اخبار
افتتاح بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته
محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی در مراسم افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی دام، طیور و صنایع وابسته با اشاره به 5 راهبرد تعریف شده در این وزارتخانه، گفت: نخستین راهبرد «حداکثرسازی تولید» بود. در این بخش باید از تمام ظرفیتها برای واحدهای تولیدی استفاده شود. البته این حداکثرسازی باید با حفاظت از منابع پایه کشاورزی باشد. دوم، «یکنواختی تولید» با هدف به حداقل رسیدن نوسانات در حوزه محصولات کشاورزی و بویژه کالاهای اساسی است. نیکبخت به سومین راهبرد اشاره کرد و گفت: «توازن بخشی در تولید» موضوع دیگر در حال پیگیری است. هدف استفاده از تمام طرفیتهای مختلف بخش کشاورزی با توجه به منابع موجود است؛ اینکه راندمان تولید افزایش یافته و متناسب با ظرفیتهای موجود باشد. وزیر جهاد کشاورزی دولت سیزدهم تصریح کرد: «تولید صادرات محور» و «کشاورزی دانش بنیان و افزایش بهرهوری» دو راهبرد بعدی است. موانع باید از پیش پای تولیدکنندگان برداشته شود.
وی در ادامه سخنان خود به ضرورت سرمایهگذاری در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: در حوزه سرمایهگذاری هم بخشهای دام، طیور و شیلات از اولویتهای جدی وزارتخانه محسوب میشوند؛ بویژه در حوزه آبزیپروری فقط از 10 تا 15 درصد ظرفیتهای موجود کشور استفاده شده است. وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: موضوع پرورش ماهی در قفس و پرورش ماهیان گرمابی و سردابی از دیگر حوزههای مهم برای سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی است. در حال حاضر 500 هزار حلقه چاه مجوزدار در اختیار این بخش قرار دارد که یک مزیت محسوب میشود. وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: 8 محصول اساسی برای افزایش تولید انتخاب شده است که یکی از آنها افزایش تولید نهادههای دامی است. وی گفت: در حال حاضر بیش از 3 میلیون و 600 هزار تن ذرت در انبارهای کشور موجود است و نزدیک به 2 میلیون تن کنجاله سویا وجود دارد که بیش از 4 ماه نیاز کشور را تأمین میکند.
نیکبخت با بیان اینکه امروز از وضعیت بحرانی نهادههای دامی عبور کرده ایم، اظهار کرد: در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی در حال برنامهریزی برای تأمین نهادههای دامی برای نیمه دوم سال است. نیکبخت درباره تولید گوشت قرمز هم گفت: در سالهای گذشته دامهای مولد را از دست داده بودیم و اکنون در حال احیا و بازسازی دامهای مولد هستیم که اگر لازم باشد با ارز ترجیحی وارد میکنیم.
برنج وارداتی کماکان مشمول دریافت ارز ترجیحی باقی ماند
سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران از باقی ماندن برنج وارداتی در فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی خبر داد. مجیدرضا منصور خاکی، سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران با بیان اینکه برنج وارداتی کماکان در فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی باقی میماند، گفت: صبح روز جاری، یکصد و بیست و چهارمین جلسه کمیسیون فرعی اقتصاد دولت برگزار گردید که یکی از دستورات این جلسه، حذف برنج وارداتی از فهرست کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی بر مبنای پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه بود و در نهایت با توجه به بررسی موضوع و استدلالهای مطرح شده، این پیشنهاد از دستور کار خارج شد.