اخبار
حمایت سازمان شیلات از سرمایهگذاری بخش خصوصی
با تشکیل کمیته سرمایهگذاری در سازمان شیلات، بستههای مختلف سرمایهگذاری در اختیار بخش غیردولتی مشتاق به فعالیتهای تولیدی و اشتغالزا قرار گرفت.
سیدحسین حسینی رئیس سازمان شیلات ایران در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندیهای صادراتی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، طی نشستهای متعدد، با تبیین موقعیت اقلیمی مناسب برای تولید محصولات آبزیان، بر لزوم توجه به زنجیره ارزش این بخش تأکید کرد.
حسینی با اعلام استقبال سازمان شیلات از تسهیلگری تعامل در مجرای همکاری بخش غیردولتی در پیشبرد امور، وفق برنامه توسعه، تشریک مساعی مضاعف در روند فعالیتهای مرتبط در مناطق آزاد تجاری را پیشران حرکت سریع و منسجم به سمت اهداف دانست.
پیش از این هم رئیس سازمان شیلات به طراحی مدل دقیق صنعت شیلات برای مبحث بیمه اشاره کرد و گفت: بخش شیلات به بیمه تخصصی نیاز دارد و لازم است کارشناسانی متخصص در این بخش وارد شوند.
حسینی با اشاره به ضرورت و اهمیت سرمایهگذاری در بخش شیلات، اجرای طرحهای پشتیبانی را برای جذب سرمایهگذاران در این بخش خواستار شده بود.
قارچهایی با خاصیت درمانگر اما ناشناخته در ایران
قارچ شیتاکه در ایران یک گونه جدید محسوب میشود و کشت آن هنوز به اندازه کافی فراگیر نشده، در مقابل هم اکثر مردم درباره خواص خوراکی و دارویی آن اطلاع ندارند. این قارچ دارای آنتیاکسیدان است.
الهام فتاحیفر، سرپرست دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی درباره خواص انواع قارچ گفت: ۵ گونه عمده قارچ خوراکی در دنیا تولید میشود که ۸۵ درصد تولید جهانی، قارچ خوراکی است که قارچ دکمهای ۳۰ درصد، قارچهای صدفی ۲۷ درصد، قارچ شیتاکه ۱۷ درصد و سایر قارچها ۲۶ درصد را شامل میشود. وی افزود: قارچ شیتاکه یک قارچ خوراکی با خواص دارویی قابل توجه است. قارچ شیتاکه با نام علمی Lentinula edodes دارای کلاهک با قطر ۵ تا ۲۰ سانتیمتر و پایه مرکزی با طول ۵ تا ۱۰ سانتیمتر است. رنگ سطح کلاهک قهوهای روشن بوده که در سطح آن بویژه در حاشیه کلاهک فلسهایی به رنگ روشن دیده میشود. وی ادامه داد: پرورش این قارچ روی بستر کشتهایی نظیر کلش گندم، برنج، جو، خاک اره، تراشه چوب، تفاله چغندرقند، سبوس گندم و برنج و نظایر آن انجام میشود. این قارچ خوراکی پس از قارچ دکمهای و صدفی، دارای بیشترین میزان تولید در دنیاست.