صفحات
  • صفحه اول
  • کلان
  • گزارش
  • انرژی
  • تولید
  • زیرساخت
  • بازار
  • صفحه آخر
شماره دویست و شصت و هشت - ۲۴ تیر ۱۴۰۳
روزنامه ایران اقتصادی - شماره دویست و شصت و هشت - ۲۴ تیر ۱۴۰۳ - صفحه ۷

اخبار

5.5 میلیون رأس دام سنگین در کشور موجود است

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، موجودی دام سنگین کشور در خرداد ماه امسال ۵.۵ میلیون رأس بوده است. بر اساس اطلاعات حاصل از آمارگیری اندازه‌گیری فصلی تعداد و تولیدات فصلی دام سنگین (گاو و گوساله) دوره بهار ۱۴۰۳ که در اواخر خرداد ماه سال‌جاری اجرا شد، تعداد گاو و گوساله موجود در دامداری‌های کشور ۵.۵۷ میلیون رأس برآورد شد که شامل ۱.۷۳ میلیون رأس دام اصیل، ۲.۳۸ میلیون رأس دام آمیخته و ۱.۴۶ میلیون رأس دام بومی است. تعداد گاو و گوساله موجود در دامداری‌های کشور نسبت به زمان مشابه سال قبل ۱.۹ درصد افزایش یافته است. در فصل بهار سال‌جاری، تعداد گوساله متولد شده ۴۱۵ هزار رأس و تعداد گاو و گوساله در حال پروار ۴۵۸ هزار رأس برآورد شد که نسبت به فصل بهار سال قبل، به ترتیب ۱۰.۷ درصد افزایش و ۷.۱ درصد کاهش داشته است. مقدار تولید شیر گاو در بهار امسال ۲.۳۱ میلیون تن برآورد شد که نسبت به بهار سال گذشته ۱۲.۵ درصد افزایش داشته است.

 

صدور سند اراضی کشاورزی ۳ تا ۵ سال آینده به پایان می‌رسد

صیانت از اراضی کشاورزی یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی است که با اجرای قانون پیش‌بینی می‌شود طی ۳ تا ۵ سال آینده، صدور اسناد کشاورزی به پایان برسد. محمد احمدی، مدیرکل مهندسی و حدنگاری اراضی کشاورزی با بیان اینکه رفع تداخلات اراضی کشاورزی سال‌جاری به پایان خواهد رسید، گفت: بر اساس قانون هر قطعه زمین بعد از بررسی‌های قانونی به لحاظ تصرفات قابلیت صدور سند را دارد، همچنین بعد از یکپارچگی می‌توان تجمیع برای صدور سند و فعالیت‌های کشاورزی را در دستور کار قرار داد. مجری و مدیر پروژه رفع تداخلات اراضی کشاورزی و سنددار کردن اراضی کشاورزی گفت: آمارها نشان می‌دهد که ۷۶ درصد رفع تداخلات انجام شده است. بنا بر آمار سال ۱۳۴۱ خورشیدی، اصلاحات ارضی باعث خرد شدن اراضی شد که در شرایط کنونی، مسئولان برای معیشتی شدن کشاورزی درصدد یکپارچه‌سازی اراضی هستند. آمارها حاکی از آن است که حدود ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در کشور وجود دارد که نیمی از آن کمتر از یک هکتار است، از این رو سنددار شدن اراضی به منظور حفظ کاربری اراضی کشاورزی و تأمین امنیت غذایی پایدار دارای اهمیت است.

 

اختصاص ۶۰درصد تولید نهال به زراعت چوب

معاون امور سازمان جنگل‌ها و مراتع گفت: در سال دوم طرح کاشت یک میلیارد درخت، ۵۰ تا ۶۰ درصد تولید نهال توسط بخش دولتی و خصوصی به زراعت چوب اختصاص می‌یابد. نقی شعبانیان در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در سال دوم طرح کاشت یک میلیارد درخت از مجموع ۱۲۰ میلیون اصله نهال بخش خصوصی پیش‌بینی می‌شود که ۱۱۰ میلیون به زراعت چوب اختصاص یابد، همچنین از مجموع ۱۳۰ میلیون اصله نهال بخش دولتی ۳۰ درصد به بحث زراعت چوب اختصاص خواهد یافت. شعبانیان ادامه داد: با بهره‌گیری از توان علمی کشور می‌توان از نظر زراعت چوب به جایی رسید که از واردات بی‌نیاز شد، اما طی این چهار سال با اجرای کاشت یک میلیارد درخت که بخشی مربوط به تولید زراعت چوب است، می‌توان ۵۰ تا ۶۰ درصد نیاز کشور را از این طریق تأمین کرد.

جستجو
آرشیو تاریخی