صفحات
  • صفحه اول
  • کلان
  • گزارش
  • انرژی
  • تولید
  • زیرساخت
  • بازار
  • صفحه آخر
شماره دویست و شصت و شش - ۲۱ تیر ۱۴۰۳
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و شصت و شش - ۲۱ تیر ۱۴۰۳ - صفحه ۶

عملکرد دولت سیزدهم در حوزه بنادر و دریا نشان می‌دهد

470 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در بنادر

هند با 120 میلیون دلار سرمایه‌گذاری و 250 میلیون دلار تأمین اعتبار به صورت فاینانس در حوزه ریلی و جاده‌ای در چابهار، بیشترین سهم را از قراردادهای سرمایه‌گذاری خارجی در بنادر کشور دارد

افزایش سرمایه‌گذاری داخی و خارجی  در زیرساخت‌ها، ناوگان و تجهیزات بندری و دریایی در دولت سیزدهم، رشد 49 درصدی ترانزیت دریایی در 3 ماه امسال را رقم زده است. دولت سیزدهم توسعه همه‌جانبه را در بنادر در دستور کار قرار داد که حاصل آن رشد متوازن در همه بخش‌ها در بنادر کشور است. همچنین اجرای سیاست‌های ابلاغی توسعه اقتصاد دریامحور، برای نخستین بار در دولت سیزدهم در برنامه هفتم توسعه مطرح و احکام مشخصی برای آن پیش‌بینی شده است. به گفته علی اکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، مطالعات جامعی برای اجرای سیاست‌های اقتصاد دریامحور انجام شده که بر اساس آن می‌توان برنامه های سیاست های ابلاغی را اجرا کرد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با تشریح عملکرد 33 ماهه در حوزه بنادر و دریانوردی در دولت سیزدهم گفت: سازمان بنادر و دریانوردی تلاش کرده است تا تک بعدی به امور توسعه نپردازد و همزمان به منابع انسانی و زیربنایی و ساختارهای مدیریت توجه کند.
 
سرمایه‌گذاری خارجی 5 کشور در بنادر
صفایی با اشاره به اقدامات اجرایی شاخص این سازمان گفت: در رشد تجارت دریابرد با فعالیت ارزشمند در توسعه تجارت خارجی شاهد این بودیم که در سال ۱۴۰۲ تجارت دریابرد به ۲۳۷ میلیون تن برسد. همچنین در سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۶۰ میلیون تن تجارت دریابرد محقق شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد رشد داشته است. در همین زمان بنادر شمالی نیز رشد قابل توجهی داشته‌اند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به جذب سرمایه‌گذاری خارجی گفت: با ۵ کشور خارجی به قرارداد و کار اجرایی رسیده‌ایم که یکی از آن کشورها هند بود که سرمایه‌گذاری ۱۲۰ میلیون دلاری در بندر چابهار انجام داد و برای فاینانس ۲۵۰ میلیون دلاری نیز به توافق رسیدیم که امکان افزایش به یک میلیارد دلار را دارد. به دلایلی مانند تحریم‌ها امکان بیان جزئیات بیشتر از سرمایه‌گذاری خارجی را نداریم.
 
رشد ترانزیت دریایی
صفایی افزود: یکی دیگر از اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم، تسهیل تجارت با کشورهای همسایه است که در ترانزیت نمود پیدا می‌کند و در همین راستا میزان ترانزیت از طریق دریا در سال ۱۴۰۲ به ۱۶ میلیون تن رسید و امسال به رشد حدود ۴۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رسیده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حوزه جذب سرمایه‌گذاری داخلی اقدامات بسیار خوبی در تسهیل قوانین و مقررات انجام شد، گفت: با اعتماد بخش خصوصی به سازمان بنادر و دریانوردی ۶۲ همت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال اجرا است یا در شرف اجرا قرار دارد که می‌توان به سیلوی غلات بندر امام خمینی(ره) و مخازن نفتی بندر شهید رجایی که دارای بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی بوده و در شرف افتتاح قرار دارند، اشاره کرد.
صفایی با اشاره عملکرد بخش توسعه زیرساخت بندری بیان کرد: توسعه زیرساخت‌ها که با هدف افزایش ظرفیت اسمی بنادر کشور انجام می‌شود و ۱۶۷ پروژه با اعتبار ۴۴ همت به بهره‌برداری رسیده یا تحویل بخش خصوصی شده و ظرفیت اسمی بنادر از ۲۸۰ میلیون تن به ۳۰۰ میلیون تن رسیده است.
وی افزود: در حال حاضر ۴۰۵ پروژه با اعتبار ۱۴۸ همت در حال اجرا قرار دارد که برخی از آنها بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در ادامه به پروژه‌های شاخص اشاره کرد و گفت: احیای خلیج گرگان و بندر ترکمن، احداث بندر خمیر، طراحی بندر لنگه، سیلوی مکانیزه غلات با ظرفیت یک میلیون تن، ۷۰۰ هکتار زیرساخت اساسی، ۲۹۲ شناور و تجهیزات استراتژیک، بندرگاه در بندر عباس با ۴ کیلومتر عمق پیشرفت، بندر چمخاله، بندر بوموسی، اروند کنار، ۲۲ فروند اسکله گردشگری، افزایش ۳۱ فروند کشتی تجاری، بندر گناوه، دیلم و اروندکنار، انجام مطالعات مهندسی ارزش و اسکله نفتی بندر چابهار از جمله این پروژه‌ها به شمار می‌روند.
 
نوسازی ناوگان
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اقدامات بخش نوسازی تجهیزات بندری و دریایی اظهار کرد: بیش از ۳۰۰ فروند تجهیزات بندری استراتژیک در بنادر کشور داریم که عمر طولانی داشتند به همین خاطر نسبت به ساخت یا خرید ۲۹۲ فروند تجهیز بندری اقدام شد که ۸۳ فروند آن تحویل شده و باقی از رشد ۴۰ درصدی برخوردار است. همچنین ۱۳۰ فروند تجهیز بندری توسط بخش خصوصی تهیه شده است.
صفایی با بیان اینکه بخش دریایی با کمبود نیروی متخصص دریایی به تعداد ۳۵۰ نفر مواجه است، گفت: ۳۰۹ نفر از طریق آزمون، ۲۵۰ نفر از دانشگاه دریایی چابهار، ۳۵ نفر از نخبگان و ۱۰۰ نفر بورسیه نیروهای مسلح جذب می‌شوند.
 
افزایش تردد دریایی کشور به ۱۷۵ هزار فروند
صفایی بیان کرد: میزان تردد دریایی از ۱۴۶ هزار فروند به ۱۷۵ هزار فروند افزایش یافته است. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: در حوزه شفاف‌سازی و مقابله با فساد، یکپارچه‌سازی کل شبکه نرم‌افزاری کشور انجام شد که در بندر شهید رجایی به صورت آزمایشی در حال اجرا است، به‌طوری‌که تمامی ۸۰ نرم افزار سازمان در ۴ نرم‌افزار قرار گرفته‌اند.
صفایی یادآور شد: در حوزه فاوا بخش‌های زیرساخت و پشتیبانی تقویت شده‌اند، زیرا روزانه حدود ۷۰۰ هزار حمله به شبکه دریایی کشور انجام می‌شود که تاکنون همه این حملات توسط کارشناسان متخصص و متعهد ما خنثی شده‌اند. همچنین یک سیستم کاملاً پشتیبان داریم که در عرض ۳ ساعت می‌توانیم سیستم جایگزین را عملیاتی کنیم.
وی با اشاره به توسعه دریامحور بیان کرد: ما در سازمان بنادر همزمان با انجام مطالعات سیاست‌های توسعه دریامحور در مجمع تشخیص مصلحت نظام ۷ دسته مطالعات زیربنایی انجام دادیم که شامل مطالعات مدیریت یکپارچه سواحل، طرح ویژه راهبردی ویژه پایدار ۴۱ جزیره کشور، سند برنامه ریزی استراتژیک، سند لجستیک کشور، طرح جامعه بنادر کشور و تدوین برنامه وزارت راه و شهرسازی در تحقق توسعه دریامحور می‌شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره آخرین وضعیت رسیدگی به اختلاس در بندر امام خمینی(ره) گفت: اقدامات خوبی توسط وزارت اطلاعات و دستگاه‌های قضایی انجام شده است و خبرهای خوبی به مردم داده می‌شود.
 
تخلیه و بارگیری ۲۵ میلیون تن کالای اساسی
وی با اشاره به میزان تخلیه و بارگیری کالای اساسی نیز گفت: تا ۱۸ تیرماه امسال حدود ۷ میلیون تن کالای اساسی تخلیه بارگیری شده است و این میزان در سه سال اخیر سالانه ۲۵ میلیون تن بوده است.
صفایی افزود: کالای اساسی موجود در بنادر کشور ۳.۹ میلیون تن است و ظرفیت اسکله‌های ایران بیش از ۲ برابر این عدد است، لذا مشکلی در این خصوص موجود ندارد و الان میزان ورود و خروج کالا در بنادر برابری می‌کند.
 
کاهش سن ناوگان تجاری دریایی
وی، سن ناوگان تجاری دریایی تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران را ۱۹ سال عنوان کرد که در سال‌های گذشته کاهش داشته است و گفت: در سه سال گذشته تعداد ۳۱ فروند کشتی در ناوگان دریای خزر اضافه شده و علاوه بر آن در دریاهای جنوب شرکت‌های بخش خصوصی اقدام به خرید کشتی‌های مختلف کرده‌اند.
صفایی با بیان اینکه در حوزه تجاری با کشورهای چین و روسیه کار می‌کنیم، به رشد عملکرد صادرات و واردات با روسیه و قزاقستان در بنادر شمالی اشاره کرد.
وی ادامه داد: بندر نوشهر ۷۰ درصد، بندر امیرآباد ۴۵ درصد و بندر انزلی ۳۰ رشد تجارت با روسیه و قزاقستان داشته است، ضمن اینکه عمده واردات از این دو کشور غلات است.

 

بــــرش

ترانزیت نفت اقلیم کردستان از بنادر امام و بوشهر
جلیل اسلامی، معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی  درخصوص میزان ترانزیت نفت و کالاهای غیرنفتی از بنادر با بیان اینکه در از ابتدای سال جاری تا ۱۷ تیرماه ترانزیت از بنادر کشور با افزایش ۴۹ درصدی روبه‌رو شده است، گفت: تقاضای ترانزیت نفتی از اقلیم کردستان به‌شدت افزایش یافته است که ما برای پاسخگویی به آن، در سال قبل و امسال ظرفیت بسیار خوب و سریع در جزیره نگین ایجاد کردیم و با خطوط لوله جدید در بندر امام و بوشهر توانستیم همه تقاضا را پاسخ دهیم.
اسلامی افزود: همین الان هم صف بلند کامیون‌ها در راه بندر امام و جزیره نگین برای رساندن نفت از اقلیم کردستان به بندر به‌منظور ترانزیت وجود دارد. معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی درباره خط مسافری دریایی ایران و عراق برای سفرهای اربعین گفت: این خط دریایی فعال است و امسال پیش‌بینی می‌کنیم میزان استقبال زوار حسینی از این خط افزایش یابد.

جستجو
آرشیو تاریخی