلات تجاری با کشورهای مختلف منجر شود.

جستجو
آرشیو تاریخی