اخبار
سهم نیروگاههای بادی از تجدید پذیرها به ۳۱ درصد رسید
ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور تا پایان خردادماه به یکهزار و ۲۰۰ مگاوات نزدیک شد. تلاش برای توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در وزارت نیرو با جدیت دنبال میشود. برای تحقق هدف شتاببخشی به رشد و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اقدامهای متعددی انجام شده است. تنوعبخشی به مدلهای تتمین مالی، افزایش سقف خرید تضمینی برق، فراهمشدن امکان خریدوفروش برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس انرژی و فراهمشدن امکان صادرات برق تجدیدپذیرها، مهمترین اقدامهای صورتگرفته به این منظور بوده است. آخرین گزارش سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران نشان میدهد تا پایان خردادماه ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور به ۱۱۹۹.۷۱ مگاوات رسیده است که بهزودی به یکهزار و ۲۰۰ مگاوات خواهد رسید. از این میان سهم نیروگاههای بادی با ۳۶۶.۳ مگاوات ۳۱ درصد است. سهم نیروگاههای خورشیدی نیز با ۵۲۹.۹ مگاوات ۵۸ درصد از کل ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر کشور تا پایان خردادماه امسال بوده است. نیروگاههای برقابی کوچک نیز که نوعی از انرژیهای تجدیدپذیر به شمار میرود تا پایان خردادماه امسال با ۱۰۳.۶۷ مگاوات، سهمی ۹ درصدی داشتهاند. نیروگاههای زیستتوده نیز با ۱۲.۵ مگاوات سهمی یکدرصدی دارند و سهم نیروگاههای توربین انبساطی هم با ۹.۶ مگاوات، یک درصد بوده است. مجموع انرژیهای تجدیدپذیر کشور در خردادماه هشت دهم از برق کشور را تولید کردهاند.
مثلث ذخیرهسازی در شرکت نفت مناطق مرکزی تکمیل میشود
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران اعلام کرد که میدان گازی مختار با احداث جاده دسترسی موقعیت حفاری و حفاری یک حلقه چاه ارزیابی و پروژه ذخیرهسازی گاز طبیعی در این میدان، به سومین قطب ذخیرهسازی گاز در کشور تبدیل میشود. مهدی حیدری در بازدید از پروژه توسعه میدان گازی مختار یاسوج، با اشاره به توسعه این میدان بیان کرد: با توجه به موقعیت راهبردی میدان مختار و لزوم توجه جدی به جبران ناترازی گاز، توسعه این میدان در دستور کار شرکت نفت مناطق مرکزی ایران قرار گرفت که هماکنون حدود ۸۵درصد طراحی موقعیت حفاری آن انجام شده است و بزودی دکل برای حفاری چاه ارزیابی مستقر میشود.
رفع ناترازی گاز کشور با تولید سالانه 25 میلیون تن زغالسنگ
دبیر هیأت مدیره انجمن زغالسنگ ایران اعلام کرد که ۱۲تا ۱۴میلیارد تن ذخایر زمینشناسی زغالسنگ در کشور وجود دارد که با اکتشاف بیشتر میتوان از ۲میلیارد تن ذخایر قطعی به ۵ میلیارد تن برسیم. سعید صمدی در گفت و گو با چابک آنلاین، افزود: برای رفع ناترازی گاز باید سالانه ۲۵ میلیون تن تولید زغال حرارتی داشته باشیم که البته رقم بالایی نیست. به گفته وی، دولت ۱۲سال پیش، قانونی برای صرفه جویی انرژی وضع کرد که البته اجرا نشد اما با چنین اهرمهایی میتوان برای زغال تقاضا ایجاد کرد.