اخبار
محموله نفت توقیفشده متعلق به ایران نیست
روابط عمومی وزارت نفت در اطلاعیهای اعلام کرد: محموله نفتکش MT- ARMAN ۱۱۴ که چندی پیش با اعلام گارد ساحلی اندونزی به علت آنچه که حمل غیرقانونی و انتقال غیرمجاز به کشتی دیگری نامیده شده بود و توقیف شد، متعلق به ایران نیست.
در این اطلاعیه آمده است، اخبار منتشر شده در مورد انتساب محموله این کشتی به جمهوری اسلامی ایران فاقد هرگونه اعتبار بوده و با هدف فضاسازی منفی علیه کشورمان صورت گرفته است.
افزایش صادرات نفت ایران با حضور در 8 پالایشگاه فراسرزمینی
ایران تاکنون برای سهامداری و مشارکت در احداث 8 پالایشگاه فراسرزمینی در سه قاره آسیا، امریکای لاتین و آفریقا اقدام کرده که در بین آنها، طرح بازسازی پالایشگاه الپالیتو ونزوئلا منجر به صادرات 100 هزار بشکه نفت ایران شده است.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، راهبرد «بازارسازی نفت» برای صادرات نفت ایران در شرایط تحریم در دستور کار قرار گرفت که از جمله سیاستهای آن، حضور در پالایشگاههای فراسرزمینی، بازسازی و احیای ظرفیت آنها و فروش نفت ایران به این واحدها بود.
تاکنون ایران برای سهامداری و مشارکت در احداث 8 پالایشگاه خارجی در سه قاره آسیا، امریکای لاتین و آفریقا اقدام کرده که از این 8 پالایشگاه فراسرزمینی، 4 پالایشگاه در امریکای لاتین، 3 پالایشگاه در آسیا و یک پالایشگاه در آفریقا قرار دارد و تاکنون دو طرح پالایشی الپالیتو و کاردون ونزوئلا به مرحله امضای قرارداد یا آغاز عملیات اجرایی رسیده و مابقی در مرحله مذاکره و امضای تفاهمنامه و انجام مطالعات قرار دارند.
مدل حضور ایران در پالایشگاههای فراسرزمینی در امریکای لاتین تاکنون بدین صورت بوده که با صدور خدمات فنی و مهندسی، ابتدا اقدام به بازسازی و نوسازی پالایشگاهها کرده و بعد از احیای ظرفیت آنها، به میزان ظرفیت آزاد شده، نفت خود را صادر میکند.
صنعت نفت ایران در شرایط تحریم به توانمندی بالایی در حوزه ساخت تجهیزات و تعمیرات اساسی دست پیدا کرده است، موضوعی که اغلب کشورهای آسیایی، امریکای لاتین و آفریقا از آن محروم هستند. این توانمندی بالا به اهرمی برای امضای قراردادهای مختلف بین ایران و سایر کشورها برای احیای ظرفیت غیرفعال پالایشگاههای خارجی و صادرات نفت ایران تبدیل شده است.