اخبار
مصرف کنونی کاتالیست صنایع نفتی حدود ۲۶ هزار تن است
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: با داخلیسازی بخش زیادی از کاتالیستهای صنایع نفتی، امروز ظرفیت ورود ایران به عرصه صادرات کاتالیست صنایع نفتی و تأمین نیاز کشورهای همسایه فراهم است.
جلیل سالاری در همایش «انتقال فناوری و بومیسازی کاتالیستهای صنایع پالایشی، پتروشیمی و گاز»، اظهار داشت: در گذشته و در دهه ۷۰، به انواع کاتالیست نیاز داشتیم و زمان تحریمها نیز در موضوع کاتالیست دچار مشکل بودیم و به شرکتهای هندی مراجعه میکردیم، اما گامبهگام حرکت کردیم و توانستیم به دانش فنی آن دست یابیم و برای نخستین بار از کاتالیست تولید داخل در واحد ایزومریزاسیون شرکت پالایش نفت اراک استفاده کردیم. معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به اینکه توانستیم چالش گروه کاتالیست خارجی را حل و بنزین تولید کنیم، افزود: امروز میتوانیم کاتالیست تولید داخلی را به دیگر کشورها صادر کنیم و در پروژه فراسرزمینی الپالیتو نیز از کاتالیست ایرانی استفاده کردیم.
وی با تأکید بر اینکه با اتکا به توان داخلی و پذیرش ریسک، توانستیم در این زمینه به توان داخل متکی شویم، بیان کرد: مصرف کنونی کاتالیست صنایع نفتی حدود ۲۶ هزار تن است، اما با توجه به راهاندازی واحدهای ارتقای کیفی نفت کوره در پالایشگاههای نفت، این نیاز رو به فزونی است و میتواند زمینه همکاری بیش از پیش شرکتهای دانشبنیان ایرانی با شرکتهای خارجی را فراهم کند. سالاری گفت: امیدواریم بتوانیم از این طریق در یک فرایند رقابتی، امکانات داخلی را برای تولید دیگر کاتالیستها فراهم کنیم و افزون بر آن در زمینه صادرات کاتالیست تولید داخلی بویژه به کشورهای همسایه ورود کنیم.
وزارت نیرو مطالبهگری دراجرای سند امنیت غذایی را رها نکرد
سخنگوی صنعت آب کشور اصلیترین مشکل کشاورزی و راهبرد امنیت غذایی در کشور را بد مصرفی فوقالعاده آب عنوان کرد و گفت: این بد مصرفی اگر کنترل نشود، نخستین ضرر آن متوجه کشاورز و کشاورزی است.
عیسی بزرگزاده در چهارمین نشست «گفتوگوهای آبی» افزود: پایداری کشاورزی و امنیت غذایی در کشور مهم است و همین مسأله باید ما را نسبت به نحوه مصرف آب در این عرصه حساس کند.
وی ادامه داد: ما اکنون با کاهش ۳۷ درصدی آبخوانها در مشهد و ۳۳ درصدی در اصفهان روبهرو هستیم و کار به جایی رسیده که باید ۴۵۰ متر چاه حفر کرد تا آب موردنیاز کشت هندوانه و برنج تأمین شود و این یک نگرانی بزرگ است.
بزرگزاده گفت: نکته مهم و اساسی این است که وزارت جهاد کشاورزی بهعنوان نهاد مسئول مصرف بیش از ۸۰ درصد آب کشور، بهمنظور مدیریت و کاهش مصرف آب، سند امنیت غذایی را تدوین کرده و معتقدم باید تا الان گزارشهای متعددی از اقدام و اجرا ارائه میکرد که انجام نشده است.
وی با تأکید بر اینکه وزارت نیرو مطالبهگری در خصوص اجرای سند امنیت غذایی را رها نکرده است، اصلیترین دلیل عدم اجرای این سند را دشوار بودن تغییر رفتار دانست.