با حضور وزیر اقتصاد و وزیر دادگستری
فاز نخست سامانه یکپارچه اموال تملیکی به بهرهبرداری رسید
فاز نخست سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات) با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و وزیر دادگستری به بهرهبرداری رسید.
فاز نخست سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات) و پروژه تجهیز انبارها و آغاز عملیاتی طرح احصای کالاهای موجود در انبارها صبح دیروز با حضور وزرای اقتصاد و دادگستری، مدیر عامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی و جمعی از مدیران و نمایندگان دستگاههای دولتی و نظارتی در وزارت امور اقتصادی و دارایی به بهرهبرداری رسید.
امینحسین رحیمی، وزیر دادگستری در مراسم بهرهبرداری از فاز نخست سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات) با قدردانی از وزیر اقتصاد برای حمایت از ساماندهی اموال تملیکی، اظهار داشت: در ابتدای دولت سیزدهم، وضعیت انبارهای اموال تملیکی، بسیار نامناسب و آشفته بود، اما اکنون وضعیت مناسب و شفافی یافتهاند. وی افزود: با تلاشهای انجام شده، کالاهایی که وارد انبارها میشود، ثبت شده و روال قانونی آنها طی میشود.
وزیر دادگستری با اشاره به روند مناسب اتصال سامانه دستگاههای مختلف از جمله دستگاههای مرتبط با قاچاق کالا به سامانه اموال تملیکی، اضافه کرد: امیدواریم در فازهای بعدی، سایر سامانهها و دستگاههای مرتبط نیز به این سامانه یکپارچه متصل شوند تا روند تعیین تکلیف کالاهای اموال تملیکی، شتاب بیشتری بگیرد.
سید عبدالمجید اجتهادی، مدیر عامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی نیز در مراسم بهرهبرداری از فاز نخست سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات) با اشاره به دستور و پیگیری رئیس جمهور شهید برای ساماندهی اموال تملیکی اظهار داشت: قوه قضائیه، وزارت اقتصاد و سایر دستگاهها تلاش زیادی برای به نتیجه رسیدن این طرح انجام دادند.
مدیر عامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی با برشماری اقدامات انجام شده برای ساماندهی اموال تملیکی، ادامه داد: برای تجهیز انبارها تلاشهای گستردهای انجام شده به طوری که در بخش قفسهبندی حدود 2 هزار درصد رشد کردهایم که زمینه اجرای طرح احصا را فراهم کرد.
اجتهادی با بیان اینکه با الکترونیکی کردن فروش در 2.5 سال گذشته، شاهد افزایش فروش و شفافیت بودهایم، اضافه کرد: 97 فروش اموال تملیکی به صورت الکترونیکی بوده است.
مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی ادامه داد: در این مدت، بیش از 92 هزار میلیارد تومان کالا، تعیین تکلیف شده است.
اجتهادی اضافه کرد: برای ساماندهی اموال غیر منقول نیز اقداماتی انجام شده به طوری که در سال 1402 نسبت به سال 1400 شاهد رشد 1750 درصدی در ساماندهی بخش اموال غیر منقول بودهایم.
بر اساس این گزارش، ماده 18 آییننامه اجرایی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی را موظف میکند، به منظور مستندسازی الکترونیک اطلاعات اموال ناشی از قاچاق، با همکاری وزارت صمت، سازمان تعزیرات حکومتی، گمرک، دستگاه کاشف، سازمانهای مجوزدهنده در فرایند تجارت، سازمان امور مالیاتی کشور و سایر دستگاههایی که از مرحله کشف کالای قاچاق تا بازگشت مجدد آن به اقتصاد رسمی یا خروج از کشور یا امحا نقش دارند، سامانه یکپارچه اموال تملیکی سازمان را به نحوی تکمیل و عملیاتی کند که کلیه تکالیف قانونی سازمان در راستای اجرای قانون به نحو مطلوب انجام و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
همچنین بر اساس قانون مذکور سامانه یکپارچه اموال تملیکی سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی باید به نحوی تکمیل شود که ضمن تبادل با سامانه پروندههای قاچاق کالا و ارز کلیه عملیات انجام شده در خصوص تکالیف مربوط از جمله فرایندهای ثبت، بررسی، ارزیابی، ارزشگذاری کالا و عرضه، فروش به شرط خروج از کشور، امحا و استرداد اموال و نتیجه نهایی رسیدگی توسط مراجع رسیدگی کننده را شامل شود.
طبق گزارش بانک جهانی، رشد اقتصادی ایران به بالای ۵ درصد رسید
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: براساس گزارش بانک جهانی که در سال ۲۰۲۴ منتشر شد رشد اقتصادی ایران به بالای ۵ درصد رسید و نرخ بیکاری به ۷.۶ درصد کاهش یافت. سید احسان خاندوزی روز شنبه در مراسم بهرهبرداری از فاز نخست سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات) و پروژه تجهیز انبارها و آغاز عملیاتی طرح احصای کالاهای موجود در انبارها که با حضور وزیر دادگستری برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس گزارش بانک جهانی، ۶.۵ میلیون نفر در ایران از خط فقر خارج شدند که این امر حاصل زحمات دولت سیزدهم و حاکمیت با وجود شرایط تحریمی است که وضعیت اقتصاد را به نقطهای رسانده است که چشمبستنی نیست. وی ادامه داد: مسیر تحول در دولت چهاردهم با قوت دنبال شود.
خاندوزی با تأکید بر ساماندهی انبارهای اموال تملیکی اظهار داشت: مقایسه وضعیت انبارها در دوره قبل از سال ۱۴۰۰ و بعد از آن نشان میدهد که تحول جدیدی در سازمان اموال تملیکی رخ داده است که اگر این همت و همافزایی مدیران نبود، نمیتوانستیم چندین برابر دورههای گذشته عملکرد اقتصادی موفق داشته باشیم.
وی با اشاره به اصلاح اساسی در سازمان اموال تملیکی گفت: اقدام مشترک دولت و قوه قضائیه رقم خورد که از فعال کردن ظرفیتهای درونسازمانی و تعاملات بینقوهای بود.
وزیر اقتصاد عنوان کرد: بر اساس گزارش سازمان اموال تملیکی در دولت سیزدهم نسبت به دولت گذشته از 3 هزار به ۴۰ هزار میلیارد تومان در اعاده کالاها در دولت سیزدهم رسیدهایم، همچنین قفسهبندی انبارها در این دولت به اندازه ۲۰ برابر دولتهای قبل ساماندهی شده است.
وی با اشاره به فاز اول سامانه سیات گفت: این سامانه وضعیت کالاها را در انبارها نشان میدهد که در آینده فاز دوم آن اجرایی میشود. البته باید نظارتها صورت گیرد تا خارج از سامانه فعالیتی ثبت نشود و فرآیندها الکترونیکی شود.
خاندوزی با انتقاد از بیاخلاقی رسانهای در فضاهای مجازی گفت: گزارشهایی منتشر میشود که پایین بودن انصاف رسانهای را نشان میدهد، این افراد چند برابر بودن عملکردها را ندیدهاند، بلکه خلاف آن را در اذهان عمومی القا میکنند و این امر به خاطر منافع سیاسی است که مباحث را وارونه جلوه میدهند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ۹۴ هزار میلیارد تومان ارزش تعیینتکلیف کالاهاست که در دولت سیزدهم رقم خورد؛ این آمار در دولت گذشته ۱۲ هزار میلیارد تومان بود که افزایش 8 برابری نشان میدهد.
خاندوزی در بازدید از انبار اموال تملیکی استان تهران و رونمایی از سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات) اظهار داشت: بازدید شهید جمهور از انبارهای این سازمان منجر به تسریع در تعیینتکلیف کالاها شد. وی افزود: اکنون سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی در این دولت به نقطهای رسیده است که امیدواریم هرگز به وضعیت قبل از سال ۱۴۰۰ نرسد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اعاده کالاها، گفت: با رسیدگی به پروندهها، کالاها به چرخه تولید بازگشته است. وی عنوانکرد: تعداد حراجهای خردهفروشی اموال تملیکی از ۱۱ به ۵۰۰ مورد افزایش یافته است.
خاندوزی به وضعیت نابسامان کالاها در دولت گذشته اشاره کرد و گفت: در گذشته کالاهای متروکه در کاغذها وجود داشت، اما زمان زیادی طول میکشید تا در انبارها پیدا شود و گاهی مجبور بودند با پا گذاشتن روی کالاهای دیگر آنها را پیدا کنند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: اکنون با راهاندازی سامانه سیات، از لحظه ورود کالاها در هر استانی از طریق سامانه مشخص میشود که کالا دارای چه حکم قضایی و در کدام انبار نگهداری میشود و امیدواریم این فرآیند در دولت آینده ادامه پیدا کند.
رشد ۲ هزار درصدی تجهیز انبارهای اموال تملیکی در دولت سیزدهم
مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به هوشمند و مجهز شدن انبارهای این سازمان، گفت: تجهیز انبارهای اموال تملیکی در دولت شهید جمهور ۲ هزار درصد رشد یافت که قابل مقایسه با دورههای گذشته نیست.
سید عبدالمجید اجتهادی در مراسم بهرهبرداری از فاز نخست سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات)، پروژه تجهیز انبارها و آغاز عملیاتی طرح احصای کالاهای موجود در انبارها که با حضور وزرای امور اقتصادی و دارایی و دادگستری برگزار شد، اظهار داشت: رئیسجمهور شهید، آغازگر ساماندهی سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی بود که با هماهنگی بین دستگاهها و قوای مختلف فراهم شد.
مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی افزود: اقدامات و پیگیریهای وزیر اقتصاد در حوزه انبارهای سازمان اموال تملیکی قابل قیاس با هیچ دوره دیگری نیست، همچنین رسیدگی به پروندههای قضایی توسط دادگستری بهسرعت انجام میشود. وی با اشاره به طرح احصای کالاهای موجود در انبارها، گفت: این طرح که شناسهدار کردن کالاهاست، پیشرفت خوبی داشته است و فرآیندها الکترونیکی شدهاند.
اجتهادی ابراز داشت: ۹۷ درصد فروشهای سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی به صورت الکترونیکی است و با راهاندازی حراج خردهفروشی برخط، حراجها به صورت هفتگی و آنلاین برگزار میشود.
وی تأکید کرد: در دولت سیزدهم بیش از ۹۲ هزار میلیارد تومان کالا تعیینتکلیف شده است و این امر باعث شده تجار اقدام به ترخیص کالاها کنند. به گفته مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی، یکهزار و ۷۵۰ درصد رشد در اموال منقول ثبت شده است.
معاون بهرهبرداری و فروش سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی در آیین رونمایی از این سامانه اظهار داشت: این طرحها در راستای مطالبه رئیسجمهور شهید، آیتالله رئیسی در بازدید از انبارهای این سازمان در سال ۱۴۰۰ و دستور وزیر اقتصاد اجرایی شد.
سعید غلامی باغی افزود: استقرار سامانه هوشمند و شفاف با قابلیت ارائه گزارش برخط، جلوگیری از هر گونه فساد و کسری کالا، امکان نظارت بر عملیات ورود و خروج کالاها و تسریع در تعیینتکلیف کالاها برای برقراری ارتباط سامانه با مراجع رسیدگیکننده و دستگاههای صادرکننده مجوز رونمایی شد.
وی با اشاره به صدور شناسه کالا و رهگیری گفت: با اتصال همه انبارهای این سازمان به شبکه هوشمند، ثبت دقیق صورتجلسه کشف، امکان صدور شناسه رهگیری و شناسه کالا و همچنین تعیین ارزش قیمت کالاها فراهم شد.
معاون بهرهبرداری و فروش سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی عنوانکرد: دستاوردهای کلیدی این طرح، حذف اسناد کاغذی، امکان رصد وضعیت کالا از مرحله تحویل در انبار تا صدور کالا، امکان دریافت گزارشهای متنوع در جهت تصمیمگیری و سیاستگذاری و سرعت در تعیینتکلیف کالاهاست.