۴۵ میلیون لیتر سوخت در نیروگاه‌ها به صورت میانگین مصرف می‌شود

معاون وزیر نفت با بیان اقدامات شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی در دولت سیزدهم گفت: یکی از اقدامات انجام شده رفع چالش کارت سوخت بود و حدود ۱۵ میلیون کارت را در سه نوبت تأمین کردیم.
برنامه صف اول با حضور جلیل سالاری، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به بررسی موضوع عملکرد صنعت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی پرداخته شد که مشروح آن در ادامه بیان می‌شود.
جلیل سالاری در این برنامه گفت: زمانی که ما وارد مجموعه شدیم، مواجه با کرونا بودیم، مصرف کشور بسیار پایین بود، از یک طرف دیگر؛ دولت گذشته یک سری تعهداتی ایجاد کرده بود، شاید نزدیک ۱۱ میلیون بشکه بنزین تعهدات ایجاد شده بود. بخشی از تعهدات را مبالغش را هم گرفته و در خزانه هزینه شده بود.
 معاون وزیر نفت افزود: برای صادرات، یعنی تعهد شده بود با یک قیمت ثابتی بدون اینکه محموله تحویل شود و یک بخشی از محموله هم صادر شده بود ولی منابع آن وصول نشده بود، هنوز هم مشکل است؛ نزدیک ۳۸۵ میلیون دلار منابع، وصول نشده بود و به اشخاص واسطه صادر شده بود. این افراد مراجعه می‌کردند نزدیک ۲۴ تا ۲۵ شرکت بودند، اینها را باید تعیین تکلیف و رفع تعهد می‌کردیم.
 وی افزود: در این بخش تلاش شد که تدریجاً آن تعهدات را، قیمت‌ها هم خیلی نازل بود شاید بشکه‌ای هشت تا ۲۸ دلار صادر شده بود؛ ولی بعد ما باید بشکه‌ای ۵۵ تا ۶۰ دلار این تعهدات را می‌دادیم، چون این مبالغ را دریافت کرده بودند. مبالغ هم به حساب‌های شرکت نبود، عملاً اینها به خزانه واریز شده بود و مصرف شده بود. تدریجاً هم شرایط به گونه‌ای بود که بخشی هم از مخازن مصرف شده بود. ما هم مواجه بودیم با ایام زمستان، قطعاً باید بخش ذخیره‌سازی را یک مقدار توسعه می‌دادیم، نیاز بود که ذخیره‌سازی را افزایش دهیم، از آن طرف مواجه بودیم با وضعیت سامانه مان، در ابتدای ورود به مجموعه؛ مشکل محک سامانه بود، چون به سامانه توجه نشده بود؛ بحث پشتیبانی آن، قشر زیادی از مردم بودند که مشکل کارت داشتند، شاید نزدیک یک تا یک و نیم میلیون نفر.
 
اتمام مأموریت کارت سوخت‌ها در دولت سیزدهم
معاون وزیر نفت افزود: ما نزدیک ۱۵ میلیون کارت را در سه نوبت تأمین کردیم. زمان تحویل کارت به مردم؛ یکی از سؤالات مردم و درخواست‌ها بود. با اقداماتی که انجام شد، زمان را کوتاه کردیم، حتی یک سامانه درخواست گذاشتیم که نیازی به مراجعه به پلیس ۱۰+ نباشد که زمان یک ماهه شد. الان هم در بازه یک هفته کارت سوخت را به مردم تحویل می‌دهیم. به موازات آن، یکی از تکالیفی که در مجموعه بود، بحث تمرکز حساب‌ها و شفاف‌سازی بود. ما نزدیک ۸۰۰ حساب یک طرفه و دو طرفه داشتیم. اینها از سال ۹۷ تکلیف شده بود، کسی اقدام نکرده بود، این حساب‌ها را حساب واحد خزانه کردیم. تمام اینها را متمرکز کردیم.
 وی افزود: شرکت‌های پشتیبان فعال شد و کارت‌خوان‌ها عملاً با توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان بومی شد و الان ما یک سامانه جی‌تی‌اس هم گذاشتیم که مرتب پایش می‌شود. خرابی‌ها از ۴۵ درصد به زیر پنج درصد آمد. این اقداماتی که در این بخش در آن گام انجام شد. از آن طرف هم تلاش کردیم که هم مشکل خاموشی را حل کنیم، نه دیگر در آن زمستان ۱۸ میلیارد سوخت برای نیروگاه‌ها دادیم، مصارف یک دفعه رشدش صعودی شد؛ ۷۵ میلیون مصرف بود این عدد رسید به ۹۴، سال بعد رسید به ۱۰۵، بعد رسید به ۱۱۸ یعنی افزایش تصاعدی با همان زیرساخت‌های قبل، یک اتفاقاتی هم افتاده بود که هر گونه توسعه را ممنوع کرده بودند، یعنی در بخش ایجاد ذخیره، مخازن و غیره، ما آن مصوبات را اصلاح کردیم، عملاً رفتیم طرح‌های توسعه را در مجموعه‌ها شکل دادیم.
جلیل سالاری ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ این عدد نزدیک به ۳۷ و ۷ دهم میلیارد مصرف بنزین‌مان بود، ۱۴۰۱ این رسیده به ۳۸ و سه دهم، ۱۴۰۲ رسید به ۴۲ و سه دهم. الان پیش‌بینی ما ۴۶ است، یعنی تفاوت اینها یک عدد ۳۹ میلیون لیتری است و اگر نفت‌گاز و سایر فراورده‌ها را هم اضافه کنیم، یعنی ما ۴۱ میلیون لیتر در این بازه زمانی افزایش داشتیم. چه اتفاقی افتاده؟ ما تعداد ناوگان حمل و نقل‌مان هم در حوزه سواری سبک بخش بنزینی، هم دیزلی؛ حدود ۳۱ میلیون هستند با مجموعه موتورسیکلت‌ها که نگاه کنیم و غیره. پس این نشان می‌دهد که خودروها فرسوده است، نیاز به نوسازی ناوگان احساس می‌شد. اسقاط خودروها؛ همان طور در سال ۸۶ انجام می‌دادیم، اتفاق بیفتد. از یک طرف دیگر میزان مصرف است.
 
یک لیتر گازوئیل در افغانستان نزدیک ۵۱ هزار تومان است
 وی افزود: ما گازوئیل داریم ۳۰۰ تومان، این شکاف قیمتی، خودش زمینه‌ای برای قاچاق است؛ بنابراین ما در بخش حمل و نقل، علیرغم اینکه تکلیفی از قانون ۹۳ و ۹۷ بوده، سامانه سپه‌تن و سیپاد بوده، اجرا نشده بود، الان سامانه پیمایش برخط خودمان آمدیم طرح مپینگ را گذاشتیم، بر اساس این از ماه آینده هم در حوزه خودروهای سنگین اجرا می‌کنیم که عملاً خودرویی که فعالیت دارد، عملکرد دارد، بتواند سهمیه سوخت خود را دریافت کند و امیدواریم با همین اقدامات هم بتوانیم بخشی از حوزه مدیریت مصرف را انجام دهیم.

۴۵ میلیون لیتر سوخت در نیروگاه‌ها به صورت میانگین مصرف می‌شود
وی افزود: نزدیک ۴۴ تا ۴۵ میلیون لیتر سوخت در نیروگاه‌ها به صورت میانگین مصرف می‌شود. این عدد یک عدد قابل توجهی است. به نیروگاه‌ها در حوزه راندمان توجه کردیم که بالأخره اینها باید در بخش راندمان که تکلیفی در برنامه ششم بوده؛ به تناسب باید به راندمان نیروگاه اضافه شود.
 سالاری گفت: قطعاً بالأخره حوزه نیروگاه‌ها هم؛ حوزه راندمان را افزایش دهند، یعنی ما سی‌اچ‌پی‌ها را باید در این حوزه گسترش دهیم. این است که ۱۸ میلیارد مصرف سوخت مایع در بخش نیروگاهی است و نزدیک به ۸۵ تا ۸۶ میلیارد سوخت گاز را؛ یک عدد ۹۵ تا ۹۶ میلیارد قابل توجه است. ما صرفاً فقط در حوزه نیروگاهی مصرف کنیم. بالأخره در حوزه نیروگاهی هم به سوخت‌های تجدیدپذیر توجه شود و هم اینکه در بخش سی‌اچ‌پی‌ها و افزایش راندمان نیروگاه‌ها که یک بخشی هم مدیریت مصرفی است که باید به وسیله مردم اتفاق بیفتد.

جستجو
آرشیو تاریخی