صفحات
  • صفحه اول
  • کلان
  • گزارش
  • انرژی
  • تولید
  • زیرساخت
  • بازار
  • صفحه آخر
شماره دویست و شصت و پنج - ۲۰ تیر ۱۴۰۳
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و شصت و پنج - ۲۰ تیر ۱۴۰۳ - صفحه ۳

خبر

 حجم نقدینگی در دولت روحانی ۳ مرتبه ۲ برابر ‌شد‌
دولت روحانی با نرخ رشد نقدینگی ۴۲.۸ درصدی، رکورددار نرخ رشد نقدینگی در دوران پس از انقلاب است.
به گزارش فارس، به‌تازگی میرزایی، یکی از اساتید دانشگاه، مجدداً شبهه ۲ برابر شدن حجم نقدینگی از زمان «هُووَخْشَتْرَه» در دولت سیزدهم را تکرار کرد. این در حالی است که همین اتفاق ۳ بار در دولت روحانی رخ داد‌.
حجم نقدینگی در ابتدای دولت روحانی‌ ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بود، اما حجم نقدینگی در شهریور ۱۳۹۵ به ۱۰۰۰ همت رسید، یعنی به قول آقایان، ‌از زمان هُووَخْشَتْرَه تا ابتدای دولت روحانی، در ۳ سال اول دولت روحانی نقدینگی تولید شد.‌
حجم نقدینگی در خرداد ۱۳۹۸ عدد ۲۰۰۰ همت بود یعنی ۴ برابر از زمان هُووَخْشَتْرَه تا ابتدای دولت روحانی‌. حجم نقدینگی در شهریور ۱۴۰۰ عدد ۴۰۰۰ همت بود یعنی ۸ برابر از زمان هُووَخْشَتْرَه تا ابتدای دولت روحانی. مهم‌تر از موارد فوق نرخ رشد نقدینگی است، دولت روحانی با نرخ رشد نقدینگی ۴۲.۸ درصدی، رکورددار نرخ رشد نقدینگی در دوران پس از انقلاب است. در دولت شهید رئیسی نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ به ۲۳ درصد کاهش پیدا کرد. با رشد نقدینگی متوسط ۳۰ درصد ۲ برابر شدن حجم نقدینگی طبیعی است. در این‌باره سید احسان خاندوزی نیز در پاسخ‌ به ادعای ۲ برابر ‌شدن حجم نقدینگی در دولت سیزدهم، توضیح داد: این مغالطه از سوی کسانی که تجربه کار اجرایی در دولت‌های گذشته داشتند و با مفاهیم اقتصاد کلان آشنا هستند، مایه تعجب بود و بیشتر شائبه سیاسی بودن را القا می‌کرد. به گفته وی، وقتی نرخ رشد نقدینگی متوسط ۳۰ درصد باشد، طبیعی است که پس از 2 تا 3 سال حجم نقدینگی ۲ برابر شود. خاندوزی اضافه کرد: این اتفاق در کل برهه‌های اقتصادی ایران مشاهده می‌شود و نمی‌توان آن را فقط به دولت سیزدهم نسبت داد؛ به‌خصوص که دولت سیزدهم نرخ رشد نقدینگی را از بالای ۴۰ درصد به مرز ۲۵ درصد کاهش داده است.

انتقال حساب‌های بانکی شرکت‌ها از تهران به استان‌ها بزودی ابلاغ می‌شود
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خوزستان با تأکید بر لزوم انتقال حساب‌های بانکی شرکت‌ها و کارخانجات فعال در خوزستان به داخل استان، اعلام کرد: انتقال حساب شرکت‌ها از تهران به بانک‌های استان‌های مربوطه در حال تبدیل شدن به قانون است و بزودی ابلاغ خواهد شد.
امید احمدی سه‌شنبه در نشست شورای هماهنگی مدیران دستگاه‌های تابعه وزارت امور اقتصادی در محل اداره کل گمرکات استان افزود: مولدسازی از جمله اقدامات و تصمیمات بسیار مهم دولت برای کمک به دستگاه‌ها برای پیشبرد برنامه‌ها، طرح‌ها و تأمین نقدینگی مورد نیاز آنها است.
«پیش از این مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خوزستان با تأکید بر اینکه گردش مالی صنایع فعال در خوزستان باید در درون استان باشد، ادامه داد: یکهزار و ۲۰۰ حساب بانکی از صنایع استان احصا شده که گردش مالی در خارج از استان دارند و باید این حساب‌ها در درون خوزستان فعال باشند.»
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خوزستان تأکید کرد: شرکت‌ها و کارخانجاتی که از منابع و زیرساخت‌های استان استفاده می‌کنند گردش مالی آنها نیز باید در خوزستان باشد.

جستجو
آرشیو تاریخی