صفحات
  • صفحه اول
  • رویداد
  • گفت و گو
  • کلان
  • انرژی
  • راه و شهرسازی
  • بازار سرمایه
  • بازار
  • بین الملل
  • صنعت و تجارت
  • تاریخ شفاهی
  • کشاورزی
  • کار و تعاون
  • صفحه آخر
شماره سی و سه - ۲۷ تیر ۱۴۰۲
روزنامه ایران اقتصادی - شماره سی و سه - ۲۷ تیر ۱۴۰۲ - صفحه ۳

ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو پس از دستور رئیس‌ جمهور

در پی دستور رئیس ‌جمهور برای لغو افزایش قیمت خودروهای مونتاژی توسط شورای رقابت، دیروز (دوشنبه، ۲۶ تیر) قیمت این دسته از خودروها در بازار تا ۹۰ میلیون تومان فرو ریخت.
به گزارش ایرنا، اواسط اردیبهشت امسال شورای رقابت قیمت ۱۷ خودرو مونتاژی را مشخص کرد و همچنین مصوب شد که خودروها فقط از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو عرضه شود. با این حال آنچه در عمل مشاهده می‌شد، عدم ‌تمکین خودروسازان مونتاژکار به قیمت‌های یاد شده و عدم عرضه خودرو بود.
اما با فشارهای ممتدی که خودروسازان بخش خصوصی به شورای رقابت وارد کردند، این شورا در هفته گذشته تصمیم گرفت قیمت خودروها را بازنگری کند و حداقل ۵۰ تا ۲۶۰ میلیون تومان به قیمت‌های مصوب گذشته بیفزاید تا رضایت خودروسازان خصوصی جلب شود و آنها نسبت به عرضه خودرو به مردم اقدام کنند. بر این اساس شورای رقابت، شورای رفاقت با خودروسازان مونتاژکار شد و آنها به خواسته خود که همان گران‌فروشی است، رسیدند.
نکته جالب اینکه شورای رقابت اعلام کرده که مبنای قیمت‌گذاری، صورت‌های مالی سال ۱۴۰۱ و همچنین سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ خودروسازان بوده است؛ در حالی که کارشناسان عنوان می‌کنند صورت‌های مالی سه‌ماهه پایانی سال ۱۴۰۱ و همچنین سه ماهه نخست امسال خودروسازان هنوز حسابرسی نشده و در دسترس مردم نیست و در این زمینه به ‌نظر می‌رسد قیمت‌ها با چانه‌زنی خودروساز و شورای رقابت تعیین شده باشد.
برپایه این گزارش، عصر یکشنبه‌ آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه هیأت دولت، با بیان اینکه شورای رقابت با چه توجیهی قیمت خودروهای مونتاژی را افزایش داده است، معاون اول رئیس جمهور و وزرای اقتصاد و صمت را مأمور بررسی و اصلاح این روند کرد.
رئیس جمهور گفت: اینکه در سال «رشد تولید و مهار تورم» یک بخش بدون اخذ مجوزهای لازم کالاها را گران کند، قابل پذیرش نیست و دستگاه‌ها باید خود را موظف به مقابله با گرانی و تورم بدانند.
در پی این موضوع، دیروز (دوشنبه، ۲۶ تیر) بازار خودروی پایتخت شاهد روند ریزشی قیمت‌ها بویژه در دسته خودروهای مونتاژی بود، به‌طوری که قیمت برخی از خودروهای تولیدی مونتاژکاران از جمله مکث کلوت اتوماتیک ۹۰ میلیون تومان و پیکاپ فوتون بنزینی (اتوماتیک) ۹۵ میلیون تومان فروریخت که بیشترین افت قیمت‌ها در بازار بود.
 در حالی قیمت بازاری مکث کلوت اتوماتیک یک میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان اعلام شده که قیمت کارخانه‌ای آن یک میلیارد و ۸۷۳ میلیون تومان است.
دیگنیتی پرایم با افت ۸۰ میلیون تومانی به ۱.۷ میلیارد تومان، دیگنیتی پرستیژ با کاهش ۷۵ میلیون تومانی به ۲ میلیارد و ۲۵ میلیون تومان، فیدلیتی هفت نفره با کاهش ۷۰ میلیون تومانی به یک میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان و آسنا دنده‌ای با افت ۷۰ میلیون تومانی به یک میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان رسید.
قیمت «فردا T5» با ۶۵ میلیون تومان کاهش به ۱.۴ میلیارد تومان رسید، «لاماری ایما» ۶۰ میلیون تومان افت داشت و به ۱.۸ میلیارد تومان رسید و «فیدلیتی» پنج نفره نیز با همین میزان کاهش قیمت یک میلیارد و ۵۹۰ میلیون تومان قیمت خورد.
در گروه مدیران‌خودرو نیز افت ۶ تا ۶۰ میلیون تومانی قیمت خودروها به ثبت رسید. بیشترین افت قیمت مربوط به تیگو۸ پرومکس و «تیگو ۸ پرومکسIE» هر یک با ۶۰ میلیون تومان بود و پس از آن «تیگو ۷ پرو» ۵۵ میلیون تومان، «فونیکس (FX) 1.6» ۵۰ میلیون تومان، «تیگو ۷ (IE)» ۳۵ میلیون تومان و «آریزو ۶ پرو» ۳۰ میلیون تومان از قیمت خود را از دست دادند.
در گروه کرمان‌موتور افت قیمت‌ها کمتر بود؛ به‌طوری که «جک j4» با پنج میلیون تومان کاهش، کمترین افت قیمت را داشت و ۷۲۰ میلیون تومان در بازار قیمت خورد (قیمت کارخانه ۷۶۵ میلیون تومان) و «کی‌ام‌سیJ7 » و«جک S5» هر یک با ۳۰ میلیون تومان کاهش، بیشترین افت قیمت را ثبت کردند.
در گروه ایران‌خودرو پیکاپ فوتون بنزینی (اتوماتیک) با کاهش ۹۵ میلیون تومانی، بیشترین افت قیمت را به خود اختصاص داد و یک میلیارد و ۹۶۵ میلیون تومان در بازار قیمت خورد.
همچنین «هایما  S7پلاس» سفارشی ۵۵ میلیون تومان، «هایماS7 ‌ پلاس» و «پیکاپ فوتون دیزل» هر یک ۴۰ میلیون تومان، «هایما S8» و «هایما  S5‌پلاس» هر کدام ۲۰ میلیون تومان کاهش قیمت داشتند.

 

جستجو
آرشیو تاریخی